Uechi Ryu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mają kontakt z mistrzem uechi Takemi Takayasu 8.Dan , który ma siedzibę w Paryżu.
w Gdańsku jest człowiek, który ćwiczył kilka ładnych lat u Matsona w USA ( obecnie posiada ponoć 2 lub 3 dan), jednak trudno go namówić na wspólne treningi.
Pozdrawiam nmichus
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to jeden wymiękł bo za twarde dla niego to karate było. Chyba, że doszedł ktoś nowy
Napisano Ponad rok temu
nmichus
Napisano Ponad rok temu
ponoć miał problemy rodzinno- finansowe i kłopoty ze złapaniem dystansu, jednak starał sie byc twardy i nie wymiekał
nmichus
ciekawe, u nas na Tsunami tez sie nie wymietka, ale shorin i jego pokatne to shotokan i jak to sie na do np kk, wyobrazcie sobie ze na dana w shorin ryu walczy sie tylko 3 walki po 3 minuty !!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- jednak pomijając kk to na treningach non stop sie utwardzaja, udeżają w makiware, łamia deski róznego rodzaju ściagniete z castoramy itd.
podobnie jak natym filmiku :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ponoć miał problemy rodzinno- finansowe i kłopoty ze złapaniem dystansu, jednak starał sie byc twardy i nie wymiekał
nmichus
A może to miał problemy ze złapaniem dystansu do tego co robił, bo jak mniemam dystans do tego czego nie robił (i nie zamierzał robić) i tak miał wielki.
A tak na marginesie specjalnie dla kolegi greenbelta, to na stażu w Wa-wie widziałem jak mistrz Chinen demonstrował low-kick na jakimś delikwencie z KK czy też OK i delikwent wywinął orła po strzale. A było to tylko delikatne utwardzanie
Ale o czym tu mówimy - przecież to mięczaki te wszystkie shoriny, uechi i inne ryu
Napisano Ponad rok temu
8Oponoć miał problemy rodzinno- finansowe i kłopoty ze złapaniem dystansu, jednak starał sie byc twardy i nie wymiekał
nmichus
A może to miał problemy ze złapaniem dystansu do tego co robił, bo jak mniemam dystans do tego czego nie robił (i nie zamierzał robić) i tak miał wielki.
A tak na marginesie specjalnie dla kolegi greenbelta, to na stażu w Wa-wie widziałem jak mistrz Chinen demonstrował low-kick na jakimś delikwencie z KK czy też OK i delikwent wywinął orła po strzale. A było to tylko delikatne utwardzanie
Ale o czym tu mówimy - przecież to mięczaki te wszystkie shoriny, uechi i inne ryu
Ja wielokrotnie w latach 80/90 kiedy bylem na topie kk widzialem jak na walkach po lowkickach ludzie klekali do przodu, i to nie byly lowkicki najlepszych w klubie, wiec ten 1dan z kk lub ok to pewnie mietek co przeplacil za egzamin, Ja zdajac na 6 kyu w senseia Zuziaka po jego lowkicku podczas wykonywania sanchin nie moglem do walk w ogole podejsc, ale niczym karate kid w finalowej walce filmu wlczylem mesko kulejac i 6 kyu w Bielsku dostalem
Napisano Ponad rok temu
... ten 1dan z kk lub ok to pewnie mietek co przeplacil za egzamin
A skąd wiesz że to był 1 dan? Czyżby wyższe stopnie były tak twarde, że gazrurka na nich się wygina?
Poza tym zawsze wydawało mnie się, że KK i OK to style gdzie honor i uczciwość poparte cieżką pracą prowadzą do mistrzostwa, duchowego i cilesnego rozwoju A teraz, mój świat się zawalił, już nie chcę ćwiczyć KK
Napisano Ponad rok temu
... ten 1dan z kk lub ok to pewnie mietek co przeplacil za egzamin
A skąd wiesz że to był 1 dan? Czyżby wyższe stopnie były tak twarde, że gazrurka na nich się wygina?
Poza tym zawsze wydawało mnie się, że KK i OK to style gdzie honor i uczciwość poparte cieżką pracą prowadzą do mistrzostwa, duchowego i cilesnego rozwoju A teraz, mój świat się zawalił, już nie chcę ćwiczyć KK
Ja tez tak myslalem ale poznalem ludzi z Tsunami i oni mnie oswiecili, narodzil sie we mnie nowy duch karate, teraz kiedy mam 3 dana w Tsunami czuje przwdzile mistrzostwo w opuszkach palcow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
greenbełt przestań pić te bełty , bo bełkoczesz i na mózg ci sie rzuciło
dlaczego jestes taki nietolerancyjny, to ze jestem mistrzem innego stylu niz kk, nie dowodzi ze jestem gorszy, wylalem litro potu w dojo , poznalem wspanialych ludzi, ktorzy podazaja prawdziwa drogo karate, przylacz sie do nas, a nie bluzgaj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ze posiadasz 3 dan nie czyni cie mistrzem, nie mowie ze nim nie jestes bo nie wiem, ale juz samo publiczne nazywanie siebie samego mistrzem jest nie na miejscu, a co ludzie sadza o Tsunami to chyba wiesz.
ludzie rozne rzeczy wygaduja o kk, shotokanie, shorin ryu i tak dalej, soke Murat, wyszkolil wielu dobrych trenerow, to ze niektorzy maja fiola to nie znaczy ze cale Tsunami takie jest
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no dobra a kto wyszkolil murata??? w sumie nie ma sensu o tym pisac bo juz chyba wszystko bylo napisane na ten temat...
popatrz sie tez na inne typowo polskie szkolu np shi ai do, albo seideto czerpiace od mistrza kolory czarnego i bynajmniej nie o skosnych oczach tylko czarnych slipiach, Tsunami tu nie jest wyjatkiem, a faktem jest ze soke Murat wychowal wielu mistrzow
osu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krakowski Klub Master ktos chodzi tam
- Ponad rok temu
-
Shorin RYU - ktos wie wiecej
- Ponad rok temu
-
Osiedle Przyjaźń - Jelonki
- Ponad rok temu
-
Shotokan-Ryu-Kase-Ha
- Ponad rok temu
-
karate to nie van damm!
- Ponad rok temu
-
Gdzie trenować Oyama Karate we Wrocławiu?
- Ponad rok temu
-
15-16.10.2005 Wrocław seminarium z trenerami kadry hiszpanii
- Ponad rok temu
-
NWKA? A co to?
- Ponad rok temu
-
PYTANIE DO PAŃ- jaki ochraniacz piersi polecacie
- Ponad rok temu
-
Co Karatecy potrafią najlepiej?