Gdzie się uczyć obsługi batona
Napisano Ponad rok temu
Jak w temacie, kursy, gdzie i za ile, jak to sie zowie?
interesuje mnie ten temat, można sie samemu nauczyć?
licze na wszelkie informacje
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Niech no tylko się pojawi :wink:
Ja też jestem zainteresowany tematem, także Kontur - prosimy :wink:
Napisano Ponad rok temu
czekamy
Napisano Ponad rok temu
Yoshi wam powie
Do roboty stary
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najlepiej tosie w domu uczyc
Tak w koncu rodzice po cos Ci dali to rodzenstwo...
Napisano Ponad rok temu
no trochę chaotycznie::roll: aha jeszcze jedno kupujcie batony na allegro raczej bo tam nowe sa za 65-80 zlotych a identyczne np militaria.pl albo mimitary.pl za 99 lub 175 zlotych wiec po co przeplacac
a więc wyjaśniam ceny:
Batony- pałki teleskopowe:
- sprężyny- chuj z nimi- gorąco nie polecam
- 21' niehartowane: allegro 65 zł militaria i reszta złodziei: 99 zł
- 21 hartowane : allegro 140zł reszta : 175 zł
- 26' hartowane allegro 150zł reszta: 185 zł
ja jako jedyny daję na hartowane 2 lata gwarancji.
Mowa jest o czeskich batonach firmy "Fly".
Są jeszcze niemieckie, amerykańskie:ASP, Monadnock, brytyjskie i może jeszcze jakieś.
Ja znam się tylko na tych co opisałem i sprzedaję, o reszcie pytajcie innych.
Napisano Ponad rok temu
Dodam tylko, że amerykańskie są najlepsze - tylko zajebiście drogie(no i maja GIZICZEK )
Inwestować w pepików :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1.Chcesz batona do samoobrony na ulice?widzialem ceny na allegro, ale jak sie nauczyc, chociaz podstawowe techniki jakies, a nie takie napierdalanie na chama, nawet tutorial ze stronki by mnie zadowolil, bo tutaj przecie nie trzeba motoryki specjalnej
2.czy do "batonowego kata"?
ad.1 zaskoczenie, zaskoczenie- to jest główna zaleta. Trzymasz w rękawie i w momencie wysuwania jesdnocześnie walisz pacjenta w co chcesz.
obejżyj film a właściwie 1 minutę bo reszta to syf "co z oczu to z serca" z J.L i G.Clouny.
Tam Jenifer zajebiście pokazuje na czym polega ten sprzęt.
Są techniki dźwigni, bloków itp.. ale nie myśl sobie że to ci coś da w realnej sytuacji zagrożenia.
Bardzo ważna sprawa!!! Waląc w coś batonem trzymaj go mocno!!!!!! Ile razy widziałem że gość wali batonem i wypada mu z ręki
Ja powiedziałem co wiem z uliczno-bramkowego doświadczenia, ale jak chcesz poznać całą teorię i tajemnicze miejsca, gdzie należy uderzyć spytaj np. Warhead- on uważa że nawet sprężyna jest dobra jak się nią umiesz posługiwać. Ja nie umiem więc się nie wypowiadam.
Napisano Ponad rok temu
sprężyną też
kwestia: techniki
techniki
i może jeszcze techniki
Napisano Ponad rok temu
to podaj mi miejsca na ciele gdzie padnę od 1-3 uderzeń spreżyną. :?wszystkim da radę...
sprężyną też
kwestia: techniki
techniki
i może jeszcze techniki
Ja ważący 115 kg 188 wzrostu. :paker:
Tylko nie mów o skroni czy krtani- bo i tak w realnej walce tam nie trafisz.
Napisano Ponad rok temu
a po co mam Cię nokautować?
w sytuacji "ulicznej" - czyli w moim rozumieniu - typowej samoobronie, celem nie jest znokautowanie przeciwnika, tylko wypracowanie sytuacji w której bedę mógł bezpiecznie odejść.
czyli albo rozbrojenie przeciwnika, albo zniechęcenie go do agresji (optymalnie ale niekoniecznie knockout)
i sprężyna w zupełności wystarczy w 99% przypadków
trafienie w dłoń załatwia sprawę - nie ważne jaki koks - połamaną rączką nic nie zrobi
większość statystycznych przeciwników wyłączą 2-3 uderzenia w kończyny i korpus - bo to boli - po prostu, kurewsko boli - a niewiele jest osób tak obitych żeby się tym nie przejąć
trafienie w twarz też mozna uznać za kończące dla przeciętnego przeciwnika
w skroń nie trafię? 8O jakoś na sparingach trafiam - mimo że przeciwnik tez jest przygotowany i uzbrojony...
rozróznij dwie sytuacje - sparring, albo walka dwóch osób "ze sprzetem", znajacych się na rzeczy - minimum technik, tylko to co ma szanse wejsc nie narażając cie na kontrę
a obrona na ulicy - gdzie masz najczesciej element zaskoczenia i przeciwnik nie dysponuje (nie ma w ręku) niczego, bo myslał że cie łatwo zastraszy - tu możesz się pokusić na szerszy wachlarz technik, a dysponując szybkością i techniką, mozesz je wykonywać wielokrotnie - do skutku
Napisano Ponad rok temu
wokół ręki to się po prostu owinie, no chyba żeby trafić samą końcówką, ale i tak :roll: pewnie są groźne pałki sprężynowe - z mocno sztywnej sprężyny i obciążeniem na końcu, ale raczej nie teleskopowe, bo te są z kilku elementów, na końcu cienkie i lekkie
Napisano Ponad rok temu
przy kontroli nad dystansem właśnie takie będą...
ja widziałęm tylko jedną pałkę zprężynową - telekopowa, dośc sztywna z cięzkim twardym koncem - najprawdopodobiej metalowym
czy połamie kości śródręcza ? proste doswiadczenie - coś cięzkiego na 30cm sznurku - kulka plasteliny, piłeczka gumowa.... zakręc i uderz - (niekoniecznie w siebie ) - efekt dośc pouczający
(uwaga dla debili - ostroznie - odbije sie i wróci) :twisted:
Napisano Ponad rok temu
jeśli taką masz na myśli to przepraszam.ja widziałęm tylko jedną pałkę zprężynową - telekopowa, dośc sztywna z cięzkim twardym koncem - najprawdopodobiej metalowym
Ja takiej nie widziałem
Napisano Ponad rok temu
- twarde teleskopy dla ogółu
-sprężyny dla humaninarnych zawodowców.
Napisano Ponad rok temu
tylko nie wiem jak to wyszukac po angielsku
pozdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
FURIA !!
- Ponad rok temu
-
tak w temacie psów i he-manów
- Ponad rok temu
-
Czy był moment w waszym życiu kiedy coś pęka??
- Ponad rok temu
-
Sami zaczęli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Styl szalonego mistrza
- Ponad rok temu
-
Nokautujący cios
- Ponad rok temu
-
Automaty typu boxer
- Ponad rok temu
-
Solo?