Karate tradycyjne - samoobrona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
noooo ciosy sie powinny pojawic... :roll: :roll:Witam czytałem conieco na temat karate ale chodzi mi o to czy uczą również jakiś podstawy samoobronnych np. gdy z nienacka jakiś debil nas przewróci na ziemie i zechce zbutować albo coś w tym rodzaju i wiem że zaczną się wypowiedzi o specjalnych dziedzinach przystosowanych do samoobrony ale ja chce konkretnie krate tradycyjne trenować a jeżeli pojawią się chwyty i ciosy samoobrone to się bede bardzo cieszyć bo będą doskonałym uzupełnieniem. No i w szukajce nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie to pisze do was. Pozdro 8)
noooo chwyty tez...
po pierwsze co to według ciebie jest radycyjne karate??? Gdzie to się trenuje??? Kyok jest tradycyjny, shotokan???
Mozesz cwiczyc i jakas krav mage i karate nic nie stoji na przeszkodzie.
Napisano Ponad rok temu
Tak!..... na temat karate ale chodzi mi o to czy uczą również jakiś podstawy samoobronnych np. gdy z nienacka jakiś debil nas przewróci na ziemie i zechce zbutować .....
Pozdr!
Ps:Idż na trening...
Napisano Ponad rok temu
Mój Sensei jest z zawodu ochroniarzem, więc dosyć często mamy styczność ze streetfightem.
Napisano Ponad rok temu
W Bytomiu idź. Samoobrony na pewno trochę będzie.Karate tradycyjne u mnie w Bytomiu jest
Napisano Ponad rok temu
Risk trenujesz gdzies w Bytomiu również? bo dobrze by było mieć znajomego :wink:W Bytomiu idź. Samoobrony na pewno trochę będzie.Karate tradycyjne u mnie w Bytomiu jest
Napisano Ponad rok temu
Risk trenujesz gdzies w Bytomiu również? bo dobrze by było mieć znajomego :wink:
Nie, nie trenuję w Bytomiu, ale znam ten klub.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem kto to Kwieciński ale mnie jakiś Chińczyk będzie uczyć tak samo jak capoeiry uczył Brazylijczyk spoko gość mam nadzieje że ten Chińczyk też taki bedzieJeśli chodzi Ci o karate tradycyjne z NAZWY (to od Kwiecińskiego ) to wątpię... bo to jest bardzo ale to baaardzo przystosowane do zawodów. Wszystko pod zawody.
Napisano Ponad rok temu
Ty wątpisz a ja znam klub ...Jeśli chodzi Ci o karate tradycyjne z NAZWY (to od Kwiecińskiego ) to wątpię... bo to jest bardzo ale to baaardzo przystosowane do zawodów. Wszystko pod zawody.
W Bytomiu, w klubie karate tradycyjnego raczej Chińczyk nie uczy ...Nie wiem kto to Kwieciński ale mnie jakiś Chińczyk będzie uczyć tak samo jak capoeiry uczył Brazylijczyk spoko gość mam nadzieje że ten Chińczyk też taki bedzie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie o tym.Oto link do strony tego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a właśnie Risk o jakim klubie Ty mówisz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Karategi nie musisz na początku nosić, ale chyba będziesz musiał ją sam kupić. Cena treningów to około 40-45 złotych za miesiąc, ale pewny do końca nie jestem. Tej informacji wcale nie musieli zamieszczać. Po prostu idź i pooglądaj, zapytaj.Risk to powiedz mi jak z tym ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wiecie co wam powiem ze tak myśle i doszedłem do wniosku że nie ma sensu wybierać jakiejkolwiek sztuki walki do samoobrony bo najlepszą obroną jest unik niebezpiecznych sytuacji i starć lepiej odpuścić i odejść cało niż potem na urazówce wyladować z kosą w brzuchu albo w piachu. A to co będe robić bedzię rekreacyjną przyjemnościa która może aczkolowie nie musi mi pomóc w razie czego a jak co do czego to napewno pomoże bo z 90% to amatorzy popisujący sie. I moje motto na dziś to "wygranym jest ten kto trzeźwością umysłu i ustępstwem od głupoty opanował przeciwnika"
O KURDE!!!!!!!!!!!!! nawróciłem się... Brawo dostajesz u mnie 5 z +, szkoda że dopiero po entym poście na to wpadłeś :wink: :wink:
A tak naprawde to idz w końcu na ten trening. I mam pytanie: Co z tym chińczykiem?? Co to za chińczyk uczy japońskiego karate?? Dlaczego brazylijczyk musi uczyc capoeiry??
Napisano Ponad rok temu
Hehe lepiej późno niż wcale no pójde tylko dopiero w środe się odbędzie a co do nich to nie wiem być może dlatego że Narodowi chcą nas uczyć swych narodowych sportów :wink: i być może żeby więcej osób chodziło zobaczyć treningi a potem sie zapisywało bo z Capoeiry pamiętam że miał dwóch asystenów Polaków niższego stopnia od niego dlatego akurat on uczył hehe i najlepiej to mi sie spodobała jego nauczycielska stanowczość jak ktoś coś źle wykonywał to kopa w dupe a jak sie nie podobało to wypad ale to kopniecie w dupe to tak na wesoło raczej bylo :wink:O KURDE!!!!!!!!!!!!! nawróciłem się... Brawo dostajesz u mnie 5 z +, szkoda że dopiero po entym poście na to wpadłeś :wink: :wink:
A tak naprawde to idz w końcu na ten trening. I mam pytanie: Co z tym chińczykiem?? Co to za chińczyk uczy japońskiego karate?? Dlaczego brazylijczyk musi uczyc capoeiry??
Napisano Ponad rok temu
I mam pytanie: Co z tym chińczykiem?? Co to za chińczyk uczy japońskiego karate??
Mówię, nie ma chińczyka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
OYAMA KARATE- Wrocław
- Ponad rok temu
-
Otwarty turniej Shidokan Shido-Ligii Śląsk-relacja
- Ponad rok temu
-
PP Mogielnica 2005 w Karate Shotokan
- Ponad rok temu
-
Tomasz Kucharzewski
- Ponad rok temu
-
Kyokushin AGH krakow
- Ponad rok temu
-
Szczecin 18-20.11 seminarium kumite - Goju Ryu
- Ponad rok temu
-
Co to za kata?
- Ponad rok temu
-
Karate WADORYU - Szukam informacji o stylu WADORYU! Pomocy!
- Ponad rok temu
-
Rodzinne style karate na Okinawie
- Ponad rok temu
-
Powrót do treningów po przerwie.
- Ponad rok temu