Skocz do zawartości

Zdjęcie

cola

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

budo_anjin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 600 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: cola

Mi szkoda zdrowia na takie rzeczy :) Zreszta wystarczy że spojrzeć na skład a tam same E- 160 E-220 E-666:P No jak mozna pić cos takiego ?? Cola to pół bidy, najgorsze sa te orążady ( z Plusa, Biedronki itp) po ok. 70 gr ! To jest ochydne ! Ja naprawdę nie wiem kto to pija :| fuj fuj fuj :twisted:

Oj tak, zwłaszcza takie, w których lista składników nie mieści sie na etykiecie... Kiedyś piliśmy takie na rejsie - wyrzygane po 4 godzinach nie zmieniają smaku ani o jotę.
  • 0

budo_feniks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1152 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzis zmiana: zamiast coli wziolem fante lemon 2 l. :D
Czytam sobie sklad: a tu jakis stabilizator: guma arabska, ester glicerolu i zywicy roslinnej, kurka co ja pije... :lol:

pozdro
  • 0

budo_vince
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4029 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cola Fanta Sprite... jeden ch... Generalnie slodzone napoje zawieraja mase chemikaliow i dodatkowo sporo cukrow prostych ktore odkladaja sie ladnie w okolicach brzuszka ;)

Tak wychwalane wersje light zamiast cukrow zawieraja aspartan, ktory ma dzialanie rakotworcze i cos tam dodatkowo szkodzi komorkom mozgowym.

Kiedys pijalem cole notorycznie, ostatnimi laty sie hamuje 1l na 2 tygodnie sporadycznie...
  • 0

budo_kick boxer
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

polecam obejrzenie filmu super size me powinien pomoc w odrzuceniu roznych swinstw w tym i coca coli. :P
  • 0

budo_saku
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5219 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

właśnie popijam sobie cole:] zrobiłam z 3 słomek jedną dużą bo jestem zbyt leniawa, aby nalewać ją do szklaneczki :)

• 0

budo_nagato
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 141 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Eee,chyba raczej 14 litrów :wink:

Nie chodziło mi o matematykę tylko o wyliczankę:

Feniks: 2 litry dziennie
Mistake: 20 litrów tygodniowo

Pozdro.
  • 0

budo_navyseal
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1026 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja Cole/Pepsi uzywam do odrdzawiania i do tego sie swietnie na nadaje.Jak kiedys piłem kole dosc intensywnie (jak dla mnie )0,5 dziennie to po 2 tygodniach juz pojawiały sie ubytki w szkliwie.Co do samego pobudzenia organizmu to lubie dobra herbatę.
  • 0

budo_dr prozac
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1492 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzieki za pomoc :wink:
Dzisiaj narazie coli nie pilem....wlasnie popijam goraca herbate w kubku litrowym :lol:
Nie wiem czy znajde jakis inny napoj, ktory bedzie mial tak wysmienity smak jak te czarne cudo, ale sprobuje. Wiem, ze to paskudstwo. o

Sproboj tez kwasu chlebowego (ale musisz znalesc dobry, a nie jakis lipny, no it aki ktory nie ma masy E) . Pij schlodzony ;)
  • 0

budo_mmaakkss
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 156 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wysokomineralizowana woda - wiecej do szczęścia nie trzeba :D troszke słona ale mi smakuje :) :) :)
  • 0

budo_kamasz666
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 276 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak czegoś mam naumieć to robie sobie litrowy gar mięty z cytryną miodem i 50 spirola. Świetnie smakuje i pobudza mnie jakoś do myślenia :)
  • 0

budo_kubas§
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak czegoś mam naumieć to robie sobie litrowy gar mięty z cytryną miodem i 50 spirola. Świetnie smakuje i pobudza mnie jakoś do myślenia :)

jutro przetestuje Twój sposób, mam nadzieje że jest dobry i zadziała :)
pzdr
  • 0

budo_batmanhq
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 642 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

Ja moge o sobie śmiało powiedziec ze mam jeden nałóg : cola :) .
Nie pije 2 litrów dziennie ( to przesada ) ale poprostu nie moge wytrzymac zeby sobie w piatek\sobote\niedziele nie walnąc coli z lodem+cytrynka .
Nooo nie mooogeeeeeeee .

Pocieszam sie tym , że inni pala fajki , chleja wódę albo żłopią piwo ( czasem sie zdarzy ) a ja sobie poprostu popijam cole i jest git .
Kazdy mi mówi ze to nie zdrowo ... ale chyba cos z tego zycia musze miec nie ?? :)
Jak bede odstawiał wszystko co niezdrowe to skończe popijając wodę zagryzając jakimś zielskiem :P .

Niech żyją małe nałogi :D !!!

Ps : pijam tylko cole zadnych pepsi ani wyrobów ala Biedronka i inne tego typu badziewia
  • 0

budo_feniks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1152 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Coz w piatek byly urodziny mojej siory i sobie zaczolem od poczatku mieszac z kumplem piwko z toastowa wodka :? Skonczylo sie na tym, ze on padl jak dlugi na stol, a ja stalem sie taki gadatliwy i tak madrze mowilem o roznych sprawach, jak nigdy bedac trzezwym. Podobno ubawilem wszystkim swoja filozoficzna mowa, jednak swiadomosc trzymala mi sie do konca....gorzej bylo w nocy :oops: Nastepnego dnia zdecydowalem sie na cole, zeby kaca uleczyc i o dziwo zadzialala....podobno to swinstwo dziala dobrze na stany pourazowo-imprezyjne :D

P.S teraz cole stosuje jedynie po imprezkach jako srodek rehabilitacyjny :-)
  • 0

budo_nightwolf
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 686 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Judo

Napisano Ponad rok temu

ja tam od coli nie jestem uzalezniony, ale za to od slodyczy:O
codziennie musze zjesc cos slodkiego bo nie wytrzymuje:/ to jest dopiero problem, a nie jakies wasze cole, po paru miechach takiego intensywnego faszerowania sie slodyczami pojawily sie codziennie krwotoki z nosa ( nie ma to jak krew z nosa na treningu i cale gi czerwone) teraz jest lepiej, codziennie zjadam przynajmniej 3 owoce i stan sie poprawil - krwawienia z nosa zniknely, nie zycze nikomu takich sytuacji, nalog to straszna rzecz :?
  • 0

budo_bialozor
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Podobno Cola została wymyślona właśnie jako lekarstwo na kaca :-) , i oryginalnie sprzedawana była w Aptekach . :wink:

Co do samego nałogu słyszałem że popijanie Coli w dużych ilościach zwiększa agresje
8)
  • 0

budo_feniks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1152 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wczoraj wrocilem wykonczony po treningu i wypilem 2 litry coli prawie jednym ciagiem :cry: Pozniej nie moglem w nocy szybko zasnac taki bylem nabuzowany :-)
Niby nalog minol, ale jak juz sie dorwe do butelki po kilkudniowej abstynencji to moge wypic ile wlezie niestety.

pozdro
  • 0

budo_sh4rk
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 56 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja piję colę, ale to raz na jakiś czas. Jest bardzo nie zdrowa i niszczy zęby...
To sama chemia jak większość napoi :wink:
  • 0

budo_warhead
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4469 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Swojego czasu pilem przez 5 lat od 2 - 4 litrow Koli dziennie.

0t0 efekt.

Dołączona grafika
  • 0

budo_batmanhq
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 642 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

Damn !!

OStre zdjęcie , daje do myślenia bardziej niz te wszystkie bzdety o żrących właściwosciach coli ( no offence ) .

Ale pic przez 5 lat od 2-4 LITRÓW DZIENNIE to juz pomijajac ze to kosmiczna ilosc to nawet nie chce myslec ile to kasy :D :)
  • 0

budo_feniks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1152 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

E tam fotka nie jest taka straszna :D Wszystko zalezy od tego co poza cola sie robi, czy trenuje czy obija....

pozdro
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024