taktyka dla Nastka na najbliższą walkę - mój pomysł
Napisano Ponad rok temu
według mnie naprzykład (choć nie uznaję się za autorytet), ręce i nogi miałaby nastepujaca taktyka - wykorzystanie tego, w czym Nastek jest najlepszy.
więc sprowadzenia - i próba szybkiego przejsćia do korzystnej pozycji dla g'n'p lub dźwigni. jesli to się nie uda, to powrót do stójki, odczekanie aż albo przeciwnik do niej powróci, albo sędzia go do niej wezwie. przy wielu takich atakach i odrobinie szczęścia któryś z kolei atak musiałby się powieść, a przynajmniej Nastek zaliczałby punkty.
sami widzimy, ze na długa walke w parterze Nastuli nie stać, a boksowanie w górze (albo tym bardziej kopanie) to nieporozumienie.
ciekawi mnie opinia ekspertów od MMA - co sądzicie o tym pomysle?
Napisano Ponad rok temu
Taktyka nie taka zla, ale ja bym to rozplanowal (bardzo delikatnie) inaczej. Otoz sprowadzenia sa jego najmocniejsza bronia - niech rzuca, i od razu po rzucie zajmuje dominujaca pozycje. Niech nie kombinuje z dzwigniami tylko nauczy sie porzadnie g&p i tak prowadzi swoje walki. Gdyby byl zagrozony w parterze, niech klei, odpoczywa, ociaga sie, tak dlugo az sedzia nei podniesie walki do stojki. Gdy ta znajdzie sie w stojce sytuacja sie powtarza. Jedyna roznica to wlasnie to odpoczywanie w parterze. Kiedy moze to g&p, kiedy nie- to niech klei i odpoczywa, bez spinki.
Ja tak to widze
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
secundo : moja propozycja na taktyke walki to kopac kopac i jeszcze raz kopac Z PÓŁOBROTU
pyzdra
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lay&Pray -... "leżęć i się modlić" - na ogól stosowane jako określenie dla w miarę pasywnej walki gardą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
śmiesznie wyszło... bo ja jeszcze nie widziałem żeby ktoś skończył kogoś większą ilością technik :wink: :wink:często kończone przez jedną , dwie techniki.
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi sie ze tu nie chodzi o kondycje jako taka (jak asi ewyrabia przy bieganiu), taka napewno ma dobra. Ale Paweł sie spina strasznie, denerwoje, jest cały napiety i to go wykancza.
Napisano Ponad rok temu
Wiem, wiem głupio wyszło. Nie trenuje judo tylko bjj i u nas też kończy się jedną techniką ale często jest tak że zaczynasz robić jedną, nie wychodzi to przechodzisz do następnej.... :wink:śmiesznie wyszło... bo ja jeszcze nie widziałem żeby ktoś skończył kogoś większą ilością technik :wink: :wink:często kończone przez jedną , dwie techniki.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma tu żadnego "Ale".... są dwa spostrzeżenia ( moje i kolegów z klubu ) i to wszystko. Nie dawałem rad w stylu - "pracuj nad kadycją Paweł...." Koniec tematu. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tobie by się przydało szybkie puknięcie w głowe - młotkiem, ewentualnie kamieniemszybkie skrócenie dystansu no i trójkąt z lotu, ewentualnie balacha :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najpierw skróć dystans albo nie wycofaj się dobra możesz skrócić i załóż latającą balachę!
nie wyjdzie? co nie wyjdzie! najpierw wsadź dwa latające hiza geri później dwa ushiro mawaschi geri i dopiero latającą juji gatame, jak to nie wyjdzie to nastepnym razem fumfle na forum pomyśla co sie da zrobić
Napisano Ponad rok temu
Na czym Paweł Nastula powinien się najbardziej skupić zostało napisane w topicu "...moim okiem" . A o taktyce najlepiej będzie pisać jak już poznamy przeciwnika, czyż nie?
Silva zawsze ma taka sama taktyke, z tego co slyszalem :-)
Co do odpoczywania w parterze- wlasnie to jest chyba jego problem, ze on sie meczy w gardzie , zamiast odpoczywać. Ale czy mozemy cos na to poradzić?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cykl nowych imprez MMA Sport
- Ponad rok temu
-
Zmarł Carlson Gracie :(
- Ponad rok temu
-
Frank Shamrock vs. Cesar Gracie
- Ponad rok temu