Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Potwierdzam. W Military mają stare fotki (widać ważność do 07r). Gazy które przyjeżdzają mają nową szatę graficzną i ważność 2012 i 2013.To są dokładnie te same gazy, w military mają stare, wprowadzające w błąd zdjęcia.
Zmartwiło mnie coś, a mianowicie wysłałem do Military maila z pytaniem kiedy będą mieli chmury i przed chwilą otrzymałem maila że jeszcze nie wiedzą...
Napisano Ponad rok temu
Przynajmniej szybko odpisują, podobnie jak sklep militaria. Te buce z kalibra czy HPE mają w nosie potencjalnego klienta.......
Zmartwiło mnie coś, a mianowicie wysłałem do Military maila z pytaniem kiedy będą mieli chmury i przed chwilą otrzymałem maila że jeszcze nie wiedzą...
Napisano Ponad rok temu
W Military wysyłają też expresowo. Zamawiałem już kilka razy najczęściej wieczorem, a następnego dnia rano już jest towar wysłany!
Napisano Ponad rok temu
np obok napisu na przodzie tych niebieskich "made in usa" jest np:
52H2O20
52 - coś tam sobie znaczy
H2O - chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć
20 - opakowanie wielkości Mark(MK) 3.5
jeśli po ostatniej cyfrze jest:
-C to jest to Cone
-F to jest to Foam
-jeśli nic nie ma to to jest to stream
w oznaczeniach Cone nie ma H2O... więc może nie są na H2O. Sprawdzimy
jeśli ostatnimi cyframi przed literą są:
1010 - puszka MK2
10 - puszka MK3
20 - puszka MK3.5
30 - puszka MK4
A tu produkt konkurencji... pojawił się wcześniej niż Crossire Sabre. Zawartość kapsaicyny całe 0,2%. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oznaczenia na Sabre dosyć łatwo rozszyfrować
np obok napisu na przodzie tych niebieskich "made in usa" jest np:
52H2O20
52 - coś tam sobie znaczy
H2O - chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć
20 - opakowanie wielkości Mark(MK) 3.5
jeśli po ostatniej cyfrze jest:
-C to jest to Cone
-F to jest to Foam
-jeśli nic nie ma to to jest to stream
...
Coś chyba nie do końca jest z tymi oznaczeniami ja posiadam kilka pian sabre i jak na zdjęciu kody pian nie posiadają literki F mimo ze w samym katalogu jak i na gazie ( widoczne na zdjęciu ) pisze FOAM ... jest odblask lampy ale ręczę iż pisze jak nadmieniłem.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie lepiej "przepłacić" i kupić coś od naszych "handlarzy" z forum bo mają naprawdę świeże z długim terminem ważności. Osobiście nie kupuję gazu po to, żeby szukać okazji jego uzycia więc termin ważności wynika dla mnie również z aspektów ekonomicznych ( po co mam za chwilę wymieniać gaz i płacić kolejne 70 zł albo więcej, kiedy mogę kupić prywatnie gaz na 3 lata za 100 -150-zł i to z górnej półki jak chodzi o jakość ). Prawda?
Napisano Ponad rok temu
Poza tym nie ogarniam [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] bo oni chyba jacyś poj***ni sa,niby wieksze pojemnosci im nie schodza a jak sie pare pojawi to od razu znikaja a oni maja problem ze skombinowaniem nowych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do Walthera to z tego "starego" byłem bardzo zadowolony. Żadnych problemów z mocą ostrością czy zasięgiem Działał tak jak powinien.
Na stronie Umarexu, który produkuje te gazy nadal są czerwone i białe [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i w pojemnościach takich jak dotychczas, czyli 11g i 44g nie ma już 55g a szkoda bo te były dla mnie najbardziej odpowiednie.
na tej stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] mają już nowe Walthery w pojemnościach 74, 44 i 16 widać wyraźnie że Flip Top jest zupełnie inny.
Trzeba będzie zainwestować parę złotych i zobaczyć co to warte ale jakoś tandetnie wyglądają
Napisano Ponad rok temu
thumbs z katalogu Sabre wynika, że masz strumień MK 4 opisany jako pianę haha bądź tu człowieku mądry jak oni w katalogu piszą co innego a co innego w rzeczywistości. Psikałeś nim? co leci?
Kolego pfeffer co ty za bajki wypisujesz??? Miałeś kiedyś Sabre w ręku? Foam to piana, a jakże leci strumień, stream to strumień, a cone to stożek. Sabre są doskonale opisane, i jak najbardziej zgodne z ofertą firmy. Nie rób ludziom wody z mózgu!
Kolega thumbs posiada najprawdziwszą pianę, która a jakże również leci strumieniem(choć od stream bardzo się różni).
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie ostatnich rewelacji związanej z ofertą Militaria.pl to odnoszę wrażenie, że ktoś tu kogoś w ciula robi albo mnie (mam na myśli sprzedawcę z katowic) albo osoby, które niedawno pisały o nowych dostawach. Otuż rozmawiałem przed chwilą ze sklepem w Katowicach (nie ukrywam, że troche obruszyłem się tą rozmową) i poinformowano mnie, że wycofują się ze sprzedaży S&W w większych (według mnie przyzwoitych) pojemnościach ze względu na to, iż po prostu źle im się sprzedają. Póki co nie wycofują się z UZI-ków (bo to jest to samo tylko że droższe) ale ich liczba w magazynie głównym jest na wyczerpaniu (w Katowicach wogóle nie mają większych pojemności). Zresztą sama oferta na stronie uległa okrojeniu. ...
W militaria mają dostawę Uzi 60, 90 i 120 ml, dzisiaj otrzymałem (na adres mamy, więc będe miał w ręce dopiero jutro) dwa gazy 60ml.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Podobno Uzi strzela ala stożek (co bardziej mi pasuje), a S&W strumieniem.W takim razie zamawiam dopóki jeszcze są osiągalne. Nie wiadomo w jakim kierunku pójdzie handel tym sprzętem. Najbardziej odpowiada mi pojemność 90 ml bo w przypadku S&W idealnie leży w dłoni a z UZI powinno być identycznie. UZI od S&W różni podobno jedynie niewielka różnica w sposobie wyrzucania substancji drażniącej. Może będę miał okazje porównać. Ale S&W chyba niestety zaprzestają sprzedawać (przynajmniej w pojemnościach od 60 ml w górę).
Pozdrawiam!
Ponoć w połowie miesiąca, lub troszkę później mają mieć w militaria dostawę większych pojemności S&W.
Kupuj, kupuj, bo zwietrzyli popyt i ceny będą rosły, już skoczyły o 6zł (60 i 90ml), cena 120ml bez zmian.
Napisano Ponad rok temu
Porównawcze zdjęcie:
Napisano Ponad rok temu
Masz rację , trzeba kupować bo w czasie kryzysu zawsze rosnie przestepczość a więc i popyt na gazy będzie większy a więc będą pewnie drogie i jeszcze ten kurs ......
Ja czekam na SABRE Gen 3 Crossfire. Może pojawią się w Polsce.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 22
0 użytkowników, 22 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu