pierwszym to nie mozna sie nie zgodzic :wink: ale po co w nozy "tactical" zabki ?Rzucanie jest tak samo ważne w umiejętności walki nożem jak ząbki w nożu Tactical.
OPR CRK jako nóż do rzucania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pyt.: A po co rzucałem nożem?
Odp.: Dla zabawy, bo czasem lubię.
Pyt.: A czemu Reeve'm a nie jakąś rzutką?
Odp.: Bo nie mam rzutek, a Reeve był pod ręką.
Napisano Ponad rok temu
Tylko że ja chciałbym fixed, z którym jestem w stanie robić wszystko, czuć go jak przedłużenie ręki, a nie dzielić noże na te do rzucania, do noszenia po lesie, do walki czy jako edc. Chciałbym jeden nóż którym mogę wygodnie przygotować posiłek w kuchni, nastrugać patyki i trenować sztuke walki przy tym umieć nim celnie rzucać. Czy to tak wiele, żeby tego nie można było zawrzeć w jednym nożu
Napisano Ponad rok temu
NOŻEM SIĘ NIE RZUCA. Żadnym. Tylko w filmach to skutkuje. Nigdy bym nie nazwał noża z okrągłą metalową rękojeścią wygodnym. IMHO....Tylko że ja chciałbym fixed, z którym jestem w stanie robić wszystko, czuć go jak przedłużenie ręki, a nie dzielić noże na te do rzucania, do noszenia po lesie, do walki czy jako edc. Chciałbym jeden nóż którym mogę wygodnie przygotować posiłek w kuchni, nastrugać patyki i trenować sztuke walki przy tym umieć nim celnie rzucać. Czy to tak wiele, żeby tego nie można było zawrzeć w jednym nożu
Napisano Ponad rok temu
Tylko że ja chciałbym fixed, z którym jestem w stanie robić wszystko, czuć go jak przedłużenie ręki, a nie dzielić noże na te do rzucania, do noszenia po lesie, do walki czy jako edc. Chciałbym jeden nóż którym mogę wygodnie przygotować posiłek w kuchni, nastrugać patyki i trenować sztuke walki przy tym umieć nim celnie rzucać. Czy to tak wiele, żeby tego nie można było zawrzeć w jednym nożu
Tak to panu tylko w erze dopasuja...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może przegiałem, ale rzucałem :roll:
Napisano Ponad rok temu
Pewnie i są takie noże, ale jak to już wiele razy na tym forum powiedziano - narzędzie (broń) uniwersalne nie jest doskonałe do żadnych z rzeczy, które możemy nim wykonać :-) To tak jak z oponami - uniwersalne są gorsze w lato od letnich, a w zimie od zimowych. Albo z kluczem uniwersalnym - zawsze będzie się nim gorzej śryby odkręcało. Uniwersalność jako taka nie istnieje i nigdy nie zastąpi specjalizacji.
A co do rzucania, to jak Blacha (chyba) napisał - rzucać można nawet pługiem, jeśli ktoś lubi (jak Piter napisał :-) ). Rzucanie moim zdaniem jest w walce nożem ważnym elementem, ale filmy sobie ,a życie sobie. Ja sobie rzucam Wz. 98 i wcale mi to dobrze wychodzi. Pozdr. Loth.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co to za nozyk?
- Ponad rok temu
-
Mini Comander Emerson-kupic czy odpuscic
- Ponad rok temu
-
zakup noża