Problem z policją przez S&W
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Foto słabe ale dopiero się uczę fotografować noże...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dziwaki jakieś...te policjanty..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dziwna ta policja jakaś...jakieś rewizje robi (kontrole pojazdu,bagazu,osobistą) bo chłopaczki sobie jeżdzą z repliką glocka i nozem w kieszeni...dziwna ta policja...i jeszcze jakichs narkotyków szukaja i sie czepiają trzech młodych porządnych chłopoców w wózku z replika glocka w schowku i nozem w kieszeni...naprawde dziwaki jakieś..a do tego uwazają nóz za narzedzie niebezpieczne a przecież każdy wie że nóz do przecinania pasów słuzy tylko i wyłacznie;)....
dziwaki jakieś...te policjanty..
Cougar. Twoi koledzy wykazali się nieznajomością obowiązującego prawa i zaczeli wymyślać jakieś własne "przepisy" odnośnie noży. Zresztą to bardzo typowe achowanie młodzików, którym sie wydaje że "normalny"człowiek z ulicy i tak nie zna przepisów.
Masz inne zdanie to je uzasadniej podając konkretne akty prawne i paragrafy. Bardzo mnie ciekawi, dlaczego nie mogę mieć noża przy sobie wg. Ciebie.
Tak na marginesie, gdyby na radiowozach było jakieś hasło jak na USA to w przypadku polskiej policji powinno twoim zdaniem brzmieć "by służyć i chronić" (to serve and protect) czy może bardziej by pasowało "obywatel mój wróg" lub "za 900 mi się nie chce wysilać" ;-) .
Napisano Ponad rok temu
Mają za to poczucie władzy i misji ukształtowane na filmach z Clintem Eastwoodem
cóż, jest to żenujące i smutne, jeszcze trochę tolerancji dla takich zachowań a ludzie na widok policjanta będą uciekać w najbliższe krzaki -jak uczy doświadczenie z Poznania (skąd akurat piszę) lepiej nie wchodzić szeryfowi pod lufę...
A ewentualne odszkodowania -cóż, też z moich podatków...
wybacz -ale nie spodziewałem się takiej wypowiedzi po policjancie
Napisano Ponad rok temu
wybacz -ale nie spodziewałem się takiej wypowiedzi po policjancie
Ja tak, po Cougarze. On ma bardzo silne poczucie lojaności grupowej. Gdyby to była sytuacja ze Strażą Miejską, pewnie by słusznie nazwał ich niedouczonymi, ale gdy chodzi o jego kolegów jest mniej krytyczny :wink:
Napisano Ponad rok temu
A oto mój S&W nie wkleiło się to w poprzednim poście
Napisano Ponad rok temu
Z tym że kiedy Policja "wchodzi" na obywatela, ogranicza jego wolność, przeszukuje etc. to nie może przy okazji nie znać, czy tez łamać żadnych przepisów!!! A po tym jak dali sobie wmówić tekst o 15 cm ostrzu to poprosiłbym o ich numery służbowe, adres komisariatu i zgłosił ich przełożonemu że ustawy nie znają
Napisano Ponad rok temu
zrozum ty, ze pies tez czlowiek i sie wykazac musi, ty myslisz, ze on bedzie szukal po schowkach jak strybi, ze na wyrokowcow utrafil? tam jeszcze bedzie normalna klamka i co, po chuj mu to?
jak was zmiarkowal, ze ma z leszczami i przetrzepal i tyle, na co ci taka frajerska pukawka, ubawiles mnie, staruchy nia strachasz a?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tamta przygoda mi się przytrafiła w Poznaniu i przez ich niedouczenie stałem z rękami nad głową na ulicy Głogowskiej, pełno ludzi omojało nas szerokim łukiem jakbyśmy byli przestępcami.
Na koniec jeszcze dodali, że mamy szczęśćie, że to nie jest noc bo tak to by mogli do nas strzeleć za tego glocka, bo to ciężko odróżnić.
Zważywszy że to miało miejsce w Poznaniu a akurat trwa proces ich kolegów, to ta wypowiedź wskazuje na jedno - debilizm
Napisano Ponad rok temu
mi chcieli wybic je na plecach cobym nie zapomnial 8)
zglosze skarge bez dowodow ? chyb nie baldzo :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale to jest prawda z tymi 15cm, wiekszosc ludzi ktora ma jakis kontakt z bronia i mysli ze ma pojecie o aspektachprawnych wlasnie podaje ze noz mozna miec do 3,5 cala o ile pamietam. Tyle ze tak bylo w ustawie z przed kilku czy kilkunastu lat. Teraz jest nowsza w ktorej tego nie ma.
Napisano Ponad rok temu
Heh ja jeszcze nie mialem problemow tego typu z cipsami ale na ta ewntualnosc znam pierwsze pare paragrafow ustawy o broni (te gdzie jest wymienione dokladnie czego dotyczy ta ustawa) na pamiec, bo juz tyle razy to przepisywalem albo czytalem ze sie mi zakodowalo. Moze nie kropka w kropke ale pokolej punkty mniej wiecej znam. Wiec jakby co to wyskocze im z regulka, a przeciez w dowodzie nie ma co sie studiuje to moze zwatpia
Ale to jest prawda z tymi 15cm, wiekszosc ludzi ktora ma jakis kontakt z bronia i mysli ze ma pojecie o aspektachprawnych wlasnie podaje ze noz mozna miec do 3,5 cala o ile pamietam. Tyle ze tak bylo w ustawie z przed kilku czy kilkunastu lat. Teraz jest nowsza w ktorej tego nie ma.
Znajdz mi te ustawe. POdaj mi dziennik i pozycje co bym mogl znalezc i poczytac.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stare pryki po 30-stce
- Ponad rok temu
-
O wyższości pałki nad pałką
- Ponad rok temu
-
Sekcja Jodo w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Walka nozem, kilka podstawowych pytań.
- Ponad rok temu
-
Staż szkoleniowy jodo - Warszawa, 26-27 listopada 2005
- Ponad rok temu
-
Paralizator - faktyczne skutki zastosowania.
- Ponad rok temu
-
Pałki teleskopwe ASP lub Monadnock w NY
- Ponad rok temu
-
Koncesja na sprzedaż broni białej...
- Ponad rok temu
-
Balistyka
- Ponad rok temu
-
Brunsviga