Gdzie się uczyć obsługi batona
Napisano Ponad rok temu
sam jestem zdecydowanie za wersją twardą i taką się posługuję
ale niechcę po prostu dyskwalifikowac sprężyny, czy nawet mydła w skarpetce - jak potrafisz to się obronisz - to wlasnie kwestia techniki
Napisano Ponad rok temu
no to fim sobie weś z wypożyczalni, albo daj 2 zł i poroś o 2 minuty tego filmu.batona ewentualnie na ulice, żadnego kata, a filmu nie widzialem; na googlach, moze jakies sa?
tylko nie wiem jak to wyszukac po angielsku
pozdr
Ten film to całkowita komercja więc jest wszędzie- nawet leciał na TVP. po emsji zadzwoniły do mnie ze 2 osoby z pytaniem: Konrad a masz coś takiego czym J.L uderzyła tego boksera? I kupili
Klient nasz pan, tylko najśmieszniejsi są tacy co dzwonią że nie umieją go złożyć 8O
Napisano Ponad rok temu
A jaką masz długość i jakiej firmy i ile dałeś?ja bym wolał zeby "ogół" nie nosił niczego...
sam jestem zdecydowanie za wersją twardą i taką się posługuję
ale niechcę po prostu dyskwalifikowac sprężyny, czy nawet mydła w skarpetce - jak potrafisz to się obronisz - to wlasnie kwestia techniki
Ja za pierwszego swojego 26'H czeskiego zapłaciłem 230 zł
Napisano Ponad rok temu
Napisz PW do Warhaed może ci coś podpowie.batona ewentualnie na ulice, żadnego kata, a filmu nie widzialem; na googlach, moze jakies sa?
tylko nie wiem jak to wyszukac po angielsku
pozdr
Ja też nie widziałem jak specjaliści tym walą
Napisano Ponad rok temu
8) pozdro ludzieeeee
Napisano Ponad rok temu
- sprężyny- chuj z nimi- gorąco nie polecam
- 21' niehartowane: allegro 65 zł militaria i reszta złodziei: 99 zł
8) reszta zlodziei hehe dobre
Napisano Ponad rok temu
tradycyjny friction lock i safety tip
100usd
Napisano Ponad rok temu
to dobra cena. :-)26' monadnock
tradycyjny friction lock i safety tip
100usd
A przy obecnym kursie to rewelacja.
Napisano Ponad rok temu
ale nie narzekam
Napisano Ponad rok temu
na allegro spostrzeglem batony 16' czy jakos tak- mysle, ze sa dobre bo hartowane i z litego metalu (no niedokonca litego- w koncu to baton :wink: ), a poza tym sa mniejsze i wygodniejsze (szczegolnie w transporcie) od 21' i 26' a moc obalajaca wydaje sie odpowiednia :twisted: . W sumie zauwazylem tendencje do tych srednich i duzych wiec chcialbym sie dowiedziec jak sprawa stoi (wiem, wiem- wszystkim sie obronisz tylko technika... ale abstrahujac od tego)? Poza tym mysle, ze polemika na temat sprezyn nie jest az tak wazna bo juz za ok. 5 dych mozesz miec malego hartowanego teleskopa.
Aaa, tiKemi pisales cos o sparingach z batonami (jesli dobrze zrozumialem), i o ile to nie bylo w prywatnym zakresie moglo by byc cos wlasnie dla zalozyciela tematu.
Co do internetowej lekcji to na video.google.com moze cos bedzie (ja jak na razie znalazlem tylko obrone przed batonem... :? )
pozdrawiam, fazi
Napisano Ponad rok temu
no cóż jedne panie twierdzą, że rozmiar ma znaczenie, inne, że nie rozmiar się liczy...
więc opinie jak widać mocno podzielone
16' ma wystarczającą moc obalającą - jak czysto trafisz, nie ma dalszej dyskusji
26' daje Ci odrobinę większą siłę (oczywiście pewnym kosztem) i dużo większy zasięg - co może mieć duże znaczenie w sytuacjach sprzęt vs sprzęt
Napisano Ponad rok temu
możesz sobie przełożyć większość technik z szabli (szermierka), z FMA.
Możesz tez skorzystać z technik esds. Są to specjalnie skonstruowane rozwiązania pod "batona" bo jest program treningowy z którego korzysta policja w Szwecji (farciarze maja batony). System jest bardzo prosty. Jeśli szukasz wyrafinowanych technik to nie polecam. Jesli szukasz prostoty i b. szybkiego czasu nauki to esds. (masz blisko do Pucka a tam super instruktorzy esds)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
slyszeliscie moze o nagrodach "złote pały"? nagrody dla policji za najwiesze wpadki idoityzmy itd
i jedna z nomicnacji dla szefostwa policji w polsce za to ze wprowadzili do polskiej policji batony dla policjantow z jednym ale...nie kupili ich bo nie ma pieniedzy ale w wyposazeniu jest napisane ze takowe posiadaja
Napisano Ponad rok temu
Ja nie narzekam, bo więcej klientów mi przybyło dzięki temu.apropo batonow
slyszeliscie moze o nagrodach "złote pały"? nagrody dla policji za najwiesze wpadki idoityzmy itd
i jedna z nomicnacji dla szefostwa policji w polsce za to ze wprowadzili do polskiej policji batony dla policjantow z jednym ale...nie kupili ich bo nie ma pieniedzy ale w wyposazeniu jest napisane ze takowe posiadaja
Napisano Ponad rok temu
to podaj mi miejsca na ciele gdzie padnę od 1-3 uderzeń spreżyną. :?wszystkim da radę...
sprężyną też
kwestia: techniki
techniki
i może jeszcze techniki
Ja ważący 115 kg 188 wzrostu. :paker:
Tylko nie mów o skroni czy krtani- bo i tak w realnej walce tam nie trafisz.
Glowa, kolano, stopa,lokiec, kosc piszczelowa, miesnie uda - wystarczy jeden strzal sprezyna tez - ale porzadna sprezyna dlugosci pelnowymiarowego batona z metalowym zakonczeniem - ale juz ten "baton" podchodzi pod ustawe Broni i Amonicji (ciezsza koncowka ) i dziala na zasadzie slynnego chickagowskiego Sleepera
Napisano Ponad rok temu
Natomiast do tej pory mowa była na forum (nie tylko w tym temacie) o tych badziewiastych sprężynach.
Jak miałbyś obrazek takiego dobrego sprężynowca to ja chętnie bym zobaczył.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. Nie wyobrazam sobie nikogo kto ustalby po centralnym strzale na glowe batonem a najlatwiej trafic w ciemie badz w bok glowy nie trzeba byc snajperem. U nas na treningu miekkimi atrapami zdazaly sie nokauty techniczne to co by bylo jakby to byl kawalek metalu 8O
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ps. czasami i strzał atrapą na przedramię potrafi je wyłączyć ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
tak w temacie psów i he-manów
- Ponad rok temu
-
Czy był moment w waszym życiu kiedy coś pęka??
- Ponad rok temu
-
Sami zaczęli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Styl szalonego mistrza
- Ponad rok temu
-
Nokautujący cios
- Ponad rok temu
-
Automaty typu boxer
- Ponad rok temu
-
Solo?