Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego dodatkowo dokupiłem CS-a i KO żeby zamienić głowice jak radzili tutaj na forum.
Wybrałem gaz a nie żel ale z tą głowicą od KO to chyba będzie dobrze dawał.
Ktoś z was pryskał Puissance gazem i żelem i może powiedzieć coś na ten temat ?
Ten też jest jak w OC ciężki. (GAZ LOURD - CIĘŻKI GAZ)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cizzia
ps. te francuskie CS-y zapewne spełnią oczekiwania - no a w połączeniu z takim KO czyli najpierw jednym a potem drugim ( miałem kilka takich rozdań w realu HE HE ) to normalnie łzy wzruszenia zaleją Ci oczy w odniesieniu do tego co się będzie działo !
Napisano Ponad rok temu
Ja pryskałem Puissance zarówno w chmurze jak i w żelu - z zamienioną głowicą od KO. Testowo. W obu przypadkach efekt robił wrażenie. Strumień węższy, ale taki, że można było wycelować bez problemu i wyraźnie większy zasięg. Największy ze wszystkch gazów jakie miałem, nie licząc gaśnic. Szczególnie chmurka miała niezłego kopa - piękny stożek o dużym ciśnieniu i dalekim zasięgu. Coś jak z oryginalnego KO tylko o 40 - 50 % większy zasięg. Ale pamiętajcie, że gazy obezwładniające to nie jest jakaś kosmiczna technologia i te same gazy mogą różnie pryskać - ilość pędnika i substancji w pojemniku może się różnić. TAk czy siak na francuza warto wg mnie założyć głowicę od KO stożek.
Kiedyś pomyślałem sobie, że jak na Puissance w żelu nałożę głowicę od KO stream to już będzie miał ciśnienie takie, że na 7 m przynajmniej będzie psikał cienkim strumykiem - no bo będzie jeszcze mniejszy otwór w głowic niż KO chmurce. A tu dupa - psikał mniej więcej tak jak KO w strumieniu. Puissance był nowy. Więc to nie tylko kwestia wielkości dziurki jak widać... Inne czynniki też się liczą, może gęstość roztworu. NIe wiem, nie znam się.
Jak założyłem na KO stream glowię od KO stożek to pluł tak, że nie nadawal się do użytku.
A czy KO z głowicą od Puissace będzie dobrze dawał - też nie wiadomo. W tym temacie wszystko trzeba najpierw wypróbować wg mnie. Każdy nowy gaz (najlepiej kupować 2 sztukli i jedną wypsikać testowo jeżeli chodzi o mniejsze pojemności) i każdy eksperyment.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w odróżnieniu od innych podobnych odznacza się konkretną pojemnością 1,5 oz.
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
UZI w strumieniu + test środka neutralizującego
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu