do 200zł
Napisano Ponad rok temu
1: becker jest taki mały łom i m akąt 25 stopni krawędzi tnącej przy rękojeści i coś koło 30 przy czubku, przez co tnie średnio, jeśli nie kiepsko. Przy zmianie kąta na 20 na całej długości otrzymujemy mały łot co i coś uciąć potrafi i to dość dobrze. No i lepiej to wygląda.
2: rękojeść fabrycznie jest "gołą" po oplocie, nawet najprostszym zyskuje sporo pękatości i się lepiej znacznie trzyma w łapie.
3: nóż nabiera tożsamości
Napisano Ponad rok temu
a w jaki sposób dokonać tych zmian... i ile to kosztuje... mi jest potrzebny mozny nóż do cięcie, rąbania, łamania, wbijania, rozbijania... itd...
Napisano Ponad rok temu
ile to kosztuje ? trzeba włożyć w to torchę serca ...
każdy nóż potnie, porąbie, wbije się i każdy nóż możesz zajechać i zrobić z niego młotek, natomiast nie wiem po co Ci nożem coś rozbijać i łamać ...
zresztą polecili Ci już pare noży, a Ty nadal szukasz dziury w całym, w granicach 200zł nie ma wielkiego wyboru noży łomów do wszystkiego ...
Napisano Ponad rok temu
w granicach 200zł nie ma wielkiego wyboru noży łomów do wszystkiego ...
Dokładnie a właściwie to jest tylko jeden - Becker i tyle :wink: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Człowiek szuka najlepszej za tą kasę alternatywy i wydając 200 zł. chce mieć najlepszy z możliwych (dopasowany do swoich oczekiwań) nóż. Nic dziwnego, że woli na początku poszukać dziury w całym. Oczywiście, że za 200 zł. przy jego oczekiwaniach niczego lepszego od Beckera nie znajdzie, jednak drążenie tematu nie powinno dziwić. :wink:
Napisano Ponad rok temu
hm..
a w jaki sposób dokonać tych zmian... i ile to kosztuje... mi jest potrzebny mozny nóż do cięcie, rąbania, łamania, wbijania, rozbijania... itd...
czyli becker necker
ja swoim ciąłem, rąbałem, łamałem, wbijałem, rozbijałem, rzucałem, katowałem i co tylko można z nożem robić. Necker ma nawet na rękojeści wbudowany otwieracz do piwa więc po pubie możesz z nim latać
Ten kawałem paracordu który dodają wystarczy do mocowania do paska zarówno w pionie jak i w poziomie, do tego dokupić kawałek paracordu na rękojeść i można używać. Nie przeszkadza przy codziennym noszeniu.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ze wszystkich wypowiedzi i przemyśleń wnioskuję, że najlepiej będzie jak kupię Necker-a.
To już postanowione...
Moglibyście jeszcze wypisać, co waszym zdaniem powinienem do niego dukupić (co,jakie i gdzie).
To,ze tak dręcze i rozgrzebuję ten temat,to dlatego, ze jak napisał Cassini, któremu jestem wdzieczny za te słowa, musze mić jak najbardziej odpowiedni nóż, poniewaz nie amm funduszy, an kupienie 10 różnych i noszenia kazdego an inną okazje...
Ps.
Mogę prosić kogoś z posiadaczy Necker-a, o podanie jego wagi i wymiarów, bo nigdzie nie znalazłem kompletnych danych.
dziękuje wszystkim :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakoś dziwnie odnoszę wrażenie, że kupisz sobie niedługo i folder :wink:mimo, ze uwielbiam folder(co zarsze nazywałem scyzorymiem) macie razje, ze nie ma sensu kupowac dobrego folderu, skoro będe go uzywał niezgodnie z jego zastosowaniem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wycofane z produkcji...
- Ponad rok temu
-
Skirmish i Mini Skirmish
- Ponad rok temu
-