A w ile sekund wykonuje to mistrz swiata? :wink:1kyu - 60 sek. 1 Dan - 45 sek.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O 8O1kyu - 60 sek. 1 Dan - 45 sek.
![]()
Napisano Ponad rok temu
To zależy czy ćwiczy na krawędzi czy jest zwykłym badziewiarzem.A w ile sekund wykonuje to mistrz swiata? :wink:1kyu - 60 sek. 1 Dan - 45 sek.
![]()
Napisano Ponad rok temu
Cóż, nie wiem, taka forma wykonywana jest podczas egzaminów tylko na podane przezemnie stopnie.A w ile sekund wykonuje to mistrz swiata? :wink:
Zaleznie od systuacji. Czasem egzaminator, czasem osoba asystująca.Jeszcze jedno: kto trzyma stoper?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co to ma na celu??
a jaki jest tego sens??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie też, dlatego na niższe stopnie czas nie odgrywa roli :wink: - tam należy się wykazać poprawnością wykonywanych technik - egzamin na kazdy stopień ma pokazać inne elementy - od najprostszych (6 kyu - kierunki omote i ura) aż po rzeczy bardziej skomplikowane.dla mnie "idealna" technika Aikido niewiele ma wspolnego z szybkoscia, tzn. szybkosc nie jest wyznacznikiem poprawnosci techniki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdający nie ma chwili wytchnienia, więc jak nie potrafi gospopdarowac energią, nie kontroluje oddechu podczas technik, to zasapie się jak niegdyś DżejDabliu w programie Materny.
Zwróćcie uwage ze na tak wysokie stopnie nie można się już wykazać znajomoscią technik. Bo ikkyo,nikyo,snakyo,yonkyo, na tym etapie każdy ma w małym paluszku. Więc myślę że choczi tutaj o pokazanie ze potrafi się je wykonać płynnnie, bez zbędnych ruchów, a skrócenie czasu ma na celu wyrobić w naszej technicę potrzebę minimalizacji ruchów. Która jakby nieptarzec jest jedną z charakterystycznych cech przekazu HK.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W niektórych szkołach jest normalnym to, że uke musi mieć stopień wyższy niż osoba zdająca :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu