question; wzrost
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A chodzenie na silownie pomaga, bo wlasnie mam zamiar zaczac (ponownie) uczestniczyc w cwiczeniach na silowni? Czy nie robi to wiekszej roznicy, ze jest ktos dobrze umiesniony i co za tym idzie - silny?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli będziesz do tego regularnie się rozciągał to nie.
Nie wiem czy dobrze zrozumialem, jesli regularnie sie bede rozciagal to chodzenie na silownie jest zbedne?
Jak macie cos po reka to moglibyscie podac link do jakiegos dobrego programu z rozciaganiem ;d..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do wzrostu, to zależy co chcesz robić dokładnie, jak nastawiasz się tylko na jakieś salta czy inny badziew tego pokroju to nie bedzie za różowo z Twoim wzrostem, chyba ze masz jakieś szczególne predyspozycje, co innego jak traktujesz capoeira jako sztukę walki - wtedy jak najbardziej wzrost jest na plus u Ciebie bo masz daleki zasięg nóg i rak i styl kopano-uderzany jest dla Ciebie akurat.
A na siłowni jak najbardziej zalecam ćwiczyć bo do capoeira jak i do innych sztuk walk mięśnie są potrzebne, a robieniem pajacyków czy macaco na treningu to sobie miesni raczej nie wyrobisz...
Co do rozciagania to najlepiej (po uprzedniej uczciwej rozgrzewce) 3 razy w tygodniu rano i wieczorem systematycznie po 15 min się rozciągac i już po miesiącu moga być widoczne znaczne efekty, o ile oczywiscie bedzie się poprawnie ćwiczyć...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
ale pomimo wszystko jestem za codziennym systematycznym rano i wieczorem porządnym rozciąganiem, a między seriami to już jak kto lubi, ja wole po, ale jak we wszystki to jest kwestia indywidualna :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam wszystkich capoeiristas i życzę wytrwalości w ten nieprzyjemny, zimowy czas. nie zakopujcie się w pierzynki i nie zasypiajcie jak misie, bo Wam ktoś cordao ukradnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
stawiam na myslenie bądź co bądz... z braku masy trzeba postawić na myślenie jakby nie patrzeć
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Unicar - krakow
- Ponad rok temu
-
Ręce opadają...
- Ponad rok temu
-
Mestre Liminha morreu...
- Ponad rok temu
-
Fajna strona z technikami w języku polskim!
- Ponad rok temu
-
mostek!!! problem
- Ponad rok temu
-
Capoeira - Częstochowa
- Ponad rok temu
-
Mestre KIng Kong w Warszawie!!!!
- Ponad rok temu
-
szukam ekipy...