Jakie odzywki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak masz tkanke rozbudowana, to białko i jakis fat burner. i dobra dieta ( to najwazniejsze ).Trenuje bjj od 4 miesiecy. 3 razy w tygodniu. Oprocz tego silownia. Od zawsze mialem problem z nieco bardziej rozwinieta tkanka tluszczowa. Myslalem ze treningi bjj pomoga mi zgubic kilka kilogramow, a tu rebus przytylem 3.5 kilo. Moglby mi ktos podac zestaw suplementow jakie powinienem stosowac. Do dzisiejszego dnia po treningu bralem odzywke proteinowa ale teraz chyba dam sobie spokoj. Z gory dzieki
tu jest przykład czego masz nie robic
isistar - kupa cukru. nie tykaj tego, jeśli chcesz schudnąć!Ja używam tylko Isostaru i wody. Poza tym staram się dobrze odżywiać :wink:
Napisano Ponad rok temu
Byle kulturalne i nie wzbudzające kontrowersji. :wink:Jakie odzywki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenuje bjj od 4 miesiecy. 3 razy w tygodniu. Oprocz tego silownia. Od zawsze mialem problem z nieco bardziej rozwinieta tkanka tluszczowa. Myslalem ze treningi bjj pomoga mi zgubic kilka kilogramow, a tu rebus przytylem 3.5 kilo
Myślę, że to nie będzie zbyt trudne. Ja trenuję na siłce od 7 lat i jeśli chodzi o kontrolę wagi to mogę sobie ją zmieniać dowoli w granicach od 70 kg do 82 kg.
Podaj w jakich godzinach ćwiczysz.
Napisano Ponad rok temu
Tak więc kończąc mój przydługi wywód chodzi przede wszystkim o dietę, ale nie tylko co ale i w jakiej ilości i o jakich porach jesz.
Ja trzymam się zasady:
"Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem a kolację oddaj wrogom". Chodzi o to by zaczynać dzień od najbardziej kalorycznych artykułów spożywczych i największych posiłków i w ciągu dnia redukować ich kaloryczność (coraz mniej cukrów a więcej białka) tak by ostatni posiłek nie był większy niż niewielki kotlet z piersi kurczaka (przykładowo).
Do tego dochodzi fakt, iż po 19 wieczorem nie jem już nic, no chyba że poczuję głód nieziemski – wtedy lubię jednak wypić szejka z wody i odżywki białkowej. Albo lepiej jakiś owoc. Zwróć uwagę, że nie jest to prawdziwy posiłek, gdyż spożywam go tylko w ostateczności.
Wielu moich kolegów mówi, że nie mogą wytrzymać i nawet o 22 zdarza im się coś jeść. To jest tragedia!! Kładzie się taki z pełnym żołądkiem, w nocy budzi z jeszcze większą ochotą na ciasto, kiełbasy i inne świństwa a potem dziwią się że masa idzie tylko w mięsień piwny!
Ja się tego trzymam i bardzo dobrze mi się śpi a co najważniejsze – rano nie czuję dzikiego zwierzęcego głodu.
Rozumiem, że jak kończysz trening o 17 czy powiedzmy o 21 to ciężko nic nie jeść. Ja jem obiad ok.17.30 ale nie jest to tradycyjna polska uczta z 2 dań. Nie jem też “pod korek”. Należy jeść spokojnie, żołądkiem a nie oczami. Jem, rozmawiam z innymi a jak przestanę czuć głód to odstawiam talerz i nie ma że za tatusia i za mamusię jeszcze, albo że się zmarnuje. Zmarnuje się? To zapakuj w folię i do lodówy. Bez opychania się po brzegi jak wiele osób robi.
Oczywiście jesteś świadomy że im więcej posiłków dziennie tym lepiej więc tej kwestii nie rozwijam.
