Jakie odzywki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak masz tkanke rozbudowana, to białko i jakis fat burner. i dobra dieta ( to najwazniejsze ).Trenuje bjj od 4 miesiecy. 3 razy w tygodniu. Oprocz tego silownia. Od zawsze mialem problem z nieco bardziej rozwinieta tkanka tluszczowa. Myslalem ze treningi bjj pomoga mi zgubic kilka kilogramow, a tu rebus przytylem 3.5 kilo. Moglby mi ktos podac zestaw suplementow jakie powinienem stosowac. Do dzisiejszego dnia po treningu bralem odzywke proteinowa ale teraz chyba dam sobie spokoj. Z gory dzieki
tu jest przykład czego masz nie robic

isistar - kupa cukru. nie tykaj tego, jeśli chcesz schudnąć!Ja używam tylko Isostaru i wody. Poza tym staram się dobrze odżywiać :wink:
Napisano Ponad rok temu
Byle kulturalne i nie wzbudzające kontrowersji. :wink:Jakie odzywki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenuje bjj od 4 miesiecy. 3 razy w tygodniu. Oprocz tego silownia. Od zawsze mialem problem z nieco bardziej rozwinieta tkanka tluszczowa. Myslalem ze treningi bjj pomoga mi zgubic kilka kilogramow, a tu rebus przytylem 3.5 kilo
Myślę, że to nie będzie zbyt trudne. Ja trenuję na siłce od 7 lat i jeśli chodzi o kontrolę wagi to mogę sobie ją zmieniać dowoli w granicach od 70 kg do 82 kg.
Podaj w jakich godzinach ćwiczysz.
Napisano Ponad rok temu
Tak więc kończąc mój przydługi wywód chodzi przede wszystkim o dietę, ale nie tylko co ale i w jakiej ilości i o jakich porach jesz.
Ja trzymam się zasady:
"Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem a kolację oddaj wrogom". Chodzi o to by zaczynać dzień od najbardziej kalorycznych artykułów spożywczych i największych posiłków i w ciągu dnia redukować ich kaloryczność (coraz mniej cukrów a więcej białka) tak by ostatni posiłek nie był większy niż niewielki kotlet z piersi kurczaka (przykładowo).
Do tego dochodzi fakt, iż po 19 wieczorem nie jem już nic, no chyba że poczuję głód nieziemski – wtedy lubię jednak wypić szejka z wody i odżywki białkowej. Albo lepiej jakiś owoc. Zwróć uwagę, że nie jest to prawdziwy posiłek, gdyż spożywam go tylko w ostateczności.
Wielu moich kolegów mówi, że nie mogą wytrzymać i nawet o 22 zdarza im się coś jeść. To jest tragedia!! Kładzie się taki z pełnym żołądkiem, w nocy budzi z jeszcze większą ochotą na ciasto, kiełbasy i inne świństwa a potem dziwią się że masa idzie tylko w mięsień piwny!
Ja się tego trzymam i bardzo dobrze mi się śpi a co najważniejsze – rano nie czuję dzikiego zwierzęcego głodu.
Rozumiem, że jak kończysz trening o 17 czy powiedzmy o 21 to ciężko nic nie jeść. Ja jem obiad ok.17.30 ale nie jest to tradycyjna polska uczta z 2 dań. Nie jem też “pod korek”. Należy jeść spokojnie, żołądkiem a nie oczami. Jem, rozmawiam z innymi a jak przestanę czuć głód to odstawiam talerz i nie ma że za tatusia i za mamusię jeszcze, albo że się zmarnuje. Zmarnuje się? To zapakuj w folię i do lodówy. Bez opychania się po brzegi jak wiele osób robi.
Oczywiście jesteś świadomy że im więcej posiłków dziennie tym lepiej więc tej kwestii nie rozwijam.
No i na koniec rada – żadnych chu..wych napojów gazowanych (wody gazowanej), słodzonych soków niby 100% naturalnych, batoników, chipsów, frytek, sosów z niewiadomoczego, zupek z proszku, pizzy, ciast i innego przetworzonego syfu.
Przestrzegając tych zasad będziesz nie tylko miał odpowiednią wagę (redukcja tłuszczu) ale również będziesz się dobrze czuł i będziesz zdrowszy, za co Twoje ciało podziękuje Ci na starość.
Się nagadałem. Sory.
Napisano Ponad rok temu
Kurde wszystko co najlepsze 8O Dobrze ze nie mam problemow z wagaNo i na koniec rada – żadnych chu..wych napojów gazowanych (wody gazowanej), słodzonych soków niby 100% naturalnych, batoników, chipsów, frytek, sosów z niewiadomoczego, zupek z proszku, pizzy, ciast i innego przetworzonego syfu.

Napisano Ponad rok temu
Dobrze ze nie mam problemow z waga
No wiesz, waga jak waga - zdrowie też dostaje po dupce jak jesz zbyt często takie produkty. Ale zgadzam się że jeśli się da to trzeba znaleźć równowagę pomiędzy zdrowiem a radością życia

Napisano Ponad rok temu

Trenuje BJJ od ok 1,5 roku- do tej pory mocno rekreacyjnie, średnio 1-2 treningi w tygodniu. Ostatnio mam czas więc podkręciłem trochę ilość do 3xBJJ + 2xMMA. Zazwyczaj opuszczam przynajmniej jeden trening wiec średnio wychodzi 4 razy w tygodniu.
I o ile na pierwszym treningu po weekendzie mam ful pary i ochoty do trenowania, to na ostatnim po rozgrzewce mam juz dość. Czuje ze moj organizm nie nadarza z regeneracją. Staram się odżywiać poprawnie, ale przy trybie mojej pracy nazucenie jakiejs dobrej diety jest niemożliwe. Prosze wiec o rade, co do suplementów które pomogłyby w regeneracji po treningu.
Nie zależy mi na masie, nie mam tez tendencji do tycia. Chodziłoby mi o odżywkę która dostarczy odpowiednich składnikow odżywczych, coby moje mięśnie nie były zżerane po treningu

Napisano Ponad rok temu

Nie zależy mi na masie, nie mam tez tendencji do tycia. Chodziłoby mi o odżywkę która dostarczy odpowiednich składnikow odżywczych, coby moje mięśnie nie były zżerane po treningu
Styko, nie ma problemu. W takiej sytuacji, kiedy rzeczywiście nie nadążasz z jedzeniem i na koniec tygodnia jesteś wypluty, powinieneś dodać coś rzeczywiście jak AnimalPak, bo ma wiele mikro i makroelementów, witamin i innych, które tracisz w czasie treningu. Do tego dodałbym, skoro nie masz problemów z przemianą materii, carbo przed i po treningu (tylko bez przesady z ilością) a także, aby powstrzymać katabolizm - aminokwasy bcaa.
Napisano Ponad rok temu
białko jest naszym najlepszym przyjacielem...
No właśnie, orientowałem się w temacie i mam takie pytanie- czy nie lepiej zastosować odżywkę białkową zamiast np. bcaa?? Tak na chłopski rozum po co dostarczać organizmowi 3 aminokwasy skoro mozna dostarczyc wszystkie?? Czy odzywka białkowa będzie miała podobne działanie antykataboliczne co bcaa?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Dlatego większość odżywek białkowych wzbogaca się BCAA, ale nie wszystkie. Dletego warto poczytać składy, gdyż są dostepne kompozycje białek prostych, BCAA i glutaminy, czyli all in one.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
W lutym 50zł w klubie MMA M.Oknińskiego
- Ponad rok temu
-
Sambo - wszelkie informacje pożądane
- Ponad rok temu
-
Szkoleniowki bjj