Do właścicieli S.Military
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
PS. Byc moze os jest za mocno dokrecona (choc prawdopodobnie nie jest)
Napisano Ponad rok temu
Kilka dni temu wszedłem w posiadanie tego zgrabnego nożyka. Zauważyłem że dość ciężko chodzi. Znacznie trudniej go otworzyć niż na przykład Griptiliana. Czy olej by coś pomógł? A może to poźniej samo się wyrobi. Pytam tych co mają i intensywnie używają Mili.
Pozdrawiam.
Problem nie jest w smarowaniu osi tylko w twardym, sztywnym skrzydełku blokującym/linerze, który bardzo mozno dociska kuleczke detent-ball (to co utrzymuje głownię w pozycji zamkniętej) do trzpienia/tylnej części głowni - kuleczka ta po prostu mocno szoruje :wink: ... Jak dogniesz liner w pozycję "odblokowany" i poruszasz głownią zobaczysz, że nóż chodzi lekko - Military po prostu tak ma, to cena za bardzo pewne (jak na liner-lock'a) blokowanie.
Oczywiście warto od czasu do czasu przepłukać pod bierzącą wodą, osuszyć i zaaplikować kropelkę Mili-Tec'u, ale "kulturą pracy" ten nóż nigdy nie dorówna Axis-Lock...ale i tak go kocham :wink:
pzdr
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Też od niedawna jestem posiadaczem Spyderco Military.
Niestety w Mili nie ma podkładek z brązu albo teflonu wiec zawsze będzie gorzej chodziła niż np. Grip. Taki już jej urok
Ja swojej zaaplikowałem kilka kropel olejku technicznego co wyraźnie pomogło. I teraz spokojnie można ja otwierać z "nadgarstka" :twisted: to mi w zupełności wystarczy
Pozdrawiam Czez
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja na początek proponowałbym popuścić troszkę śrubę na osi. Poza tym ja miałem po miesiącu użytkowania małego playa ale nie na boki tylko przód tył przy otwartej klindze. Pordził mi w tym PITER!!! Myslałem, że wada, czy cóś i że będzie nie do uzytku, a Piter go uzdrowił na tyle skutecznie, że do dzisiaj nie mam żadnych problemów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Profesjonalny i tani (?) system ostrzenia noży
- Ponad rok temu
-
Sen...
- Ponad rok temu
-
Gliwice spotkanie.
- Ponad rok temu