Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szkoleniówki Janicha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

budo_throgal
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 145 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szkoleniówki Janicha
Zainteresowała mnie szkoleniówka M. Janicha Folding fighting, jest także Advanced folding fighting. Czy ktoś z forumowiczów widzał je? Jak tak, to bym prosił pare objektywnych słów. Czy są one warte obejrzenia(jeśli chodzi o realność i skuteczność)? A jeśli tak to może ma ktoś je w sprzedaży :-)
  • 0

budo_domr
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Szkoleniówki Janicha
A może chodzi Ci o "Fighting Folders" & "Advanced Fighting Folders"? :wink:

Nie widziałem ich co prawda, ale jeżeli jego szkoleniówki są tak dobre jak artykuły, które pisze dla Tactical Knives, to prawdopodobnie się nie zawiedziesz. Gość wydaje się mieć rozsądne pojęcie wyprane ze zbędnego zadęcia i sztuczek...

pozdr,
DomR
  • 0

budo_viajero
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 248 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A czy są jakoś dostępne? :wink:
  • 0

budo_throgal
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 145 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Masz rację z tym tytułem, coś pokręciłem.

Interesuje mnie, czy nie jest to kolejna produkcja marketingowa, coś ala Vasiliev. Dziesiątki technik małorealnych. Wiem że Janich dużo pisze i nagrywa szkoleniówek, tylko czy czasami nie jest on już bardziej obeznany w tym biznesie, niż w sztuce walki :wink:

Te dwie szkoleniówki są ciekawe, bo głównie skupiają się na walce folderem. Mało jest szkoleniówek z walki folderem.

Interesuje mnie także, czy walka folderem poza samym wyciąganiem noża, różni się dużo od walki fixedem, ciekawe :?:
  • 0

budo_super
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 652 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tu zobaczysz gościa w akcji;
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

lecz to tylko krótka prezentacja
  • 0

budo_throgal
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 145 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki stary, widzałem to wczoraj poprzez twój link w innym temacie :wink:

To co tam pokazuje Janich jest widocznie warte uwagi, tylko skąd dostać jego szkoleniówki w Polsce. Pozatym są cholernie droge jak na polskie realia :)
  • 0

budo_super
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 652 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak by co zawsze można się zrzucic i wziąsc na spółę :wink:
  • 0

budo_throgal
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 145 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Próbowałem już szukać jakiekolwiek szkoleniówki Janicha u nas, ale nic z tego :?

Trzebaby je zamówić w Paladin Press. Ciekawe ile wyniosłoby sprowadzenie ich? czy cło też trzebaby płacic :?:
  • 0

budo_super
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 652 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

może przez Peltę?? spróbuję się zorientować..
  • 0

budo_thufir hawat
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 736 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mam "Fighting folders" i drugą część "Advanced FF".

Szkoleniówki bardzo mi sie podobały. Dużo konkretów, mało kitu. W FF Janich zaczyna od wyboru foldera do walki- na co zwracac uwagę, a czego unikać. Potem pokazuje rózne sposoby otwierania folderów- z pozycji tip down i tip up, do uchwytu zarówno zwykłego jak i odwrotnego. Dalej pokazuje rózne sposoby noszenia i szybkiego wyciagania foldera- zwłaszcza w warunkach bezposredniego zagrożenia. Potem pokazuje techniki obron przed cięciami lub pchnieciami z 4 podstawowych kierunków. Janich uczy 3 sposobów obrony z kazdego kierunku (pass, follow i meet)- czyli system obrony składa się z 12 technik (gdzies na vortalu jest mój post opisujacy poszczególne obrony). Dalej uczy flow drills- largo mano drill, six count drill i sumbrada, oraz jak należy wykorzystywac flow drills w walce (ostrzega przed nadmierna koncentracja na flow drills). Na koniec przedstawia zastosowanie foldera w samoobronie, czyli przejscie od obrony rękoma do obrony nożem.
Całość DVD ma 1h 23 minuty.

O drugiej częsci FF napisze jutro :)

Pozdrawiam, Thufir
  • 0

budo_throgal
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 145 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wreszcie jakiś konkretny komentarz :D
Dzięki stary :wink: i czakamy na drugi opis

ps. czy ta pierwsza szkoleniówka jest, w sposobie rozłożenia treści podobna do Hochheima Quick Draws?
  • 0

budo_thufir hawat
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 736 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Druda część Advanced FF (pierwszej nie mam :( )
Janich rozpoczyna od wprowadzenia koncepcji Stop Strikes. Chodzi o pozbawienie przeciwnika zdolnosci do walki bez zabijania. Jeśli nie udało sie rozbroic przeciwnika przez defanging the snake, to Janich zaleca by przeciąc jego biceps lub triceps, co skutecznie uniemozliwia mu posługiwanie się tą konczyną. Dalej pokazuje łączenie Stop strikes z flow drills. Potem kombinacje. Nastepnie przedstawia wyciaganie i otwieranie foldera w ogniu ataku ( najpierw bronisz się gołymi rekoma, kupując sobie czas i miejsce na wyciagniecie foldera), polaczone z metodami treningowymi. Dalej uzycie foldera w niekorzystnych pozycjach- np podczas walki w parterze.

W porównaniu z taśma Hocka o wyciaganiu foldera, Janich prezentuje znacznie wiecej technik do wykonania z partnerem.

Pozdrawiam, Thufir
  • 0

budo_viajero
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 248 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Brzmi coraz lepiej - tylko skąd to wziąć :(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024