Ś.P Survival
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wlasnie mial sie ukazac tam moj artykul...
Mam nadzieje, ze dojdzie do reaktywacji...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
g.
A tak lekko OT: zapytałem się kiedyś w salonie prasowym czy mają magazyn SURVIVAL a szanowna pani sprzedawczyni spytała: "A o jakiej tematyce to magazyn??" LOL
Napisano Ponad rok temu
A z drugiej strony po odejściu Ogórka to gazeta stała sie taka "inna" (przynajmniej dla mnie)
wolałem te wczśniejsze wydania..więcej sprzętu więcej noży
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr. Surval
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zresztą to wszystko się zmienia...popatrzcie na Komandosa..kiedyś jedyny tego rodzaju miesięcznik na rynku a treść zdekwatna do tytułu..a teraz..lipa jakich mało
Napisano Ponad rok temu
tez komandosa kiedys lubilem....na poczatku.
Napisano Ponad rok temu
Napisz do autora Bogdana, autora [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Czyli już się nigdy nie dowiem jak samemu wyrzeźbić łyżczkę (bo miał być o tym artykuł w najbliższym Survialu)
A z Survivalem szkoda :? Teraz to faktycznie stare numery zyskają na wartości antykwarycznej (mam nawet pierwszy numer!) i kierunek rozwoju był dobry. Tajemnicą poliszynela zostanie co było faktyczną przyczyną jego upadku...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
g.
Napisano Ponad rok temu
ja mam jej wszystkie numery i mówie że do 2001 to bylo prawdziwe pismo "KOMANDOS" a teraz to jest tak jak napisaleś "gazeta o wojsku" ..co ciekawego jest w najnowszym numerze??? co jest wspólnego z SF? .....dwa artykuły.....
ale to są gusta..jedni czytają wyborcza inni fakt i jest git.....
Napisano Ponad rok temu
W Polsce ( chyba z niewiedzy albo dla łatwizny) w "worek" z nazwą Survival wrzuca się noże, paintball, ASG, grupy militarne i rekonstrukcyjne, nurkowanie, wspinaczkę, łucznictwo, kajakarstwo górskie, skoki spadochronowe , skoki na bandżi, paralotnie i lotnie i Bóg wie co jeszcze co niestety z Survivalem ma niewiele wspólnego jeśli w ogóle coś wspólnego ma.
Wtedy jak komuś mówisz że interesujesz się survivalem to ludzie mówią aaaaa to biegasz po lesie w mundurze z nożem i plastikowym karabinem i bawisz się w Rambo albo strzelasz z tych pistoletów na farbę :blus:
Ja rozumiem że w piśmie o survivalu jest artykuł o nożach ich typach, zasadach wyboru noża do survivalu , sposobach wykorzystania noża w terenie, ale żeby w gazetce składającej się z 38 stron na których zamieszczono 12 artykułów 4 z nich dotyczyły noży (w tym nawet wytwarzania mieczy samurajskich) jeden artykuł o broni pneumatycznej, jeden artykuł o łukach ( ale nie o tym jak wykonać łuk i ewentualnie wykorzystać go w dziczy, choć przecież polowanie z łukiem w Polsce jest zabronione to w walce o przetrwanie :wink: można by strzelić jakąś wiewiórkę ) tylko o łukach sportowych, bloczkowych i innych służących do sportu i rekreacji – co to ma wspólnego z survivalem
Artykuł o butach w teren i o latarkach ok. o rozpalaniu ogniska, budowie szałasu ok. - to się może przydać ale artykuł o wycieczce rowerowej czy kajakarstwie górskim 8O , w kolejnych numerach pisma nic lepiej zamiast czterech artykułów o nożach do survivalu można było zamieścić jeden było by o czym pisać w innych numerach a nie wrzucać jakieś relacje z zabawy w Paintball, wycieczki pieszej wokół Krakowa , historii łucznictwa sportowego w Polsce czy Paralotniach lub wiatrówkach – co to ma wspólnego z survivalem – NIC.
W prawdzie po jamimś czasie było coraz lepiej to nadal obok ciekawych i przede wszystkim związanych z tytułem pisma artykułach zamieszczane były artykuły nie mające nic wspólnego z Survivalem. Co gorsza małe objętościowo pismo ( miesięcznik ) zaczął wychodzić co dwa miesiące - już wtedy wróżyłem „ Survivalowi” porażkę. No i stało się „Survival” – pismo o sztuce przetrwania – nie przetrwał.
Pozdr. Surval
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie. Obecnie KOmandos jest ciekawy srednio raz na 3-4 numery Juz wole czytac Raport WTO, czesto Remov pisze o broni strzeleckiej i sa ciekawe analizy akcji SF i nie tylko.spójrz Grzechu jaki ma tytuł ta gazeta :wink:
ja mam jej wszystkie numery i mówie że do 2001 to bylo prawdziwe pismo "KOMANDOS" a teraz to jest tak jak napisaleś "gazeta o wojsku" ..co ciekawego jest w najnowszym numerze??? co jest wspólnego z SF? .....dwa artykuły.....
ale to są gusta..jedni czytają wyborcza inni fakt i jest git.....
Napisano Ponad rok temu
a wracajac do Survivalu to może ja rzeczywiście oczekiwałem gazety o sprzęcie :wink:
zresztą przyznasz Surval że nie takowej na rynku???
jak chcę poczytać ciekwe opisy czy pogapić się w fotki knifów to nie zabiorę monitora do łóżka
dlatego kupuję Blade, tactical knives, a czsem Soldier of fortune.....kiedyś kupowalem jescze Combat & Survival ale też zeszło na psy.....
Napisano Ponad rok temu
COmbat& Survival jest spoko.
ich artykuł o gromie był tysiąc razy lepszy niż wiele polskich publikacji 8)
no, ale pzrepraszam za off topa. nie mam nic do powiedzenia w temacie gazety survival
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jest ktoś zainteresowany mini opisem maxpedition jumbo?
- Ponad rok temu
-
KNAK
- Ponad rok temu
-
kolejne "CUDO"
- Ponad rok temu
-
mactronic LED603
- Ponad rok temu
-
Czapka na zimę.
- Ponad rok temu
-
Jestem Krzesimieszkiem ?
- Ponad rok temu
-
moja kurtka..
- Ponad rok temu
-
nieśmiertelniki, brygada pancerna (prośba o krótki wykład )
- Ponad rok temu
-
Ciepła kurtka
- Ponad rok temu
-
gdzie kupić linkę na pętlę noża?
- Ponad rok temu