No i na koniec rada – żadnych chu..wych napojów gazowanych (wody gazowanej), słodzonych soków niby 100% naturalnych, batoników, chipsów, frytek, sosów z niewiadomoczego, zupek z proszku, pizzy, ciast i innego przetworzonego syfu.
Przestrzegając tych zasad będziesz nie tylko miał odpowiednią wagę (redukcja tłuszczu) ale również będziesz się dobrze czuł i będziesz zdrowszy, za co Twoje ciało podziękuje Ci na starość.
Się nagadałem. Sory.
Napisano Ponad rok temu
Kurde wszystko co najlepsze 8O Dobrze ze nie mam problemow z wagaNo i na koniec rada – żadnych chu..wych napojów gazowanych (wody gazowanej), słodzonych soków niby 100% naturalnych, batoników, chipsów, frytek, sosów z niewiadomoczego, zupek z proszku, pizzy, ciast i innego przetworzonego syfu.
Napisano Ponad rok temu
Dobrze ze nie mam problemow z waga
No wiesz, waga jak waga - zdrowie też dostaje po dupce jak jesz zbyt często takie produkty. Ale zgadzam się że jeśli się da to trzeba znaleźć równowagę pomiędzy zdrowiem a radością życia )
Napisano Ponad rok temu
Trenuje BJJ od ok 1,5 roku- do tej pory mocno rekreacyjnie, średnio 1-2 treningi w tygodniu. Ostatnio mam czas więc podkręciłem trochę ilość do 3xBJJ + 2xMMA. Zazwyczaj opuszczam przynajmniej jeden trening wiec średnio wychodzi 4 razy w tygodniu.
I o ile na pierwszym treningu po weekendzie mam ful pary i ochoty do trenowania, to na ostatnim po rozgrzewce mam juz dość. Czuje ze moj organizm nie nadarza z regeneracją. Staram się odżywiać poprawnie, ale przy trybie mojej pracy nazucenie jakiejs dobrej diety jest niemożliwe. Prosze wiec o rade, co do suplementów które pomogłyby w regeneracji po treningu.
Nie zależy mi na masie, nie mam tez tendencji do tycia. Chodziłoby mi o odżywkę która dostarczy odpowiednich składnikow odżywczych, coby moje mięśnie nie były zżerane po treningu . Prosze o poradę, lub wskazanie kierunku w którym należy szukać.
Napisano Ponad rok temu
Nie zależy mi na masie, nie mam tez tendencji do tycia. Chodziłoby mi o odżywkę która dostarczy odpowiednich składnikow odżywczych, coby moje mięśnie nie były zżerane po treningu
Styko, nie ma problemu. W takiej sytuacji, kiedy rzeczywiście nie nadążasz z jedzeniem i na koniec tygodnia jesteś wypluty, powinieneś dodać coś rzeczywiście jak AnimalPak, bo ma wiele mikro i makroelementów, witamin i innych, które tracisz w czasie treningu. Do tego dodałbym, skoro nie masz problemów z przemianą materii, carbo przed i po treningu (tylko bez przesady z ilością) a także, aby powstrzymać katabolizm - aminokwasy bcaa.
Napisano Ponad rok temu
białko jest naszym najlepszym przyjacielem...
No właśnie, orientowałem się w temacie i mam takie pytanie- czy nie lepiej zastosować odżywkę białkową zamiast np. bcaa?? Tak na chłopski rozum po co dostarczać organizmowi 3 aminokwasy skoro mozna dostarczyc wszystkie?? Czy odzywka białkowa będzie miała podobne działanie antykataboliczne co bcaa?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dlatego większość odżywek białkowych wzbogaca się BCAA, ale nie wszystkie. Dletego warto poczytać składy, gdyż są dostepne kompozycje białek prostych, BCAA i glutaminy, czyli all in one.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
W lutym 50zł w klubie MMA M.Oknińskiego
- Ponad rok temu
-
Sambo - wszelkie informacje pożądane
- Ponad rok temu
-
Szkoleniowki bjj
- Ponad rok temu