słabe ręce?
Napisano Ponad rok temu
Nastepnym moim zmartwieniem jest fakt iz z miesiaca na miesiac intensywnego treningu zamiast coraz lepiej to czuje sie coraz gorzej (obecnie mam gorszą kondycje niz po miesiacu cwiczen).Mam uczucie jakby moje nogi wazyly tone. Moze to przetrenowanie, moze jakies odzywki powinienem konsumowac (ale nie chce przytyc) lub aminokwasy... Totalnie sie nie znam wiec prosze o opinie i rady...
Wiem ze to kwestia treningu i powinienem byc cierpliwy ale chce znac Waszą opinie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Rozbujany worek to właśnie sygnał, że ktoś nie ma techniki i jego uderzenia nie są punktowe tylko przepychane. Na tym etapie treningu nie martwiłbym się zupełnie o siłę uderzeń, a o poprawne techniczne ich wykonanie. Aha - więcej tarczy, mniej worka.
Technika przełoży się w końcu na siłę uderzenia.
pozdrawiam
Piotr
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Full Contact Magazyn w SdW
Napisano Ponad rok temu
Rozbujany worek to właśnie sygnał, że ktoś nie ma techniki i jego uderzenia nie są punktowe tylko przepychane. Na tym etapie treningu nie martwiłbym się zupełnie o siłę uderzeń, a o poprawne techniczne ich wykonanie. Aha - więcej tarczy, mniej worka.
eee jak sie poprowanie uderzy to tez sie bujnie worek
Napisano Ponad rok temu
ale tak na prawde to trudno przez net wnioskować o sile ciosu na zasadzie opisu bujania
do autora tematu:
czujesz że bijesz słabo?
Napisano Ponad rok temu
Jak juz napisalem ponoc jestem za bardzo rociagniety i dlatego poszedlem na silownie.
Trener powiedzial takze ze mam bardzo slabe miesnie grzbietu- przepraszam ale nie znam nazewnictwa (chodzi o mięsnie dolne pleców) i mialem sie troche skrocic.?(wiem ze to dziwne ale u mnie ruch tulowia wokol wlasnej osi byl troche "za dlugi" i za malo dynamiczny-moze troche nawet bezwladny)
Oprocz zwyklego treningu kulturystycznego zalecil wymachy na boki z gryfem na ramionach i sklony z gryfem. nie wiem czy podczas zadawania sierpowego skret ma byc w biodrach, barkach czy w obu miejscach na raz. jak daleko ma ruch siegac (trener mowi ze krotko- ruch ma przejsc przez centralna os)
Co do pytania Nuevo to tak-czuje ze bije slabo ale tylko we worek(mam wrazenie ze czasami naprawde bardziej go pcham niz uderzam), bo partner dosyc to odczuwa.
Wiem ze jeszcze musze bardzo duzo trenowac i na pewno brakuje mi tez prawidlowej techniki,ale chce znac Wasze zdanie.
Chcialbym Wam bardzo serdecznie podziekowac za sumienne i fachowe odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Budowa masy, praca, SW, brak diety i suplemętów – tego nie da się pogodzić to doprowadzi cię do przysłowiowego zajeb......
W celu zahamowania spadków siły i masy najlepsza będzie glutamina ewentualnie aminokwasy. Nie bój się, że utyjesz od tego. Utyć można tylko od gajnerów albo po sterydach.
Jeśli chcesz konkretniejszej porady napisz
1. W jakie dni trenujesz na siłowni a w jakie SW.
2. W jakie dni ćwiczysz poszczególne grupy mięśni.
3. Ile trwa twój trening na siłowni {ilość serii}.
4. Czy brałeś jakieś odżywki i jak działały.
Ja też trenuję na siłowni i SW i znam się trochę na tym więc chętnie podzielę się doświadczeniem.
:?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ad.1
poniedziałki, środy, piątki- siłownia
wtorki, czwartki- SW
ad.2
poniedziałki:: klatka,biceps,nogi(uda),brzuch
wtorki:: plecy,triceps,brzuch,łydki
piątki: barki,nogi(uda)- co dwa tygodnie,brzuch
Jesli to pomoze to podam cwiczenia jakie wykonuje na dana partie miesni.
ad.3
po 3 serie, rosnacy ciezar i ilosc powtorzen, odstep czasowy miedzy seriami ok.30 sekund
Wszystkie cwiczenia wykonuje dynamicznie( takie zalecenia trenera)
ad.4 nie brałem żadnych odzywek
Odpowiedz na pytanie arasa!:
U Włodka w Tygrysie -siłownia i SW.(Poznań- Naramowicka)
Na ostatnim treningu zauważylem ze mam problem ze skretem w prawa strone (tzn lewy sierp), a takze dystans do worka byl zbyt maly. Generalnie duzo w tym mojej winy tzn. techniki, ale pracuje nad tym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PON barki, nogi
ŚR plecy, brzuch, łydki, triceps
PIĄ klata, biceps, nogi {zastanów się czy nie dałbyś rady przenieść na piątek albo sobotę jeszcze tricepsa czy pleców}
Dlaczego?
Bo na koniec tygodnia powinieneś robić najcięższy trening bo masz weekend na regenerację.
Co do ćwiczeń brzucha to czytałem, że lepiej trenować go często ale przy małej ilości serii { ja robię 20 uniesień nóg na drążku + 50 do 80 „brzuchów” z dużą intensywnością 3 razy w tygodniu}.
Co do odżywek to „obowiązkowo” GLUTAMINA przed siłownią i SW.
Jeśli byś chciał porządnie zwiększyć masę {jakieś 7-10 kg} i siłę.
To :
1. Dokup KREATYNĘ i BIAŁKO SERWATKOWE {lub BIAŁKO EEG jeżeli masz grupę krwi 0}
2. Zawieś treningi SW na około 6 tygodni.
3. Jedz dużo węglowodanów
4. Trenuj w tym czasie dużymi ciężarami {3-8 powtórzeń}
Przy twojej obecnej budowie i trybie życia nie grozi ci otyłość.
Radziłbym zajrzeć na portale i do prasy na temat kulturystyki, znajdziesz tam ciekawe informacje co do diety, odżywek itd.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Valujew vs Beck
- Ponad rok temu
-
Seminarium Muay Thai
- Ponad rok temu
-
Barrera woli Chaveza (25. 03. 06)