Szkoły BJJ w trójmieście???
Napisano Ponad rok temu
Wreszcie ktoś to wyjaśnił. Czasem te skróty myślowe mogą nieźle namieszać..
Czy jeszcze ktoś ma doświadczenia z klubu Garcie Barra z Gdyni?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do Kenjiro to ćwiczył on pare miesięcy w BJJ-Trójmiasto, potem po podziale trochę w Sarmatii i brał prywatne lekcje u Pawła Ziółkowskiego, trenera Sarmatii. Potem zajął się Jeet Kune Do i nauczał go w Gdynii, a ostatnio otworzył sekcję BJJ.
Napisano Ponad rok temu
Nie "naucal" tylko "naucza".Co do Kenjiro to ćwiczył on pare miesięcy w BJJ-Trójmiasto, potem po podziale trochę w Sarmatii i brał prywatne lekcje u Pawła Ziółkowskiego, trenera Sarmatii. Potem zajął się Jeet Kune Do i nauczał go w Gdynii, a ostatnio otworzył sekcję BJJ.
Dodalbym tez,ze Kenjiro troche jezdzil tu i tam ksztalcac sie u roznych trenrow, ale najlepiej bedzie jak on sam to napisze,jesli bedzie mial ochote.
Napisano Ponad rok temu
Jakie plotki? Zadnych plotek nie przytoczylem. Boruta jest ogolnie znana postacia w swiatku BJJ i nie tylko, dlatego nie musialem nic o nim pisac.PS. Charly nie powtażaj plotek.
Sam trenowalem u was i bylem zadowolony z treningow i trenera i od pierwszego postu w tym temacie pisalem o Saratii jako o dobrym klubie
Napisano Ponad rok temu
Pawelku to Ty sie chowasz za nickiem Paragorn?
Napisano Ponad rok temu
A Boruta rzeczywiście jest bardzo znany wszystkim uczestnikom forum, zarówno tego, jak i inych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze pytanie, ile trzeba trenowac na niebieski pas?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Michal m. Napisałem o tym dlatego że ktoś pytał o frekwencję niebieskich pasków. Z kozactwem to nie ma nic wspólnego. A czy jest kozakiem? Myśle że biorąc pod uwagę, że w swojej pierwszej walce MMA wyszedł na zawodnika z licznymi zwycięstwami i Mistrza Polski full contact jiu-jitsu i go pokonał, jest.
Napisano Ponad rok temu
np?Czyżbyś zapomniał że są u nas ludzie którzy Ciebie doskonale pamiętają?
Powiedzmy. Z Twojej opowiesci o mnie wynika, jakoby po kilku miesiacach cwiczenia BJJ i kilku prywatnych lekcjach u Pawla - otworzylem grupe BJJ przestajac uczyc JKD.Czy coś co napisałem nie jest prawdą?
Wlasnie, grupe w ISTNIEJACYM juz klubie, w ktorym od poczatku sie to BJJ cwiczylo,a nie jak niektorzy, ktorym wygodniej tak mowic, twierdza ze przestalem uczyc JKD i ucze BJJ. W klubie od samego poczatku w zakresie JKD cwiczy sie grappling na podstawie BJJ. Takzze moj kontakt z BJJ, zanim przyjechal Sal i zanim zostalem promowany na niebieski pas trwa juz blisko 5 lat...
I informuje wszelkie zainteresowane osoby (z Sarmatii rowniez) ze w moim klubie istnieja dwie grupy: JKD i BJJ (czyste, sportowe, bez uderzen i nalotow MMA). I nie zamierzam likwidowac zadnej kosztem drugiej. I takze, jak sugerowal Pan Matusiak na innym forum, nie przekwalifikowuje sie z instruktora JKD na instruktora BJJ
Mam nadzieje, ze watpliwosci rozwialem.
A jak? Stylem wypowiedzi bardzo mi go przypominasz. Jednak skoro twierdzisz, ze Ty i Pawel Ziolkowski to nie ta sama osoba, to pewnie tak jest. I nie mam tutaj zadnych zlych zamiarow. Po prostu lubie wiedziec z kim gadam...I nie mam na imię Paweł
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"sugerujesz że ja to mój trener" text roku.
Swoją drogą faktycznie styl twoich wypowiedzi ma coś z Boruty... bo ja wiem...
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale teraz kreujesz się na instruktora BJJ. Dlaczego? Nikt Ciebie z klubu nie wygonił, z nikim się nie pokłóciłeś, więc gdzie ćwiczyc maiałeś gdyby Ciebie to interesowało. Taki dobry też nie jesteś, do naszych statrszych zawodników wiele Tobie brakuje, że o trenerze nie wspomnę. Po co więc założyłeś własną sekcję? Megalomania? Poćwiczyłeś pare miesięcy, wziąłeś pare prywatnych lekcji i potem pare treningów w ramach seminariów JKD. I teraz wielki z Ciebie trener BJJ?
Paragorn... usiądź spokojnie i przeczytaj to co napisałeś. Czy gdzieś Kenjiro porównywał siebie do jakichśtam zawodników? Nie. Faktem jest jednak to, że Joao Sal Rangel nadał Michałowi NIEBIESKI pas. Za gówno tego nie dostał. Pamiętaj, że bycie dobrym zawodnikiem i bycie dobrym trenerem to wcale nie musi być to samo (tutaj cytuję jednego z moich przyjaciół, który przegląda to forum - pozdrawiam ). Podważając autorytet Michała tak naprawdę negujesz decyzję utytuowanego czarnego paska z Gracie Barra...
A swoją wypowiedź kończysz powołując się na autorytet Jakubka... Nieładnie. :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Flying armbar
- Ponad rok temu
-
Grappling & MMA
- Ponad rok temu
-
Treningi Grappling, MMA - Zapraszam Warszawa
- Ponad rok temu