BIG MAC KARATE
Napisano Ponad rok temu
oraz Wojciech Cynarski z Idokan Polska co " Kształtowanie wśród osób fizycznych zrzeszonych w Idokan Polska patriotyzmu, zasad etycznych i moralnych oraz solidarności wzajemnej,"
brzmi jak z manifestu wyborczego LPR-u
stamowia podstawe Idokanu polskiego, teraz sie dowiedzialem ze do oswieconych niemcow z zendo karate ( taki niemiecki soke Murat) przystepuje shin ai do, pewnikiem juz za niedlugo uslyszymy ze sensei Marchewka z 1 dana wyskoczyl na 4 dana, ale i tak mu daleko bedzie jeszcze do doktora K.kONDRADOWICZA 10dan czy do soke Murata
osu
"Styl powstał w Monachium w 1975 roku. Co rzadko się zdarza w przypadku szkół sztuk walki powstałych poza Japonią, zyskał w tym kraju duże uznanie. Od roku 1978 rozwijany jest dalej przez sōke Lothara Siebera, który prowadzi w Monachium centralne dōjō (tzw. Hombu). Zendō karate tai-te-tao uprawiane jest w kilku krajach europejskich."
"W 1994 roku pojawiły się pierwsze informacje o stylu zendō karate tai-te-tao w języku polskim. W tym samym roku sensei Cynarski uzyskał w federacji Idokan Europa międzynarodowe licencje trenerskie w zendō karate tai-te-tao i w jūjutsu [SIP 1994].
W szkoleniu i promocji stylu w Polsce pomagał D. Schmidt, który poprowadził pierwsze
w Polsce seminarium międzynarodowe (polsko-niemieckie) w Strzyżowie w 1995 roku"
Napisano Ponad rok temu
greenbelt
to już było, pogrzeb trochę w archiwum...
wiem sam pisalem o zendo karate i idokanie ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam dla Ciebie propozycje w przyszlym roku kalendarzowym bedzie goscic w krakowie ktos z Zendo i bede organizowal szkolenie. Informacja na ten temat bedzie podana na vortalu.Wtedy bedziesz mogl powiedziec np. Panu Schmidtowi ze jest do bani i nie zna sie na karate, jezeli starczy Ci odwagi ( w co szczeze watpie skoro nie raczyles przyjsc i nam na treningu powiedziec i sprawdzic co cwiczymy) poniewaz jestes tylko internetowym krzykaczem, i znikles na jakis czas z neta po temacie " nie karmic trola". Dlatego stosujac sie do prosby innych internautow nie bede prowadzic polemiki z toba. Pozdrawiam Leszek Bubka Shin -ai-do karate.
Ps ja chociaz sie przedstawilem
Napisano Ponad rok temu
Greenbelt czy znasz kogos z Zendo karate?, trenowales z kims? Wiesz obrazasz kogos kogo nie znasz nie widziales, jakie masz do teo prawo?. Jaki masz stopien i starz w sw?
Mam dla Ciebie propozycje w przyszlym roku kalendarzowym bedzie goscic w krakowie ktos z Zendo i bede organizowal szkolenie. Informacja na ten temat bedzie podana na vortalu.Wtedy bedziesz mogl powiedziec np. Panu Schmidtowi ze jest do bani i nie zna sie na karate, jezeli starczy Ci odwagi ( w co szczeze watpie skoro nie raczyles przyjsc i nam na treningu powiedziec i sprawdzic co cwiczymy) poniewaz jestes tylko internetowym krzykaczem, i znikles na jakis czas z neta po temacie " nie karmic trola". Dlatego stosujac sie do prosby innych internautow nie bede prowadzic polemiki z toba. Pozdrawiam Leszek Bubka Shin -ai-do karate.
Ps ja chociaz sie przedstawilem
staz ! ! ! ortografia sie klania, wiecej szkoly , mniej treningow
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o tworce shin ai do pana Szurmieja
- Ponad rok temu
-
Kyokushin a Kyokushin-kan
- Ponad rok temu