Czy nadchodzą zmiany w ustawie o broni?
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że ważniejszą sprawą od wprowadzenia jakiś miotaczy kul i taserów jest możliwe poprawienie ustawy, tak aby prawa do posiadania broni były jasno określane a nie nadawane uznaniowo przez komendantów Policji.
Ponadto może dać to jasny sygnał, że wolno się bronic skutecznie, i przy okazji oddala to od nas absurdalny pomysł zakazywania noszenia na ulicy kominiarek i róznego rodzaju narzędzi.
Choć jak znam naszę życie polityczne to i tak okaże się że aby nabyć taki miotacz kul trzeba przejść badania(odnawiane co 5 lat ) i uzyskać pozwolenie warunkowane znacznym zagrożeniem bla bla bla.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Po prostu kolejny debil. Wyobraźcie sobie draki pod stadionami. [4]
Kibole zamiast z siekierami będą biegać z obrzynami i ..."
"Kolejna gratka dla bandziorów
Teraz napastnik nie będzie musiał zbliżać się do ..."
"A ja słyszałem, że paralizatory są bardzo niebezpieczne...
dla zdrowia. Nawet w USA są gorącym tematem, a w Niemczech ..."
"NIE NIE NIE [10] 21.12.2005 12:26
My za szybko się unosimy, gdyby wtedy każdy mógł użyć ..."
Okazuje się, że nie tylko polytków mamy chorych ale i społeczeństwo. Ciekawe dlaczego jeszcze nikt nie wystąpił z obywatelskim projektem obniżenia wieżowców do 2 pięter, wtedy wyskakującym będzie się trudniej zabić, albo żeby przed każdym samochodem szedł gość z czerwoną flagą. Wtedy będzie mnie kraks.
A co do miatacza kul to przynajmniej jakąś alternatywa powstrzymania napstnika na odległość. Nie mowie o kimś z bronią palna, ale np. o szleńcu z siekierą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie chwalmy Kaczorow przed zachodem kadencji
jak dla mnie ta zmiana nic nie zmienia bo strzelby mozna bedzie trzymac tylko w swojej posesji a tasery byly dozwolone do tej pory tez (wersja dla policji miala dluzszy kabel)
a jakis genialny polityk stwierdzil ze szerszy dostep do broni palnej to ryzyko ze sie dostanie w niepowolane rece (ciekawe czy czytal ile statystycznie przestepstw jest popelnianych z legalnie posiadanej broni)
nikt im nie mowi zeby luzowali kryteria, niech daja tym co kryteria spelniaja przynajmniej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co? gdzie? jak?
- Ponad rok temu
-
Jeszcze o popieprzonej ustawie o broni i amunicji
- Ponad rok temu
-
"ulegalnienie" broni
- Ponad rok temu