Tam się biją jak baby. Spojrzałem przypadkiem.btw. 'Pocałunek Smoka' film z Jetem Li, dziś o 23.30 na TVN ...
![;)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
Napisano Ponad rok temu
Tam się biją jak baby. Spojrzałem przypadkiem.btw. 'Pocałunek Smoka' film z Jetem Li, dziś o 23.30 na TVN ...
Napisano Ponad rok temu
no to trzeba bylo tak od razu. kaskaderka jet'a a jackie'go to dwie inne sprawy. inna sprawa to fakt iz jackie ma juz swoje latka i nie wszystko mu wychodzi bez pomocy linek. co bylo to bylo to juz historia, teraz czasy sie zmienily.Może i używa ale nie w ten sposób co Jet. Mnie chodzi o to, że Jet lata na linkach wykonując kopnięcia z wyskoku, lub robiąc np jakieś salta itp. U Jackiego tego nie uświadczysz.
Napisano Ponad rok temu
jest tam jedna dobra scena jak Jet walczy z policjantami na posterunku.Tam się biją jak baby. Spojrzałem przypadkiem.
Napisano Ponad rok temu
kaskaderka jet'a a jackie'go to dwie inne sprawy. inna sprawa to fakt iz jackie ma juz swoje latka i nie wszystko mu wychodzi bez pomocy linek. co bylo to bylo to juz historia, teraz czasy sie zmienily.
Napisano Ponad rok temu
to co znalazlem na jego stronie:PS. Ile lat ma obecnie Jet??
a mozesz jakos podeslac? zip, rar na maila albo jakis link?PS2. Mam jakiś stary filmik z początków kariery Jeta. Jest to filmik Wu Shu, w którym Jet robi jakiś pokaz z jakimś gościem
Napisano Ponad rok temu
to co znalazlem na jego stronie:
Biographical Data
Birth: April 26, 1963 in Hebei, China.
Family: 2 Older Brothers, 2 Older Sisters, Father passed away in 1965 and mother passed away in 2002.
Spouse: Nina Chi Li
Children: 2 daughters from a previous marriage, 2 daughters from current marriage
Name: Li Lian Jie (Mandarin), Li Lin Kit (Cantonese)
Height: 170 cm / 5'7"
Weight: 66 kg / 145.5 lbs.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ja napisałem, że Medalion to jedyny film z Jackiem jaki widziałem
Zapewniam, Cię że było ich więcej.
A co do wyskoków w czasie walki to nie widziałem filmu z Jackiem, w którym bez linek skakałby tak jak Jet w "Pewnego razu w Chinach"
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tigeru - Jet Li też używa linek bo tego wymaga film lub jego konwencja(filmu).
W HK filmach to całkiem normalne, że bohaterowie "trochę wyżej skaczą". Jackie ich nie używa tak jak Jet, bo w swoich filmach odpuścił sobie latanie - taki jego styl, ale w większości filmów pomaga sobie linkami na wiele innych sposobów.
Jeśli tylko to, że Jet Li używa linek jest powodem, że go tak nie lubisz - to, to troche śmieszne.
Poza "Pocałunkiem Smoka" spokojnie jeszcze kilka filmów z nim bym znalazł gdzie nie używa linek do "latania".
Piszesz, że nie lubisz osób, które obejrzą dwa filmy z kimś i już się wymądrzają, a sam z Jetem widocznie wielu ważnych pozycji nie widziałeś albo nie zwróciłeś uwagi na pracę linek (lub zasadniczo jej brak).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak...a mnie chodzi o to też, że Jackie używa też linek do innych rzeczy i w innych filmach, do podrzucania, podnoszenia, otwierania wielu przedmiotów, drzwi, klap itp itd. Używa przy prawie każdym upadku jaki robi on lub ktoś inny, jak ktoś zwrócił uwagę w Medalionie też używał i to nim miał jeszcze powód ku temu (nim umarł), używa ich także podczas wstawania z ziemi i jeszcze podczas mnóstwa innych sytuacji. Oczywiście robi to dużo bardziej dyskretnie niż Jet, i nie używa w taki sposób, ale oni po prostu robią inne filmy i mają inny "styl" ich robienia.Mnie chodzi o to, że np. Jackie jak używał linek w "Smokingu" to dlatego, że dzięki tytułowemu wdzianku zdobywał nadludzkie zdolności. Dlatego do wielu scen trzeba było użyć linek. A Jet?? Wyskok, salto, 6 kopnięć, obrót i dopiero ląduje - grając zwykłego człowieka, a nie superbohatera. O to mi cały czas chodzi.
Mnie chodzi o to, że Jet pomaga sobie nawet przy NAJPROSTRZYCH scenach, co wg. mnie kwestionuje jego talent.
Jeśli tylko to, że Jet Li używa linek jest powodem, że go tak nie lubisz - to, to troche śmieszne.
Czytam dokładnie. To Ty przeczytaj jeszcze raz swojego posta. Wynika z niego, że żart był apropo czegoś innego - tego, że wymieniłeś filmy Jeta, jakby tam pozostała naiwność, i piszesz w tym poście do Acid_tkd, że Ciebie źle zrozumiał. A oddzielnie w nim napisałeś:Nigdy tak nie powiedziałem. Jeśli chodzi Ci, że wspomniałem o tym w jednym poście to dokładnie w tej samej wypowiedzi masz wyjaśnienie, że to żart.
CZYTAJ DOKŁADNIEJ.
i nigdzie dalej już nie znalazłem abyś pisał, że to też był Twój żart.Bo go nie lubie za to, że nie widziałem nawet jednego filmu z nim, w którym nie używałby linek Neutral
Wiesz, śmieszy mnie troche. Takie podobne ewolucje przedstawia np. Jackie Chan w ani jednym filmie nie latając na linkach. Czyli da się?? No da się. A jak się nie umie to trzeba sobie podpiąć linki. .
Poza "Pocałunkiem Smoka" spokojnie jeszcze kilka filmów z nim bym znalazł gdzie nie używa linek do "latania".
"Latania" napisałem w cudzysłowiu. Chodziło mi w tym też o wyskoki i inne takie, co pod to podchodzi. Myślałem, że tego się domyslisz i nie będę musiał pisać dosłownie, że chodzi mi o wszelkie akcje w powietrzu gdzie linka pomaga w pokonywaniu siły grawitacji.No wiem. Ja też. Nie używa ich do latania tylko do wyskoków
![]()
![]()
Zauważ, że ja tu nie próbuje nie zgadzać się z Twoim zdaniem, tylko piszę, że Jackie też używa linek. W inny sposób niż Jet, i to w drastycznie inny, ale używa. Uwielbiam obu aktorów i nie zamierzam bronić ani atakować któregoś z nich. Nie chcę się też kłócić czy też walczyć z Tobą, który z nich jest lepszy. Po prostu chcę wyjaśnić to, że Jackie też linek używa i nie jest taki cudowny, że wszystko daje radę sam zrobić w przeciwieństwie do "złego i kiepskiego aktora" jakim jest Jet, bo nawet najprostrze sytuacje kręci na linkach :wink:Poza tym nikt Ci nie każe zgadzać się z moim zdaniem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cieszę się. Ale z tego co kiedyś gadaliśmy to mało o nim wiesz.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu