Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
W jakich cenach te gazy ma teraz Inter-Ark?
Czy mają na stanie jeszcze swoje podróby OC-17?
Czy mają gaz ARM II?
Napisano Ponad rok temu
P.S dziewczyna ma Sabre cone i trzyma zawsze pod ręką,ale wczoraj włożyła do plecaka a plecak na plecy i zanim zdjęła i znalazła gaz już kundel dostał ode mnie,więc już pewnie wie jak ważne miec zawsze pod ręką.Pozdro
Napisano Ponad rok temu
@PumaKP
W jakich cenach te gazy ma teraz Inter-Ark?
Czy mają na stanie jeszcze swoje podróby OC-17?
Czy mają gaz ARM II?
Powiem tak puissance 75ml kupowałem po 55zł (miał tylko chmury, żele zamówił) gaśniczke po 130zł, pokazywał mi gaz z wyglądu przypominający oc tylko jak się nie myle miał złoty napis na etykiecie, to był jakis magnum miał 18% i 2.5M SHU (dane z czarnej etykiety) pucha z 50ml jakies czterdzieści pare zł mówił, że to nie jest produkowane z myślą o rynku cywilnym sądząc po dyszy to była chmura bo była identyczna jak w moim oc 17. OC miał ale mnie nie interesowały o inne gazy nie pytałem tylko o tonfie z nim pogadałem chwilę, gościu nie był zbyt sympatyczny.
Napisano Ponad rok temu
jestem zdania by testować gaz, kiedyś trafił mi się wadliwy i gdybym nie sprawdził to był miał nie miłe zaskoczenie.
PumaKP jak byś mógł to napisz jaki gaz cię zawiódł i w jaki sposób tj. czy wogole nie poleciał , czy poleciał słabo etc. w miarę jak najwięcej danych.
P.S Fajny masz telefon
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
jestem zdania by testować gaz, kiedyś trafił mi się wadliwy i gdybym nie sprawdził to był miał nie miłe zaskoczenie.
PumaKP jak byś mógł to napisz jaki gaz cię zawiódł i w jaki sposób tj. czy wogole nie poleciał , czy poleciał słabo etc. w miarę jak najwięcej danych.
P.S Fajny masz telefon
Pozdr.
Jakiś chemik żelowy nie pamiętam bo polazłem do sklepu to mi poprostu kase zwrucili, w gazie było ciśnienie ( był nabity) ale przy naciskaniu wogule nie było reakcji jak by był zatkany. A co do telefonu to dzięki ^^ stary już ale działa.
Napisano Ponad rok temu
Pytałem czy zel bo myslałem ze puissance chmurka juz nie do dostania,fajnie ze sie myliłem.Wczoraj znowu miałem okazje użycia gazu na psie Jako ze razem z dziewczyną mamy nietypowe hobby czyli wyszukujemy w necie różne opuszczone miejsca np fabryki,bunkry itp łazimy i robimy zdjęcia to liczę sie ze spotkaniem bezdomnych,jakis pajaców i psów między innymi.Wczoraj leziemy jakąś drogą i okazało sie ze prowadzi do jakiejś chaty no i wyleciały z mordą 2 średniej wielkości psy :roll: wlazłem przed dziewczyne w międzyczasie wyjmując Uzi 90 ml.Psy trzymały dystans ze 3 metry i tylko szczekają więc mówię do dziewczyny ze spadamy ona sie odwraca i idzie a jeden z psów leci do mnie i dostał tak metra centralnie w ryj,zawinął sie i już zaden nie podlazł.Uzi po raz 2 sie sprawdził i w ogóle jak dla mnie to genialny gaz na psy,duży zasięg i łatwo trafic bo jak dla mnie to leci bardzo skupionym stożkiem.Pozdro i polecam
P.S dziewczyna ma Sabre cone i trzyma zawsze pod ręką,ale wczoraj włożyła do plecaka a plecak na plecy i zanim zdjęła i znalazła gaz już kundel dostał ode mnie,więc już pewnie wie jak ważne miec zawsze pod ręką.Pozdro
Widzę Adamoo, że mamy wspólne zainteresowania
Miotacz czasami może się przydać.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
P.S byłem w wielu miejscach to ci podrzuce namiary
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha i stara radarownia koło góraszki.Jeszcze raz przepraszam za offtop.A tu zdjęcia tej mleczarni i komina tylko nie moje,ale stąd sie o nim dowiedziałem.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A byłeś w Prypeć-u, super miasto, super przeżycia. Zdjęcia robią wrażenie, ale na żywo jest super dla takich ,,poszukiwaczy:-ja mam koło siebie kilkadziesiąt bunkrów obrony cywilnej oraz kilka wojennych-baterii wybrzeżnej. Ale to ,,Czarnobylskie" opuszczone miasteczko polecam-w domach jeszcze stoją szafy i maski gazowe, a w szkole na ławkach leżą książki. Niezapomniane wrażenia. POLECAM
(koszt wycieczki to ok. 1000zł od osoby-zorganizowanej, w cenie koszt przepustki)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to jakis KO
Napisano Ponad rok temu
Część wymienionych przez was miejsc jest mi znanych (zwłaszcza okolice Kłomina)
Na południu warto zwiedzić też Kozubnik i okolice Szprotawy.
W zeszłym miesiącu byłem w Prypeci (z biurem podrózy Bispol z krakowa) a w najbliższym czasiw wybieram się pochodzić w podziemiach Międzyrzeckiego Rejonu Umocnionego.
Troche zeszliśmy z tematu ale przy eksploracji warto być uzbrojonym w miotacze gazu (nawiązując do tematu).
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ja zawsze jestem w dwa wczoraj byłem na bemowie przy radiowej na terenie wojskowym,dwa wielkie budynki,podziemia i dach,genialna sprawa,dla chetnych podam jak dokladnie trafic i fotke zarzuce.
Też jak idę w teren, a jest to zazwyczaj nocą, to noszę ze sobą dwa miotacze, a jak jest niebezpieczna okolica, to dodatkowo zabieram ze sobą Tasera C2. Na co dzień i do pracy wystarczy mi jedna puszka. Najlepiej eksploruje się w nocy, wtedy wycieczka nabiera zupełnie innego klimatu i dochodzi ten dreszczyk emocji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
C2? A testowany "bojowo" może?
Nie testowany bojowo i mam nadzieję, że nie będzie nigdy takiej potrzeby.
Jeżeli chodzi o testowanie na sucho to raczej nie wchodzi w grę, bo jeden nabój, wtedy kiedy je kupowałem, a było to ok 2 lata temu, kosztował 159 zł i podejrzewam, że obecnie pod 200 zł podchodzi.
Na youtube jest sporo filmów z użycia C2. Osobiście uważam, że jego skuteczność jest przereklamowana (głównie ze względu na możliwość oddania jednego strzału) i drugi raz bym go nie kupił a już na pewno nie za tą cenę.
Była już o tym kiedyś mowa nawet w tym temacie.
Miotacze gazu są zdecydowanie bardziej przystępne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 9
0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu