Napisano Ponad rok temu
Re: Szkoły BJJ w trójmieście???
Chcialbym sie wypowiedziec co do poziomu poszczegolnych klubow. Zawodnicy cwiczacy w klubie tworza ten poziom. Jest wiec oczywiste, ze kluby majace dluzsza historie i zawodnikow, ktorzy cwicza w tym jednym miejscu dlugi czas, beda mialy wyzszy poziom od tych z krotkim stazem.
Pawel Ziolkowski wychowal kilka niebiesich paskow. Chwala mu za to. Jednakze prosze zwrocic uwage, ze Sarmatia dziala praktycznie od 1998 roku (lub 1999) poniewaz jest kontynuacja pierwotnego klubu prowadzonego przez Pawla, Roberta i Grzegorza.
ATW, ciezko mi sie wypowiadac jak sobie poczynaja. Jednak czytajac posty powyzej, sadze iz bedzie dobrze. ATW ma takze historie liczona w latach. Z tego co wiem u Grzegorza polozony nacisk jst na MMA i BJJ jako takiego (w gi) sie nie praktykuje. Sa jeszcze kluby w Galeonie, ale niestety zupelnie nie znam wiec wypowiadac sie nie mam zamiaru.
GB Gdynia istnieje 4 miesiace - slownie cztery (!). Grupa sklada sie w 90% z ludzi, ktorzy nigdy nie cwiczyli grapplingu albo tez nie cwiczyli niczego wogole wczesniej. W porownaniu wiec (stazowo) do wymienionych wyzej... No wlasnie nie ma zadnego porownania, bo to zupelnie inna bajka. Porownywac cos bedzie mozna kiedy klub okrzepnie, bedzie istnial ze 2 lata i te osoby beda mialy 2 letnie doswiadczenie. Pomimo tego, Ci ludzie beda startowac na SW w Szczecinie w maju oraz pewnie pod koniec roku w MP w gi.
Wrocmy wiec do rozmowy o poziomach klubow za jakis czas...
Co do wspolpracy miedzyklubowej w 3City. My jestesmy zawsze chetni do takowej. Nie mamy zadnych uprzedzen ani pretensji do nikogo ( w przeciwienstwie do niektorych) ani takze z nikogo sie nie smiejemy i na moich treningach nie padlo zadne negatywne slowo z mojej strony jesli chodzi o konkurencyjne kluby, chociaz mialem sygnaly od wielu osob ze jest zgola inaczej w tychze klubach, gotowych i otwartych na wspolprace :wink:
Konczac swoj udzial w tym temacie pozdrawiam wszystkich cwiczacych MA w Trojmiescie...