Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest coś takiego jak interpunkcja i uwierz, to naprawdę ułatwia czytanie i zrozumienie napisanego tekstu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a Force-80 jeszcze produkuja?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wiec na początek troszkę info i zastosowania testowo poglądowe ...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
poniżej wyraźnie widać że to nie zabawka HE HE
no i ciekawostka kumple, barbecue i FOX LABS – to jest npr za dychę HE HE
jaki z tego morał .... ano grunt to RODZINKA !
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla osoby która chce tylko 1 gaz wydaje mi się, że w podobnej cenie lepszy byłby DPS... . Przynajmniej tak wynika z tego co mi mówiłeś, bo ciągle nie zastosowałem w boju...
@UP.
Słaby zasięg około 1.5 metra, piana (żel?) całkiem solidna. Nie używałem w boju, ale wklejałem zdjęcie jak wygląda obrazek po strzale z około 2 m.
Pozdrawiam
PS. Wiem, że obiecałem filmiki, ale sory nie mam teraz za bardzo czasu na wklejanie do youtube, a z racji, że były to filmiki nagrywane dla siebie to żeby wkleić na forum musiałbym wycinać prywatne i zbędne sceny, a to też, by mi trochę zajęło.
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie pokusiłem się nawet o stworzenie takowej skali porównawczej choć kiedyś wydawało mi się to możliwe, tak więc zarówno HI POWER, FOX LABS, DPS ( który jest jakby odpowiedzią na produkty Foxa i z założenia teoretycznie powinien być lepszy ... ), WILD FIRE 18%, X – FACTOR ( 180.000 ONH ), MACE oraz kilka innych doskonale spełniają swoje założenia czyli nie zawodzą w akcji – zresztą czego można chcieć więcej ?!
Tak wiec spieranie się o szczegóły wydaje się być sprawą drugorzędną – tym bardziej że prawdopodobnie nigdy nie uda się przeprowadzić miarodajnych testów – bo i na kim, no chyba że Ty chciałbyś poddać się tym „zabiegom” w takiej sytuacji ja ze swojej strony jestem skłonny zainwestować w „pomoce naukowe” baaaa nawet w środki do dekontaminacji, przeprowadzimy odpowiednie doświadczenia i opublikujemy na vortalu przeprowadzone próby porównawcze które przynajmniej w jakimś stopniu pozwolą nam się zbliżyć do sedna obecnych dywagacji.
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Co do wytycznej "najlepszego gazu". Mi osobiście zależy na tym, aby nie uszkodzić napastnika, ale żeby cierpiał jak najdłużej... A z powodu, że młodo wyglądam to się często różne syfy do mnie kleją. Ale jeśli wierzyć danym statystycznym to DPS jest lepszy od foxa... no ale... statystyka to nie wszystko
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Tylko szkoda że do dyspozycji ochrony na imprezach masowych ciągle pozostają miotacze dostępne w Polsce czyli TW1000,Red Peppery czasem Force80.
Gdyby na wyposażeniu były środki klasy Frontiersmana sprawy wyglądałyby nieco inaczej
Na pierwszym filmie widać w akcji służbę porządkową a nie policję-tak dla ścisłości :-)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu