Krav Maga i zawody?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
za nasza wroclawska stronka www , wygladaja mniej wiecej tak :
"Esencja Krav Maga lezy w kilku zasadach:
I zasada
Unikaj miejsc i sytuacji niebezpiecznych.
II zasada
Jeżeli znajdziesz się w niebezpiecznym miejscu lub sytuacji, to oddal się z tego miejsca jak najszybciej.
III zasada
Jeżeli znjdziesz się w niebezpiecznym miejscu lub sytuacji i nie możesz się oddalić, to walcz używając wszelkich dostępnych narzędzi.
IV zasada
Jeżeli znalazłeś się w niebezpiecznym miejscu lub sytuacji, nie możesz oddalić i nie masz narzędzi to walcz całym ciałem w sposób maksymalny, nie stawiając sobie żadnych ograniczeń."
i jak tu organizowac zawody ? czesc nie pojedzie bo niebezpieczne, czesc ucieknie z maty jak sie zorientuje gdzie sa, paru twardzieli powyrywa nogi ze stolow sedziowskich i sie zacznie okladac, a o tym braku ograniczen to nawet nie chce myslec ... ;-)
pozdro
tc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czytałem (nie pamiętam gdzie) wywaid z z Eyalem Yanilowem gdzie padło pytanie o wprowadzenie form rywalizacji sportowej. Eyal stwierdził, że nie jest priorytet kravki, ale prowadzone są eksperymenty w tym kierunku i pracuje się nad tym.
Parcie rynku na zawody jest jak widac olbrzymie i nawet taki Yanilow to wyczuwa. Przez co nie ma odwagi wprost i po ludzku powiedziec, ze kravka sie do zawodow nie nadaje i ze zadnych zawodow nie bedzie tylko probuje powiedziec to, co jego zdaniem rozmowca chcialby uslyszec. Bez sensu.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Super
- Ponad rok temu
-
Życzenia Swiąteczne
- Ponad rok temu
-
Krav-maga czy Combat 56