Szkoleniówki Janicha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widziałem ich co prawda, ale jeżeli jego szkoleniówki są tak dobre jak artykuły, które pisze dla Tactical Knives, to prawdopodobnie się nie zawiedziesz. Gość wydaje się mieć rozsądne pojęcie wyprane ze zbędnego zadęcia i sztuczek...
pozdr,
DomR
Napisano Ponad rok temu
Interesuje mnie, czy nie jest to kolejna produkcja marketingowa, coś ala Vasiliev. Dziesiątki technik małorealnych. Wiem że Janich dużo pisze i nagrywa szkoleniówek, tylko czy czasami nie jest on już bardziej obeznany w tym biznesie, niż w sztuce walki :wink:
Te dwie szkoleniówki są ciekawe, bo głównie skupiają się na walce folderem. Mało jest szkoleniówek z walki folderem.
Interesuje mnie także, czy walka folderem poza samym wyciąganiem noża, różni się dużo od walki fixedem, ciekawe
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
lecz to tylko krótka prezentacja
Napisano Ponad rok temu
To co tam pokazuje Janich jest widocznie warte uwagi, tylko skąd dostać jego szkoleniówki w Polsce. Pozatym są cholernie droge jak na polskie realia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzebaby je zamówić w Paladin Press. Ciekawe ile wyniosłoby sprowadzenie ich? czy cło też trzebaby płacic
Napisano Ponad rok temu
Szkoleniówki bardzo mi sie podobały. Dużo konkretów, mało kitu. W FF Janich zaczyna od wyboru foldera do walki- na co zwracac uwagę, a czego unikać. Potem pokazuje rózne sposoby otwierania folderów- z pozycji tip down i tip up, do uchwytu zarówno zwykłego jak i odwrotnego. Dalej pokazuje rózne sposoby noszenia i szybkiego wyciagania foldera- zwłaszcza w warunkach bezposredniego zagrożenia. Potem pokazuje techniki obron przed cięciami lub pchnieciami z 4 podstawowych kierunków. Janich uczy 3 sposobów obrony z kazdego kierunku (pass, follow i meet)- czyli system obrony składa się z 12 technik (gdzies na vortalu jest mój post opisujacy poszczególne obrony). Dalej uczy flow drills- largo mano drill, six count drill i sumbrada, oraz jak należy wykorzystywac flow drills w walce (ostrzega przed nadmierna koncentracja na flow drills). Na koniec przedstawia zastosowanie foldera w samoobronie, czyli przejscie od obrony rękoma do obrony nożem.
Całość DVD ma 1h 23 minuty.
O drugiej częsci FF napisze jutro
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Dzięki stary :wink: i czakamy na drugi opis
ps. czy ta pierwsza szkoleniówka jest, w sposobie rozłożenia treści podobna do Hochheima Quick Draws?
Napisano Ponad rok temu
Janich rozpoczyna od wprowadzenia koncepcji Stop Strikes. Chodzi o pozbawienie przeciwnika zdolnosci do walki bez zabijania. Jeśli nie udało sie rozbroic przeciwnika przez defanging the snake, to Janich zaleca by przeciąc jego biceps lub triceps, co skutecznie uniemozliwia mu posługiwanie się tą konczyną. Dalej pokazuje łączenie Stop strikes z flow drills. Potem kombinacje. Nastepnie przedstawia wyciaganie i otwieranie foldera w ogniu ataku ( najpierw bronisz się gołymi rekoma, kupując sobie czas i miejsce na wyciagniecie foldera), polaczone z metodami treningowymi. Dalej uzycie foldera w niekorzystnych pozycjach- np podczas walki w parterze.
W porównaniu z taśma Hocka o wyciaganiu foldera, Janich prezentuje znacznie wiecej technik do wykonania z partnerem.
Pozdrawiam, Thufir
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kij BO !!!
- Ponad rok temu
-
Wiatrówka jest dobra na wszystko
- Ponad rok temu
-
Palka - legalna i ekonomiczna