KS FALANGA Muay Thai Warszawa rusza już od grudnia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak wogóle to jest wychowankiem Michała Tomczykowskiego i zaczynał trenować pod jego okiem przeszło 2 lata temu kiedy to Michał zaczynał prowadzić treningi w Siedlcach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A retoryka która przy okazji powstania klubu się pojawiła to retoryka faszystowska. Jakieś bzdury o tym jak cudzoziemcy urządzili sobie u nas raj. Może faktycznie dla uchodźców którzy mogą tu po prostu przezyć sam fakt tego jet rajem. Ale bzdury o brykach i zajmowaniu miejsca w uczelniach... chodzi zapewne o stypendystów lub przyjeżdżających na wymianę - takich jakich niedawno w rosji popędzili tamtejsi faszyści. tam też odradza się nacjonalizm - z którego sami drwimy u nas.
Co Ty za bzdury piszesz??Jaka faszystowska retoryka??Czy Wy nie odróżniacie faszyzmu od nacjonalizmu?Faszyzm to system oparty na socjalizmie i rasizmie, nacjonalizm natomiast,ten którego prekursorem jest R.Dmowski opiera sie na gospodarce korporacyjnej,w którą państwo może ingerować tylko w wypadku głębokiego kryzysu.To właśnie temu "faszyście" będą stawiać teraz pomnik w Warszawie,to właśnie im.tego "faszysty" nazwane jest rondo w centrum Warszawy i w kilku innych miastach w Polsce,m.in. oststnio w Zakopanem.Poczytajcie najpierw troche zanim zaczniecie pisać takie głupoty.Symbol widniejący na stronie to symbol przedwojennego ruchu narodowego, któremu przewodził właśnie Dmowski.Tym samym symbolem w czasie wojny posługiwały się Narodowe Siły Zbrojne i Związek Jaszczurczy, formacje te walczyły zarówno z okupantem hitlerowskim,a po wojnie bodajże do 1956 jako partyzantka z okupantem sowieckim.To właśnie dlatego legenda tych formacji była skutecznie tłamszona,a wielu żołnierzy NSZ i ZJ zostało za swoją miłość do kraju straconych strzałem w tył głowy.Oni właśnie byli pierwszymi polskimi nacjonalistami.W Muzeum Powstania Warszawskiego jest nawet ściana poświęcona NSZ walczącym w Powstaniu.To był właśnie ich nacjonalizm.A to że różnił on sie od niemieckiego faszyzmu świadczy fakt, iż podczas wojny ratowali także żydów,zresztą info na ten temat znajdziecie w internecie,polecam.Gdyby symbolika ta uznana była za faszystowską z pewnością byłaby zabroniona przez prawo-a nie jest.Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[kurwa co to jest?! : | ]
Napisano Ponad rok temu
Ja też ale może ktoś nas oświeci ? (Ptaq ?)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
foata ONR-u Brygady Podhale (z tematem ma raczej niewiele wspólnego)
zdjecie pochodzi ze strony internetowej do ktorej link juz tu podawalem. Wystarczylo mi 15 minut te strone poprzegladac, zeby znalezc informacje ktore wskazuja na cos calkiem przeciwnego niz piszesz. Ale oczywiscie kazdy sam moze sobie to przejrzec i wlasna opinie sobie moze wyrobic. Jesli chodzi o mnie to mam juz tego tematu troche dosyc. Jak kogos bawi udowadnianie, ze czarne jest biale to luz. Dla mnie EOT.
Napisano Ponad rok temu
Mam na dzieje że to zbieg okoliczności jakiś
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
... image klubu który emanuje ze stronki jest co najmniej niepokojący...
Mam na dzieje że to zbieg okoliczności jakiś
pozdro.
Jak już pisałem "image klubu" to symbolika ONR i NSZ. Jak Was tak to nie pokoi to poczytajcie troche o ludziach, którzy tym symbolem sie posługiwali.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Ponieważ stronka nie działa to może mi ktoś udzielic odpowiedzi czy klub jeszcze istnieje, prowadzone są zajęcia, czy trzeba mieć swój sprzęt, w jakich godiznach i jakie dni odbywają się treningi i na jakiej ulicy itd. Albo chociaż jakiś namiar pod którym info mógłbym uzyskać?
z góry THX
Napisano Ponad rok temu
he he, nazi- taj..może byc :wink:
Napisano Ponad rok temu
w poniedziałki, środy i piątki godz. 18.
(chyba)
Napisano Ponad rok temu
Ale dzięki 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-