Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co ciekawego to są one napełnione również po sam czubek butli a nie do połowy czy góra 70% objętości, jak w przypadku EQUALIZERA czy FORCA 80 / PUISSANCE 90 dostępnych u nas.
No i w prostej linii przekłada się to na możliwość zabrania takiego ustrojstwa ze sobą na miasto np. „za parkanem” bo o ile od bidy da się nosić te z Inter Arku ( np. w plecaku ) niemniej z wygodą ani poręcznością nie ma to nic wspólnego że o możliwości rozsądnego ukrycia nawet nie wspominam.
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
i liczyć też
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a ja dokłdnie sprawdziłem i o ile tak jak mi podano w mailu to nie mają 1.20 lbs
niemniej mają 16 oz. = 1 lbs ( pound ) = 453,5 grama i to NETTO !
... i co chciałbyś może jeszcze coś dodać ???
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
raczej Ci sie wydaje, znalazlem tez taki opis
"This Police Magnum Large Pepper Sprays are formulated from a pepper solution refined to 2 million scoville heat units. The capsacin and related capsaicinoids % are at the bear spray level of 1.4%. This makes it one of the hottest, nastiest, and most fearsome defense pepper sprays on the market..."
Napisano Ponad rok temu
HE HE jakiego kurna doświadczenia ... bo nie łapie
Co do reszty to jedynym miotaczem gaśnicowym do którego możesz się odnieść jest PUISSANCE 90 GEL 300ml tak wiec z całym szacunkiem, ale twoja wiedza jest powiedzmy delikatnie NĘDZNA !
A ponieważ Ambull dobitnie wyjaśnił wszystkie niuanse ja dodam jedynie kilka zdjęć które zamkną temat raz na zawsze – a ciebie wyprowadzą z mroku hipotez i bzdurnych dywagacji
Tak wiec aby namacalnie uwidocznić różnice – dla porównania dwa miotacze o identycznym wyglądzie opakowań FRONTIERSMAN 9.2 oz. oraz OC – 17 16 oz. i o ile można by się spierać co do drobiazgów ( paru gramów ) to jednak zdjęcia mówią same za siebie ...
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zginęli byśmy tu bez Twojej chłodnej oceny – która oczywiście jest w pełni trafna.
Co do samej różnicy w substancji ( jej ciężaru ) to jak najbardziej jestem w stanie ją wykazać i opisać – mianowicie wynika ona z dwóch podstawowych procesów produkcji samych gazów pieprzowych, których formuły opierają się na olejożywicy lub wodzie.
Co do wody i oleju to wszystko powinno być jasne – choć może nie dla wszystkich ...
a jeśli chodzi o zastosowania w realu to mi bardziej odpowiada oil based ( będący właśnie bazą tych OC – 17 z USA ) ponieważ znacznie trudniej go usunąć niż gaz produkowany w oparciu o wodę, jednocześnie jego przyczepność do różnych powierzchni – a ciała w szczególności – jest właściwie nie do porównania z miotaczami produkowanymi w oparciu o wodę - jak Pogromca ma obiekcje to niech poleje sobie jedną rękę wodą a drugą olejem i spróbuje je szybko usunąć – no ale do tego to magisterki robić nie trzeba HE HE.
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze to my się nie kłócimy chyba że tak to odbierasz ...
Co do reszty to na ile Cię poznałem, jesteś wręcz mistrzem w szukaniu tzw. dziury w dupie HE HE – i tu właśnie leży problem – jest TYLKO JEDNA i wszyscy wiedzą gdzie się znajduje, więc odkrywanie czegoś co jest już wszystkim dobrze znane jest w mojej ocenie bez sensu.
Oczywiście rozumiem że jesteś dociekliwy, tyle tylko że kwestie które chcesz rozbierać na czynniki pierwsze w moim pojęciu są raczej mało istotne.
Co do DPS i SABRE – to kolejna GAFA z Twojej strony, ponieważ nie znam na świecie Firmy produkującej gazy pieprzowe w PIANIE oparte na oleju – i nie chodzi tu o to że jestem taki wszystkowiedzący ( choć wiem sporo a szczególnie na temat gazów – to moje hobby ) ale zwykła logika mówi iż takiej postaci gazu ( piany ) nie da się wyprodukować na bazie oleju – koniec kropka. Tak więc zanim zaczniesz tu tworzyć dalsze teorie i prowadzić dywagacje na ten temat, to 2 razy się zastanów zanim coś napiszesz.
Kolejna sprawą dość istotną ( poruszoną przez Varangiana83 ) wydaje się być samo napełnienie pojemnika substancją – bo o ile temat ciężkości gazu mamy jako tako opanowany to pozostaje sprawa faktycznej ilości substancji NETTO w samym opakowaniu. Z mojego doświadczenia wynika że każda Firma leje po swojemu ale trzymając się tematu – skoro tak lubisz dochodzić co i jak, to bądź tak łaskaw i oświeć nas tu wszystkich jak się ma jedno do drugiego :
i wyjaśnij nam proszę jak się ma napełnienie tej gaśnicy OC – 17 ( którą posiadam ) - po sam czubek - w dodatku substancją znacznie cięższą od wody czyli olejożywicą, - gdzie jest tu miejsce na samą substancję transportową ?! - której ze względu na faktyczną masę samego środka, powinno być nie tylko znacznie więcej niż w przypadku gazu opartego na wodzie – co miało by umożliwić zbalansowanie samej siły wyrzutu owej znacznie cięższej olejożywicy w odniesieniu do wody którą bez porównania łatwiej ( jak mniemam ) jest wypchnąć z pojemnika i rozproszyć ?
Cizzia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu