A w ile sekund wykonuje to mistrz swiata? :wink:1kyu - 60 sek. 1 Dan - 45 sek.

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O 8O1kyu - 60 sek. 1 Dan - 45 sek.

Napisano Ponad rok temu
To zależy czy ćwiczy na krawędzi czy jest zwykłym badziewiarzem.A w ile sekund wykonuje to mistrz swiata? :wink:1kyu - 60 sek. 1 Dan - 45 sek.

Napisano Ponad rok temu
Cóż, nie wiem, taka forma wykonywana jest podczas egzaminów tylko na podane przezemnie stopnie.A w ile sekund wykonuje to mistrz swiata? :wink:
 W naszym aikido nie ma zawodów Szczepan, więc pudło - jak dla mnie zart nietrafiony
  W naszym aikido nie ma zawodów Szczepan, więc pudło - jak dla mnie zart nietrafiony  
 Zaleznie od systuacji. Czasem egzaminator, czasem osoba asystująca.Jeszcze jedno: kto trzyma stoper?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co to ma na celu??
a jaki jest tego sens??

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Dla mnie też, dlatego na niższe stopnie czas nie odgrywa roli :wink: - tam należy się wykazać poprawnością wykonywanych technik - egzamin na kazdy stopień ma pokazać inne elementy - od najprostszych (6 kyu - kierunki omote i ura) aż po rzeczy bardziej skomplikowane.dla mnie "idealna" technika Aikido niewiele ma wspolnego z szybkoscia, tzn. szybkosc nie jest wyznacznikiem poprawnosci techniki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
 i mam ogromna nadzieje, ze kiedys uda mi sie obejrzec na zywo taki egzamin i oczywiscie pocwiczyc na stazu
   i mam ogromna nadzieje, ze kiedys uda mi sie obejrzec na zywo taki egzamin i oczywiscie pocwiczyc na stazu  

Napisano Ponad rok temu
Zdający nie ma chwili wytchnienia, więc jak nie potrafi gospopdarowac energią, nie kontroluje oddechu podczas technik, to zasapie się jak niegdyś DżejDabliu w programie Materny.

:)
:) :)
:)Zwróćcie uwage ze na tak wysokie stopnie nie można się już wykazać znajomoscią technik. Bo ikkyo,nikyo,snakyo,yonkyo, na tym etapie każdy ma w małym paluszku. Więc myślę że choczi tutaj o pokazanie ze potrafi się je wykonać płynnnie, bez zbędnych ruchów, a skrócenie czasu ma na celu wyrobić w naszej technicę potrzebę minimalizacji ruchów. Która jakby nieptarzec jest jedną z charakterystycznych cech przekazu HK.
Napisano Ponad rok temu
 Osoba z mojego dijo rok temu zdawała na 1 Dan więc miała suwari waza na czas. Niestetety kiedy ćwiczyliśmy razem byłem stanowczo za wolny i się w czasie nie miescił
  Osoba z mojego dijo rok temu zdawała na 1 Dan więc miała suwari waza na czas. Niestetety kiedy ćwiczyliśmy razem byłem stanowczo za wolny i się w czasie nie miescił   
   Wtedy nie ma możliwości żeby uke zawiódł. Tak sądzę....
  Wtedy nie ma możliwości żeby uke zawiódł. Tak sądzę....

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W niektórych szkołach jest normalnym to, że uke musi mieć stopień wyższy niż osoba zdająca :wink:
Napisano Ponad rok temu
 Śniada cera, czarne włosy, sumiasty wąs, hakama niczym kozackie szarawary
  Śniada cera, czarne włosy, sumiasty wąs, hakama niczym kozackie szarawary   . Nie wiem kto to był i skąd, ale był niesamowity. Na pewno nie można go było nazwać „leniwym Romanem”. Co chwila zrywał się do ataku z gromkim „onegai shimasu !!!”, które brzmiało jak „na pohybel Lachom!!!”, chwilę asystował zdającemu egzamin, przyprawiając go o palpitację serca, poczym odesłany na miejsce siadał na krótką chwilę, by za moment znowu, z tym samym okrzykiem, zerwać się do boju
 . Nie wiem kto to był i skąd, ale był niesamowity. Na pewno nie można go było nazwać „leniwym Romanem”. Co chwila zrywał się do ataku z gromkim „onegai shimasu !!!”, które brzmiało jak „na pohybel Lachom!!!”, chwilę asystował zdającemu egzamin, przyprawiając go o palpitację serca, poczym odesłany na miejsce siadał na krótką chwilę, by za moment znowu, z tym samym okrzykiem, zerwać się do boju  

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu