KS FALANGA Muay Thai Warszawa rusza już od grudnia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Falanga,jest jakims wyznacznikiem i nie ma co mieszac tego z nazizmem.Jak pewnie wiesz sswasti byla przez setki lat u Slowian znakiem dobrobytu i powodzenia:0
Ale pewnie tak jest jak mowisz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja n tez nie lubie takich mieszanek.Jednak bardziej interesuja mnie trenujacy w tym klubie,ich idee,Nazisci...ciekawe co tak naprawde sadza o II wojnie Swiatowej i tego czego ludzie doswiadczyli?To ciekawy aspekt dla mnie-bo jak mozna stosowac pozdrowienie faszystowskie i jednoczesnie zyc ze swiadomosciia,ze tylu Naszych rodakow zginelo z powodu tej chorej ideologii!
Falanga,jest jakims wyznacznikiem i nie ma co mieszac tego z nazizmem.Jak pewnie wiesz sswasti byla przez setki lat u Slowian znakiem dobrobytu i powodzenia:0
Ale pewnie tak jest jak mowisz.
Oczywiście. Jak gadałem z ludźmi z celtik frontu, to mi mówili że heilują bo to pozdrowienie cezarów a nie adolfa... ale szczeże jak słysze w pubie jak ktoś o kim iwem że trenuje w k.s.falanga śpiewa "Tak jak adolf hitler niszcz żydowski gnój" to sory... zresztą ja się nie wypowiadam na ten temat więcej bo mam gdzieś k.s.falange dobrze trenują i tyle.
Napisano Ponad rok temu
ale szczeże jak słysze w pubie jak ktoś o kim iwem że trenuje w k.s.falanga śpiewa "Tak jak adolf hitler niszcz żydowski gnój" .
w pubie...mało osób pierdoli od rzeczy po pijanemu...?
Mnie osobiście nie obchodza czyjes poglądy (czyli co ktos gada) a sposob w jaki ktoś się zachowuje (czyli co faktycznie robi) a znam kogoś z tego klubu i jest w porządku
Napisano Ponad rok temu
jak ktoś śpiewa rasitowskie pieśni po pijaku, to nic nie znaczy, tak?
hahaha!
jasne stary.
i co jeszcze powiesz ciekawego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo mam ochote, a po co się przypierdalasz do tego co piszę?to po ch.. sie wypowiadasz?
dla mnie opinie czyjes na temat tego co kto w pubie robi nie sa wyznacznikiem poziomu klubu. pisze bo uwazam ze czyjes poglądy mają g... wspolnego z tym jaki faktycznie ktos jest. Innymi słowy to co ktoś mówi nie odzwierciedla jego zachowania, znam wielu "politycznie poprawnych" kretynów , stad wiem że po poglądach ludzi sądzić nie mozna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale y wrócić do tematu polecam wszystkim ten klub. Poporostu jesli masz inne zdanie to nie wdawaj się w dyskusje tylko się uśmiechnij i pomyśl. Grypa też przechodzi. Ale trener jest w czołówce polskiego mt i umie przekazac to co umie. Ciekawe czy jak Boniawski y wpadł to zrobiliby mu wykład...
Napisano Ponad rok temu
Słowa mądrości, respekt.
Napisano Ponad rok temu
Z tej strony trener K.S. Falanga. Widze, że mam kilka zagadnień do wyjaśnienia.
Pierwsza rzecz z tym "hailowaniem". Jeśli już mamy być obiektywni salutem rzymskim posługiwała się cała narodowa, przedwojenna Europa, najlepszy przykład z Polski to pogrzeb R. Dmowskiego (dostępny w sieci). Uważam jednak, że to się zle kojarzy w dzisiejszych czasach i nie powinno się go publicznie używać. Szczerze też wątpie, żeby ktoś z ludzi przychądzących do mnie robił takie rzeczy. Jeśli tak było to najprawdopodobniej jakiś gamoń który utożsamia się z klubem, a nigdy nie był na treningu. Często słysze mity o bojówkach szkolących się u mnie w klubie i śmiać mi się z tego chce. Na salę przychodzą bardzo różni ludzie, jest nawet jeden cudzoziemiec z Czeczenii i chłopak z dredami. Tu nikt nikomu nie robi wstrętów. Oczywiście gdyby do sekcji chciał sie zapisać Jerzy Urban to wyleciałby na zbity pysk , ale każdy normalny człowiek może przyjść i czuć się bezpiecznie. Wydaje mi się, że w klubie panuje atmosfera bardzo sprzyjająca dla kogoś kto wie czego chce od tej dyscypliny i mimo tego, iż to sport indywidualny jesteśmy drużyną.
Następna sprawa to odwoływanie się do ideologii i tekstów nazistowskich. Jestem takim samym wrogiem nazizmu jak i komunizmu, te dwa zbrodnicze systemy zadały naszemu Narodowi tak wielkie straty biologiczne i materialne, że do dziś nie możemy się z tego podnieść. Uważam, że tylko chory umysłowo człowiek może je chwalić.
Inaczej natomiast wygląda sprawa z polskim nacjonalizmem, ale to dłuższy temat. Myśle, że lepiej podać namacalny przykład jakim jest Jan Mosdorf (ONR, MW), który zginął w Oświęcimiu m.in. za pomaganie żydom. Polska myśl narodowa była też nierozerwalnie związana z religią katolicką przez co negowała np. rasizm. Ale o tym już ojcowie pseudotolerancji mówić nie chcą. Powstałe z przedwojennego ONR Narodowe Siły Zbrojne stawiały zaciekły opór obu okupantom. Ale to też rzadna sensacja dla mediów. Lepiej jest rzucać bezpodstawne oskarżenia, że np. kolaborowali z niemcami żeby bić bohaterów z Armii Ludowej.
Myślę, że starczy już tych przykładów. Poglądy mam prawicowe, nazistą nigdy nie byłem, kocham swój kraj i naród z którego pochodzę ponad wszystko i tego się niewypieram, z tego jestem dumny. Każdy kto przychodzi na treningi, czy ma poglądy zbliżone, czy zupełnie odmienne wie, że jeśli jest członkiem klubu to klub ten jest jak rodzina, bo to ciężki sport i wsparcie jest konieczne. A debile, którzy w knajpie przy alkoholu wykrzykują jakieś głupoty mieszając w to "Falangę" nie lepiej się nie ujawniają, bo w końcu ta "Falanga" ich znajdzie :wink:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
warto też przypomnieć o Zofiii Kossak-Szczuckiej, związanej, może nie z narodowymi radykałami sensu stricte, ale z polską endecją (też dzisiaj oskarżaną o "rasizm"), która podczas wojny stała na czele Żegoty (struktury polskiego państwa podziemnego poświęconej pomocy Żydom), i została po wojnie odznaczona medalem "Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata".Myśle, że lepiej podać namacalny przykład jakim jest Jan Mosdorf (ONR, MW), który zginął w Oświęcimiu m.in. za pomaganie żydom.
mieszanie przedwojennych narodowców i ich symboliki z hitleryzmem to po prostu efekt niedouctwa i ignorancji, a te z kolei są pokłosiem wieloletnich kłamstw komuny, której propaganda kazała uznawać Armię Ludową za jedyną siłę patriotyczną, a jakieś tam AK czy NSZ - za kolaborantów hitlerowskich.
do AK się to aż tak nie przylepiło, bo była zbyt duża - natomiast prawda o NSZ i jej środowisku do dziś nie może się dobić do niektórych łbów.
(komunistyczny plakat propagandowy z okresu kampanii przedreferendalnej 1946 r.)
czterdzieści lat temu ktoś jeszcze mógł teoretycznie w to wierzyć, bo nie było innych źródeł informacji.
ale w roku 2007 nie ma już na to usprawiedliwienia.
pozdrawiam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Różalski w mocnym K-1
- Ponad rok temu
-
12-11-05,Warszawa: Seminarium z trenerem Remiego Bonjaskiego
- Ponad rok temu
-
gdzie w Płocku