"taktyczna" kurtka zimowa :)
Napisano Ponad rok temu
przegladalem archwialne posty ale nie znalazlem nic interesujacego mnie w tym temacie. nosze sie z zakupem kurtki zimowej. przedewszystkim nie moze byc to kurtka bazujaca rzadnych wkladach z pierza - bo mam astme.... preferuje kurtki do pasa, raczej krotkie. podobaja mi sie kroje jakie nosza sluzby ochrony mienia. kurtka musi byc wmiare lekka, nie krepujaca ruchow i przedewszystkim ciepla i nieprzewiewna. oczywiscie oddychajaca
co mi poradzicie w tej kwesti? przedzial cenowy do 200zl.
ps. slyszalem cos o kurtkach "moleskin" co to jest za cudo?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
wojskach lotniczych
nie wiem jak teraz ale kiedys jak mialem taka to byla ciezka jak diabli ale za to ciepla z odpinaną podpinką gruby ortalion w sumie to dosc mocna tu masz sznurki do serwisu aukcyjnego
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
moleskin to taka wojskowa kurtka zielona w lądwoce czarna w marynarce wojennej i stalowa w
wojskach lotniczych
nie wiem jak teraz ale kiedys jak mialem taka to byla ciezka jak diabli ale za to ciepla z odpinaną podpinką gruby ortalion w sumie to dosc mocna tu masz sznurki do serwisu aukcyjnego
witaj!
troche przyduze te moleskiny, interesi mnie cos co konczy sie w pasie i nei zachodzi na dupe i ma wysoki kolnierz - bez kaptura (ewentyalnie chowany niewidoczny)
pozdrawiam i dzieki za info
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko pytanie jak bardzio cieple sa te produkty - bo kroj w ten desen najbardziej mi odpowiada. wrazie "w" zawsze mozna ubrac pod kurtke sweterek typu:
lub jakis polarek cienki.
prosze o opinie
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Witia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja preferuję kurtki 3/4, w takim wypadku możesz kurtkę śćiągnąć na dole, w połowie uda i dodatkowo w pasie. Przy zimówce, dobry jest też śnieo/wiatrołap, ktory szczelnie opina się woku ciała. Taka długość nie krepuje ruchow, bo przy zamku dwukierunkowym, zawsze można ją rozpiąć od dołu.
Cena tez jest bardzo niska, firmowy polar kosztuje ponad 200zł.
Z krotkich kurtek to najlepsze były by wzorowane na lotniczych. Tam długość przeszkadza podczas siedzenia w kobinie. Może jakaś kurtka "lotnicza" ocieplana kożuszkiem, albo flyera jak ktoś pisał wcześniej. Dobrym cieplaczem jest też sztucznych puch, czyli taki ocieplacz jak w spiworach. Może weź cieńszą kurtkę + kamizelkę. taki zestaw daje większe możliwości ruchowe i lepszą izolację od pojedyńczej grubszej kurtki.
Napisano Ponad rok temu
Nicco, ale Twoja kurtka nie ma być praktyczna na zime tylko szpanerska.
Z krotkich kurtek to najlepsze były by wzorowane na lotniczych. Tam długość przeszkadza podczas siedzenia w kobinie.
Bardzo madrze prawisz przyjacielu, wlasciwosci termiczne krotkiej kurtki sa znacznie ograniczone, ale wlasnie ze wzgledu na wygode nigdy nie preferowalem kurtek "za dupe". Zle sie siedzi w aucie na kurtce i jest to malo praktyczne. Ze szpanowania to juz dawno wyroslem... mam w tej chwili korzuch pilotke ktory ma ponad 25lat - nadszarpnal go nieco zab czasu... siega mi do pasa - jak jest -20 to ubieram kalesony i bluze w spodnie i daje rade - szukam poprostu substytutu dla tego korzucha - ztad padl wybor na ciuchy wojskowe ktore uchodza za bardzo cieple i praktyczne...
zgodnie z sugestiami bede polowal na fleyersa badz produkty ala pilotki.
pozdrawiam i dziekuje za opinie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jakie to spodnie?
- Ponad rok temu
-
Ksiazka taktyczna oczywiscie ;) i za darmoche
- Ponad rok temu
-
Jakie buty: Danner, Haix, czy Belliville
- Ponad rok temu
-
Men's Bates 2260 8-inch Tactical Sport Boot
- Ponad rok temu
-
taktycznie taniego plecaka w sieci szukam..
- Ponad rok temu
-
jungle boots by altama
- Ponad rok temu
-
Koszulki termoaktywne, rash guards, nike pro itp.
- Ponad rok temu
-
nowa strona traser.pl
- Ponad rok temu
-
Dzięki...
- Ponad rok temu
-
Jak wiercilem luminoxa
- Ponad rok temu