Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
mi się wydaje ze tam 2 strzały były...
ten pepperball był omawiany w tym temacie;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Życzyłbym sobie w jakimś polskim sklepie gazów Sabre, ale nie z serii Red, tylko mieszanek oc - cs. Podobno dobre.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W testach "laboratoryjnych" zawiodłem się, za to "combatowo" gdy miał te przysłowiowe 2 sek na zadziałanie to spisał się całkiem ładnie. Za szybko wychodzi - ale to chyba fox standard. Jak Megasmig napisał wyżej kto co woli i na ile się na siłach czuje.
Przy okazji od razu odrobina polemiki do filmu bo machanie puchą (przynajmniej w moim rozumieniu) jest zarezerwowane dla sytuacji ze wsparciem, gdy GI-om szkoda marnować kasy a jest spora szansa na uległość ze strony atakującego. Ja tam się czasem obawiam że nawet wyciągnąć nie zdążę a co dopiero pochwalić się wszystkim zainteresowanym że mam sprzęt.
Ale filmik dobry i jak masz coś więcej to się napewno tu przyda
Napisano Ponad rok temu
Macie panowie jakieś linki albo własne doświadczenia jak jest z tym zasięgiem w Uzi?
Czy lepiej poczekać na Foxa Mean Greena w streamie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do samej wymiany nie trzeba ściągać całej obudowy tylko wybić pina od klapki, potem podważyć do góry przycisk nawet na siłę bo zaczepy są tylko na jakieś 0,5mm, i jest megastrumień z dowolnej puchy
P.S.
Wciskać potem powoli - są prowadnice że łatwo to wchodzi, a nikt chyba nie chce niekontrolowanego discharge'a.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pianka w moim uznaniu obniża tą skuteczność.
Jeśli w autobusie dojdzie do sytuacji w której będę musiał użyć gazu... to zwyczajnie go użyję.
A to czy reszta pasażerów będzie musiała go opuścić na następnym przystanku, trochę się podusi i będzie musiała czekać na autobus zastępczy... to rzecz zupełnie drugorzędna gdy chodzi o obronę życia/zdrowia.
Moje zdrowie jest ważniejsze od czyjejś wygody...
Idąc tym (moim) tokiem myślenia do autobusu najlepszy jest stożek, ponieważ nawet na małych dystansach jest w stanie pokryć niemal całą twarz (a przynajmniej wszystkie najważniejsze punkty) od jednego ''strzału''.
A pianka? To dobre dla policji.
W autobusie, gdzie przeciwnik jest bardzo blisko, nie ma gdzie uciec i walka w zwarciu jest niemal nieunikniona.
Powinno się używać gazu który działa jak najszybciej i pokrywa od jednego strzału (tak tylko jednego, na więcej możesz już nie mieć czasu) jak największy obszar... a nie pianki która wchłania się dość długo, a efekt inhalacyjny nie występuje.
.....................
Paweł
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Porównanie kilku gazów, głównie pod względem rozpylania i łatwości użycia.
Szczególnie ciekawy fragment zaczyna się w 16:50 - NAPRAWDĘ IMPONUJĄCE
........................
Paweł
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast ja wychodzę z założenia, że gaz ma być jak najskuteczniejszy, a cała reszta jest sprawą o wiele mniej istotną.
Pianka w moim uznaniu obniża tą skuteczność.
Jeśli w autobusie dojdzie do sytuacji w której będę musiał użyć gazu... to zwyczajnie go użyję.
A to czy reszta pasażerów będzie musiała go opuścić na następnym przystanku, trochę się podusi i będzie musiała czekać na autobus zastępczy... to rzecz zupełnie drugorzędna gdy chodzi o obronę życia/zdrowia.
Moje zdrowie jest ważniejsze od czyjejś wygody...
Idąc tym (moim) tokiem myślenia do autobusu najlepszy jest stożek, ponieważ nawet na małych dystansach jest w stanie pokryć niemal całą twarz (a przynajmniej wszystkie najważniejsze punkty) od jednego ''strzału''.
A pianka? To dobre dla policji.
W autobusie, gdzie przeciwnik jest bardzo blisko, nie ma gdzie uciec i walka w zwarciu jest niemal nieunikniona.
Powinno się używać gazu który działa jak najszybciej i pokrywa od jednego strzału (tak tylko jednego, na więcej możesz już nie mieć czasu) jak największy obszar... a nie pianki która wchłania się dość długo, a efekt inhalacyjny nie występuje.
.....................
Paweł
Zgadzam sie z Tobą,nawet lepiej jak ludzie zaczną kaszleć bo przynajmniej nie bedą udawali że niczego nie widzą ;-) Poza tym ciężko byłoby w sytuacji stresowej kalkulować-a w kurtce to mam cone to nie wyciągam,w kieszeni stream a gdzieś tak pianka. :roll:
P.S jak mój znajomy walnął drechowi z Oc-17 cone w tramwaju to ludzie sie krztusili,ale wołali że dobrze zrobił
Napisano Ponad rok temu
To ten sam gówno warty NATO CS który kiedyś spotykało się na bazarach?
Wygląda... zupełnie inaczej, a i producent jest podany (swoją drogą nigdy o takim nie słyszałem)
........................
Paweł
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu