Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy)
Napisano Ponad rok temu
Dziś przesyłka koło 16 z gazami dotarła.
Wszystko super. Dostałem gratis 1 sztukę Sudecon.
59 jak i 89ml produkowane w 27.05.09 Szkoda tylko że już 118 wykupione przez was
Jak wypsikam to kupie za pare miechów z owej dostawy
- Pozdrawiam J.
Napisano Ponad rok temu
Sry za dubel ale ułyneło już 10 minut...
Znalazłem też taką aukcje... Sprawa stosunkowo aktualna...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Może skorzystamy w kilka osób .
-Pozdrawiam J.
To pewnie sprzedaje nasz kolega Pogromca z Lublina. No wiadomo, troszku dokłada do ceny sklepowej ale towar I klasa i koleś OK raczej- jak ta panienka z Wawy od Sabre Popieram inicjatywę.
Napisano Ponad rok temu
http://budo.net.pl/v...hlight=#1179346banda naiwniaków ! - ech dzieci z całego serca WAM życzę powodzenia i Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA WYNIKI ...
Ludzie jak czytam takie głupoty to mi łzy wzruszenia oczy zalewają !!!
Po pierwsze : USA wprowadziło KATEGORYCZNY zakaz sprzedaży miotaczy pieprzu produkowanych w stanach, poza terytorium Stanów Zjednoczonych
Po drugie : aby sprzedawać legalnie gazy na Polskim rynku powinno się posiadać koncesję + działalność gospodarczą + licencję ochraniacza ( II stopnia ) oraz zezwolenie na handel / obrót bronią i amunicją
Po trzecie : niezbędne jest wykupienie / zrobienie homologacji i atestu PZH na produkt który chcemy sprzedawać, w dodatku takowy papierek kosztuje około 30.000 pln i to w odniesieniu tylko do jednej marki gazu
Na zakończenie dodam że już dawno chciałem ZALEGALIZOWAĆ swoja pasję i dzielić się nią z innymi ( a co za tym idzie uczciwie odprowadzać podatki ) ale w tym popieprzonym kraju są sprawy których nawet mając pieniądze – a chciałem zainwestować 50.000 pln – zrobić się nie da, ot układy w układach.
Powiem więcej – nasze Państwo WCALE NIE JEST ZAINTERESOWANE tym aby zwykły obywatel dysponował skutecznymi środkami obrony koniecznej a z czego to wynika .... tak więc piszcie dalej na berdyczów HE HE i wmawiajcie sobie że coś się zmieni
Bbbbuuuueeechhhheeeeeee Smile - NAIWNIACY
I kto jest teraz frajerem, chamie, prostaku, złamasie
Chamstwo należy zwalczać siłom i godnościom osobistom. Jan Kobuszewski
Napisano Ponad rok temu
Gazy SABRE są produkowane w USA (nawet jest na nich napisane) i legalnie sprzedawane w Polsce...gdyby było to nielegalne to by już dawno zamkneli sklep kaliber/...
Napisano Ponad rok temu
...................................................................
I kto jest teraz frajerem, chamie, prostaku, złamasie
Chamstwo należy zwalczać siłom i godnościom osobistom. Jan Kobuszewski
Cipcia miał rację kiedy pisał o legalnej działalności sklepu stacjonarnego z artykułami do obrony osobistej itp .
Natomiast prywatnie to każdy może kupić i zaimportować co chce o ile znajdzie kogoś w USA kto mu towat objety zakazem eksportu skutecznie wysle do RP. Ryzykuje tu głównie ten co wysyła ( bardzo drastyczne kary za łamanie prawa w zakresie wysyłki towarów objetych zakazem handlu poza teren USA) ale i ten kto importuje hurtowo bo może nie dostać towaru za który z góry zapłacił.
Cieszmy się więc z tego, że sa wśród nas tacy, którzy ryzykując wiele zapewniają nam żródło zaopatrzenia. Cizzia tez do nich należał koleżko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze i nalezał,ale niezle na tym zarabiał
150 zeta za 55 g Hi-Power. Czy ja wiem czy drogo za taki rarytas z prywatnego importu.
100 zł za 120 ml Police Magnum OC-17 w strumieniu czyli wg mnie gaz ideał. Czy to drogo? Bez przesady kolego.
Przy czasie dostawy drogą morską ok 3 miesiące z USA i biorąc pod uwagę tak długie zamrożenie kapitału przy większych zakupach i ew ryzyko wpadki na terenie USA to wg mnie nie jest wygórowane przebicie. Bo rozumiem, że kolega ceny w dolcach i koszty transportu z USA ( bardzo ostatnio wzrosły) zna.
Napisano Ponad rok temu
Spytaj się centus85 oto jak importuje gazy i nie potrzebuje na to 50 tys. zł i atestów.
Cipcie piętnuję za to, że jest takim złamasem i megalomanem.
Sam zostałem skrytykowany wielokrotnie na tym forum ale w większości przypadków była to krytyka konstruktywna a Cipcia nadal pozostaje wg mnie chamem.
Napisano Ponad rok temu
Poszukuje tabel długości działania środka OC w dostępnych na rynku preparatach. Czy ktoś z Was spotkał się z takimi analizami?
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze: Nawet 2 egzemplarze tego samego gazu potrafią zadziałać z różną długością.Poszukuje tabel długości działania środka OC w dostępnych na rynku preparatach. Czy ktoś z Was spotkał się z takimi analizami?
po drugie: Każdy człowiek ma inną tolerancję na ból i różnego rodzaju środki chemiczne, więc jednego gaz zatrzyma na 10 min., drugiego na godzinę, a trzeciego w ogóle nie zatrzyma.
po trzecie: Niektórzy na tym forum to już chyba zdrowo przeginają z różnego rodzaju testami, analizami, porównaniami, itp. :roll: Nie wystarczy wam, że jakiś tam gaz jest uważany za skuteczny? Musicie mieć jeszcze czarno na białym wykazaną dokładną zawartość OC, SHU, długość działania, zasięg i inne bzdety, które w praniu i tak okazują się mało ważne? Czy fakt, że w ogóle uda wam się obronić nie jest ważniejszy od tego na jak długo przeciwnik zostanie wyłączony z walki? Nie bądźcie tacy małostkowi, to tylko gazy a nie samochody.
Napisano Ponad rok temu
... Nie bądźcie tacy małostkowi, to tylko gazy a nie samochody.
Myślę że odpowiem w imieniu szerszego grona :wink: gaz to nasze hobby ( jeden zbiera znaczki inny punkty karne w RD a my ... )
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Nie bądźcie tacy małostkowi, to tylko gazy a nie samochody.
Mylisz sę kolego! Samochód umila ci życie i pozwala się przemieszczać. Gaz natomiast jest po to by uratować ci życie w sytuacji zagrożenia. Tak więc parametry gazu mają cholerne znaczenie w przeciwieństwie do skóry czy klimy z aucie....
Napisano Ponad rok temu
Mylisz sę kolego! Samochód umila ci życie i pozwala się przemieszczać. Gaz natomiast jest po to by uratować ci życie w sytuacji zagrożenia. Tak więc parametry gazu mają cholerne znaczenie w przeciwieństwie do skóry czy klimy z aucie....
Napisano Ponad rok temu
W takim razie kolego twoje ulubione SABRE to raczej słabiutki standarcik ( poza Frontiersman) ale fakt ,że przytrzyma nawet na 15 - 20 minut .Mój ulubiony HP lub PM OC-17 jest zdecydowanie mocniejszy i przytrzyma nawet na godzinę przy czym nie wykluczam dodatkowych atrakcji: sranie w gacie, silne odruchy wymiotne czy nieznośne uczucie duszenia. W przypadku SABRE to rzadkie działanie lecz nie mówię ,że jest słaby. Jest za słaby dla mnie żeby mu zaufać w każdej mozliwej sytuacji.. Prz okazji podobno znowu oferują HP czyli życie znów staje się piękniejsze.
Chciałeś to masz porównanie. Gazy to nie są samochody !! Dobre
Napisano Ponad rok temu
W takim razie kolego twoje ulubione SABRE to raczej słabiutki standarcik ( poza Frontiersman) ale fakt ,że przytrzyma nawet na 15 - 20 minut .Mój ulubiony HP lub PM OC-17 jest zdecydowanie mocniejszy i przytrzyma nawet na godzinę przy czym nie wykluczam dodatkowych atrakcji: sranie w gacie, silne odruchy wymiotne czy nieznośne uczucie duszenia. W przypadku SABRE to rzadkie działanie lecz nie mówię ,że jest słaby. Jest za słaby dla mnie żeby mu zaufać w każdej mozliwej sytuacji.. Prz okazji podobno znowu oferują HP czyli życie znów staje się piękniejsze.
Chciałeś to masz porównanie. Gazy to nie są samochody !! Dobre
Znowu się ciebie czepię. Skoro Sabre to taki "słabiutki standarcik" w dodatku nie godzien abyś go używał to DLACZEGO wychwalasz O POŁOWĘ!!!! Słabszego Fox-a???? Dziwne co nie??? A twoje słowa "Gazy to nie samochody....." świadczą o tym że nie potrafisz zrozumieć czytanego tekstu. Zdarza się....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chłopaki są gazy do dupy i te którymi powalisz niedźwiedzia . Fox połowę słabszy? 8O to że może działać krócej nie oznacza jeszcze że jest słabiutki bo ja bym osobiście nie chciał nim dostać jednak w jakiś sposób wyrobił sobie wręcz światową opinie, a sabre... nie wypowiem się bo nie zamierzam tego kupować poco marnować kasę??
Tak, strona Fox-a też kłamie że Fox Five ma 106.000SHU a nie 5,3mln.......
To tak samo jak info że:
Mały fiat 126p "poleci" 250km/h*
Objaśnienia:
* W przepaści.....
Pozdrawiam Gazomaniaków
Napisano Ponad rok temu
Znowu się ciebie czepię. Skoro Sabre to taki "słabiutki standarcik" w dodatku nie godzien abyś go używał to DLACZEGO wychwalasz O POŁOWĘ!!!! Słabszego Fox-a???? Dziwne co nie??? A twoje słowa "Gazy to nie samochody....." świadczą o tym że nie potrafisz zrozumieć czytanego tekstu. Zdarza się....
Fox o połowę słabszy? A to dobry dowcip Gdyby HP Cone nie był dostępny to wybieram Fox-a Cone nawet gdybyś udowodnił ,że jest 4 razy słabszy niż inne. Doświadczenia z Foxem niestety przeczą twojej teorii wyliczeń matematycznych. Ale pocieszę cię : SABRE ma parę fajnych gazów jak Crossfire i Frontierek. Pierwszy z nich mam jako ten .... trzeci na wszelki wypadek bo mozna nim sypać z każdej pozycji - genialne i polecam go !!
Napisano Ponad rok temu
"§ 3. Nie podlega karze, kto przekracza granice obrony koniecznej pod wpływem
strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych okolicznościami zamachu."
w praktyce moze wiele to zmienic - w razie przekroczenia granic obrony koniecznej, wystarczy ze prokurator (pewnie po zasiegnieciu opinii bieglych) stwierdzi, ze bylo to pod wpływem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych okolicznościami zamachu i umorzy postepowanie
(w dotychczasowym stanie prawnym odstapienie od wymierzenia kary bylo obligatoryjne w przypadku przekroczenia granic obrony koniecznej pod wpływem strachu lub wzburzenia usprawiedliwionych okolicznościami zamachu, ale bylo to odstapienie od wymierzenia kary, a nie niepodleganie karze - czyli prokurator nie umarzal dochodzenia/sledztwa, a wnosil akt oskarzenia do sadu i pomimo odstapienia przez sad od wymierzenia kary osoba, ktora sie "zbyt skutecznie" bronila mogla np. przesiedziec kilka miesiecy w areszcie sledczym).
W przypadku uzycia gazu pieprzowego ciezko o przekroczenie granic obrony koniecznej w postaci ekscesu intensywnego (niewspolmiernosc srodkow lub sposob obrony do niebezpieczenstwa zamachu), ale juz eksces ekstensywny (obrona jest przedwczesna lub spóźniona) jak najbardziej jest mozliwy. I jesli Senat przeglosuje i Prezydent podpisze te nowelizacje Kodeksu karnego to bedzie to spory krok w dobra strone.
Przydalby sie jeszcze nieco szerszy dostep do broni palnej (typowej bojowej albo chociaz jakis miotaczy kul gumowych o duzym kalibrze - cos typu francuski flashball lub rosyjska Osa 15,3mm) i w koncu to nie zwykly obywatel mialby sie bac penera, a pener zwyklego obywatela, ktory bedzie sie skutecznie bronil.
Napisano Ponad rok temu
Przydałoby się aby można legalnie posiadać i użyć w domu MosbergaPrzydalby sie jeszcze nieco szerszy dostep do broni palnej (typowej bojowej albo chociaz jakis miotaczy kul gumowych o duzym kalibrze - cos typu francuski flashball lub rosyjska Osa 15,3mm) i w koncu to nie zwykly obywatel mialby sie bac penera, a pener zwyklego obywatela, ktory bedzie sie skutecznie bronil.
na gumowe kule.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 16
0 użytkowników, 16 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
barszcz sosnkowskiego, barszcz mantegazziego
- Ponad rok temu
-
Kompaktowy gaz obronny
- Ponad rok temu
-
Więzień bije strażnika w ... więzieniu (stójka, gleba, gaz)
- Ponad rok temu
-
Co sadzicie o gazie ...
- Ponad rok temu
-
Gaz do samoobrony
- Ponad rok temu
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu