o filmach
Napisano Ponad rok temu
1. słyszałem niedawno, że aikido nazywa się kendo
2. kolego powiedział, że nie chce sie zapisywać na taekwondo, wolałby raczej na coś łatwego, typu- karate
3. inny fajny kolego stwierdził, że sceny walki w filmach kung fu (np.) są jakies takie nierealistyczne, chujowe i po co oni wogóle tak krzyczą?? (dla jaj kurwa!!!)
Napisano Ponad rok temu
a nie sa?3. inny fajny kolego stwierdził, że sceny walki w filmach kung fu (np.) są jakies takie nierealistyczne(...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak pozatym, to lubie filmy "karate" :twisted: 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps. a lubie jak sobie przypominają słowa wielkiego mistrza + uniwersalny żołnierz jest zajebisty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie nierealistyczne w filmach jest przyjęcie 19475398671234 ciosów na głowę, przebicie ściany na wylot, być duszonym przez 3 minuty, i mieć złamane obie ręce, (...)
Mnie zawsze rozbraja jak na filmach gościowi wybijają bark, a ten sam sobie go nastawia (zazwyczaj uderzając nim w jakiś słup) i walczy dalej jakby nic się nie stało
A poza tym myslałem że to forum mega fanów sztuk walki, którzy robią co rano 200 pompek na kostkach, myją sie pod lodowatymi wodospadami, kruszą czaszki siłą woli
Widzisz myliłeś sie My robimy 500 pompek, wodospady zatrzymujemy siłą woli, myjemy się krwią przeciwnika, a czaszki pękają same gdy tylko znajdziemy się w pobliżu
Gdzie sie podział duch walki i naiwność rodem z anime ??? Gdzie uwielbienie dorobku starożytnych mistrzów:) ????????
Naiwność pozostała w grach komputerowych, filmach animowanych i filmach z Jetem Li
Napisano Ponad rok temu
Naiwność pozostała w grach komputerowych, filmach animowanych i filmach z Jetem Li
Czemu akurat z Jetem Li 8O
Napisano Ponad rok temu
Bo go nie lubie za to, że nie widziałem nawet jednego filmu z nim, w którym nie używałby linek
Wiesz, śmieszy mnie troche. Takie podobne ewolucje przedstawia np. Jackie Chan w ani jednym filmie nie latając na linkach. Czyli da się?? No da się. A jak się nie umie to trzeba sobie podpiąć linki.
Tak w ogóle to zdanie z Jetem w moim poście, które zacytowałeś to był bardziej żart (jak i cały post), eh...
Jak zwykle Acid nie zrozumiał
Napisano Ponad rok temu
Bo go nie lubie za to, że nie widziałem nawet jednego filmu z nim, w którym nie używałby linek
Wiesz, śmieszy mnie troche. Takie podobne ewolucje przedstawia np. Jackie Chan w ani jednym filmie nie latając na linkach. Czyli da się?? No da się. A jak się nie umie to trzeba sobie podpiąć linki.
Tak w ogóle to zdanie z Jetem w moim poście, które zacytowałeś to był bardziej żart (jak i cały post), eh...
Jak zwykle Acid nie zrozumiał
W "pocałunku smoka" Jet Li nie używał linek, czyli jest już jeden i o ile pamiętam również w "Romeo must die". Pozdro i wydaje mi się, że nie ma go za co nie lubić :wink: gdyż jak na swoje lata całkiem szybko się porusza, pozdro
Napisano Ponad rok temu
W "pocałunku smoka" Jet Li nie używał linek, czyli jest już jeden i o ile pamiętam również w "Romeo must die". Pozdro i wydaje mi się, że nie ma go za co nie lubić :wink: gdyż jak na swoje lata całkiem szybko się porusza, pozdro
Co do "Pocałunku..." nie pamiętam - sprawdzę :wink:
A w "Romeo..." na 100% używał bo nawet oglądałem jak kręcili ten film gdy jeszcze był nowością.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jackie uzywa linek i to czesto, jednak dobrze to potrafi ukryc :wink:
8O
O bez kitu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Cradle to the grave" - "Od kołyski aż po grób".sluchajta, jak sie nazywal ten film z Jetem w ktorym nawala kilku zawodnikow MMA?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam dokument na dvd pt "my stunts" gdzie jackie dokladnie wyjasnie gdzie i jak uzywa linek. nie wierzysz? sprawdz
Mam ten sam film.
Od baaaaardzo dawna zbieram wszystkie filmy z Jackim. Zarówno te fabularne jak i te dokumentalne. Może i używa ale nie w ten sposób co Jet. Mnie chodzi o to, że Jet lata na linkach wykonując kopnięcia z wyskoku, lub robiąc np jakieś salta itp. U Jackiego tego nie uświadczysz. Nawet najgorsze i najcięższe kontuzje i wypadki, które miał były wynikiem tego, że wszystko robi sam, baz zabezpieczeń itp. Jeśli masz "My Stunts" powinienieś o tym wiedziec w dużej części. "My Stunts" to tylko małe coś co pokazuje mały % pracy Jackiego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Martial Arts Tricks
- Ponad rok temu
-
The Great Raid
- Ponad rok temu
-
Green Street Hooligans
- Ponad rok temu