Moze i teks marketingowy... Ale np tajski bokser raczej nie uzyje glowy do ataku, i nie spodziewa sie tego ataku, tak samo jest z atakami na te wory ktore wiekszosc uwaza za frajerski atak...
a ćwiczysz te ataki głową na sparingach? Z pełną siłą? Jesli nie to mozesz za przeproszeniem je sobie wsadzic, od machania w powietrzu czy muskania sie z kolegą czołami nikt sie walczyc jeszcze nie nauczył.
I btw, zeby bylo jasne, nie atakuje kravki, po jednym treningu na jakim bylem - na zlocie budo pare lat temu - odniosłem pozytywne wrazenie. Mocno ochlodzone co prawda po tym jak w human weapon usłyszałem jakiegos izrealskiego instruktora opowiadającego na ile sposobow golymi rekami moze zabic czlowieka jesli sie do niego zblizy na wyciagniecie reki, ale moje nastawienie i tak jest w najgorszym razie neutralne.
Zrób dział dotyczacy technik km to moze ktos ci napisze , ewenutalnie szukaj na googlach filmikow, nie uwazam bjj za cos super mage wypas bo z wszystkiego nie ma wyjsc ^^
Przepraszam? JA MAM SOBIE SZUKAĆ ODPOWIEDZI Napisałeś kompletną bzdure o jakis mega tajnych wyjsciach z kravki ktorych bjjowcy nie znają, a ja ktos pyta Cie o jakies szczegoly i dowody to mowisz zeby sobie sami poszukali
To tak jakbym Ci napisal ze krav maga została stworzona przez norweskich black metalowych nazistów i polega na rzucaniu kawałkami gołebi w ludzi, a po tym jakbys napisał ze to bzdura ja bym tupnął nóżką i krzyknął: "Prawda! Tylko sam sobie poszukaj bo ja jestem zbyt cool zeby ci to udowadniać"