Zapisać się?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TKKF
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Witam! Przez ostatnie działania dresów i utraty 3 telefonów i w sumie ponad 3000zł w tym roku zmobilizowałem sie do praktyk moich zainteresowań od małego tzn sztuk walki Jak dotąd nic nie trenowałem. Problem w tym że chodze do prywatnej szkoły i po lekcjach niemam na nic siły ani czasu. niedawno wybrałem sie na trening shidokan i bardzo mi sie podobało.. problem z tym że jest 3 razy w tygodniu o 18.30 a musze jeszcze jechać tam 40 minut a trening trwa poltorej godziny. Tak wiec wracam do domu na okolo 21 i jestem juz kompletnie wykonczony. Zrezygnowalem z tych treningow ale zauważyłem że to dla mnie duża strata. Szczegolnie w perspektywie tego że mieszkam na mokotowie i ciagle ktos chce mnie z czegos opiepszyc gdzie sie nie rusze Pare dni temu odkryłem że kołomnie, praktycznie 5min na piechte mam szkołe taekwondo. Problem w tym że kosztuje to 200zł za 2 treningi 1-no godzinne tygodniowo.. Z tym że są to zajecia indywidualne w godzinach ktore idealnie mi pasują. Pomimo że są to zajęcia indywidualne wydaje mi sie że jest to bardzo drogo licząc że na karate shidokan placiłem 100zł za 3 treningi tygodniowo po 1.5godz. Co sądzicie?
Jeśli twoją motywacją do chodzenia na treningi ma być obrona przed dresami, to proponuję kupić pistolet...tak na dobry początek, gdyż zanim się czegoś porządnego nauczysz to minie z rok, dwa, co można przeliczyć u ciebie na stratę kilku innych telefonów :wink:
Poza tym zajęcia w toku indywidulanym mogą byc uzupełnieniem normalnych treningów, a nie mogą stanowić podstawy twojej znajomosci tkd. Poszukaj jakiejś normalnej sekcji, wyluzuj ze szkołą, nowa amtura i tak jest kicha i nie warto się uczyć, chyba że zdajesz Międzynarodową...to zmienia postac rzeczy i wtedy to wogóle kup sobie pistolet bo na treningi nie będzie czasu. Mam nadzieję, że po naświetleniu sytuacji podejmiesz słuszną decyzję :wink:
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ty, na pewno nie masz jakiegos kolegi co by Ci klameczkle opchnal? a moze cos na allegro wyszukasz? :twisted:
w wawie miekszasz,to masz roznych sekcji od groma.i to takich, co raczej na pewno sa bardziej sensowne niz to TKD.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"gangsterska" sztuka/system->OMG 8O
ale domyslam sie o co chodzi,ze treningi sa brutalne,nastawione na wygrana w ew.starciu itd.
no to Ciebie zmartwie, jak chcesz sie nauczyc czegos praktycznego a boisz sie bardziej kontaktowych treningow to ciezko to bedzie pogodzic.
Aikido odpusc,juz lepsze bedzie to TKD.
IRA- wybacz,ale to co zobaczylem na stronie jakos nie wyglada na sekcje typowa dla osoby,ktora chce sie nauczyc bronic na ulicy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...IRA- wybacz,ale to co zobaczylem na stronie jakos nie wyglada na sekcje typowa dla osoby,ktora chce sie nauczyc bronic na ulicy.
A gdybyśmy tak nie mieli wogóle strony, to pewnie doszedłbyś do wniosku że nas po prostu nie ma :wink: .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polecam filmy o Hapkido...
- Ponad rok temu
-
:)
- Ponad rok temu
-
jaki uniform
- Ponad rok temu
-
Zabawne wpadki
- Ponad rok temu
-
Ciekawostka
- Ponad rok temu
-
śMIERC W ŁODZI - DANOWSKI TO SZUMOWINA
- Ponad rok temu
-
ŚMIERC W łODZI - TO NIE BYŁ KICKBOXING
- Ponad rok temu
-
Śmierć na zawodach...
- Ponad rok temu
-
Egzaminy
- Ponad rok temu
-
cO TRZEBA ZROBIĆ żEBY ZDAĆ NA ZÓŁTY PAS ??
- Ponad rok temu