mactronic LED603
Napisano Ponad rok temu
na tym forum jestem newbie i chcialbym sie zapytac, czy ktos uzywal wymienionej wyzej w temacie latarki, od dzis jestem jej posiadaczam (jeszcze szczesliwym:)) i jej zakup potraktowalem jako wprawke w nastepnych zakupach, jako ze jej koszt to smieszne 35 zeta drugie tyle to bateriie ( 2 x 123 3V) wiec jak sie cos spier.... to nie bedzie zal. pytanie mam nastepujace: czy wiecie czego sie po niej moge spodziewac w uzytkowaniu, jak sie ma jej "skutecznosc" w porownaniu z markowym np gerberem infinity ultra ( jego zakup planuje na przyszlosc ), czy gerbera po prostu trzeba miec, bo to legenda czy rzeczywiscie jest taki super.
z gory dzieki za zainteresowanie leszczem w dziedzinie EDC light
pozdrawiam
piter pan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem z czego akurat chłopaki z mactronica zrobili obudowę. Widziałem podobne obudowy w chinolach i nie porażały wytrzymałością materiału. (jakiś badziewny stop aluminium). Odnoszę wrażenie, że chyba jednak Mactronic stosuje lepszy materiał. Co do diód to jak Mactronica znam są pewnie badziewne (u nich tyko raz widziałem w miarę przyzwoitą diodę w takiej ichniej "Keymate"). Moim zdaniem niepotrzebnie wpakowałeś się w tanią latarkę na kilka ledów zasilaną z drogich baterii, lepiej było kupić coś z koszykiem na 3XAAA. Gdyby tam było prądożerne źródło światła to jak najbardziej, ale w przypadku kilku ledów 5mm. to jest ze strony konstruktorów przegięcie.
no wlasnie dlatego ze jest tania to sie wpakowalem, zeby potem w przyszlosci wiedziec co i jak z oswietleniem ledowym, czy mi sie spodoba itp, a baterie...no coz, kosztuja tyle co latarka ale juz wiem, ze mi sie podoba ta technologia i chyba zapodam gerberka IU.....BTW czy gerberek daje podobna ilosc swiatla co taka mactronic za pare dych? a tak poza tym jakby nie patrzec taka tania latara moze lezec w szulladzie i czekac na swoj czas, np brak dostawy energii lub inny kataklizm i niekoniecznie zakladam wymiene batreii co tydzien, bo watpie zebym ja tyle uzywal,
pozdrawiam
PP
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W sumie nie sądzę by dawał więcej światła (nie wiem jak świeci ten mactronic, widziałem podobne konstrukcje, ale co producent to inne ledy). Przypuszczam, natomiast, że daje światło lepszej jakości i liczy się fakt, iż światło to jest stabilne, ponadto zasilany jest z pojedynczej baterii AA (dodatkowa zaleta), oczywiście jeszcze ma małe gabaryty. Jeśli waść szukasz mocnego światełka w technologii led to raczej należy lewitować w stronę konstrukcji z luxeonami lub czegoś do nich podobnego. Tam niestety czasy pracy są już troszkę inne, ale wiadomo coś za coś. Po prostu gerberek niejako z założenia nie ma świecić jak latarnia morska, ma natomiast świecić długo.
raczej szukam trwalego swiatla, niekoniecznie reflektora jak w batmanie, ale czegos co po prostu jak sie sciemni oswietli droge lub jakies sprzety w ciemnym pomieszczeniu i da sie nosic przy sobie caly czas.
pozdrawiam
PP
Napisano Ponad rok temu
Przeszedłem całą drogę ledowego latarkowicza. Podróba X-5, jej wersja na 3 diody (te dwie, o dziwo, udane), "oszalałem rewelacja 5 diod/1 bateria" z allegro... Uznałem jednak, że nie ma co się trzaskać, potrzebuję latarki niewielkiej, ale pewnej. I stąd Inova.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czapka na zimę.
- Ponad rok temu
-
Jestem Krzesimieszkiem ?
- Ponad rok temu
-
moja kurtka..
- Ponad rok temu
-
nieśmiertelniki, brygada pancerna (prośba o krótki wykład )
- Ponad rok temu
-
Ciepła kurtka
- Ponad rok temu
-
gdzie kupić linkę na pętlę noża?
- Ponad rok temu
-
Zegarki Casio serii PRG - pytanie do właścicieli.
- Ponad rok temu
-
LM SUPER TOOL V Swiss Tool
- Ponad rok temu
-
Victorinox SwissTool Spirit Plus
- Ponad rok temu
-
inova vs gerber
- Ponad rok temu