Filmy,filmiki, pokazy
Napisano Ponad rok temu
Jedyne co mnie intryguje w tym, to co jest w głowach jego uke? Jaka MOŻLIWA motywacja skłania ich do takiego działania?
Sam capo może ma nasrane w głowie, może po prostu zarabia kase, ale ci ludzie?? FTW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak myslicie?
kolejny filmik z nim... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
chyba smieszniejszy...
kolejny [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i tego jest mase....
Napisano Ponad rok temu
Teraz się możemy śmiać jak większość dojo w Polsce ma kontakt z zagranicznymi nauczycielami. Ale Ci co ćwiczą troszkę dłużej pewnie pamiętają że u nas swego czasu nie było lepiej
Napisano Ponad rok temu
tego też nie znam, ale on sie szybko rozkreca
Napisano Ponad rok temu
M. Yasuno był co najmniej dwa razy w Warszawie. Uczeń Yamaguchiego.tego też nie znam, ale on sie szybko rozkreca
Napisano Ponad rok temu
Pan 2 - akido mocno otwarte, robiac trechnik bardzo otwiera sie na kaeshi, jedynie uke nie korzystaja z tej opcji, moze nie ma tego wprogramie tego zjazdu :-) poza tym ciagle patrzy na ziemie, a to cos co mi sie niezmiernie nie podaoba w aikido
Napisano Ponad rok temu
M. Yasuno był co najmniej dwa razy w Warszawie. Uczeń Yamaguchiego.tego też nie znam, ale on sie szybko rozkreca
A faktycznie, cóś mnie zamroczyło 8)
[ Dodano: Pon 29 Mar, 2010 ]
No jeszcze z tego kongresu, to oczywiście widzi mi się Endo, ale w drugiej cześci jest jeszcze Yokota, na którego postęp patrzę z istnym podziwem, gdyż jak byłem na jego stazu z jakies 15 lat temu to raczej mi się nie podobał...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
jest jeszcze Yokota, na którego postęp patrzę z istnym podziwem, gdyż jak byłem na jego stazu z jakies 15 lat temu to raczej mi się nie podobał...
hehe Jezu, widze ze postep Pana Yokoty oceniasz wzgledem swojego podobania lub nie :-)
ostro
Napisano Ponad rok temu
Pan 2 - akido mocno otwarte, robiac trechnik bardzo otwiera sie na kaeshi, jedynie uke nie korzystaja z tej opcji, moze nie ma tego w programie tego zjazdu :-)
Smajlu, to tylko takie natręctwo Kobayashowe - mozna się z tego wyleczyć :twisted:
[poogladaj filmy z dziadkiem to ci przejdzie ]
[ Dodano: Pon 29 Mar, 2010 ]
jest jeszcze Yokota, na którego postęp patrzę z istnym podziwem, gdyż jak byłem na jego stazu z jakies 15 lat temu to raczej mi się nie podobał...
hehe Jezu, widze ze postep Pana Yokoty oceniasz wzgledem swojego podobania lub nie :-)
ostro
A jak mam oceniać, co
Napisano Ponad rok temu
Smajlu, to tylko takie natręctwo Kobayashowe - mozna się z tego wyleczyć :twisted: [poogladaj filmy z dziadkiem to ci przejdzie ]
hehe z natrectw Kobayashowych sie dawno wyleczylem, co nie zmienia faktu otwartosci tori w wielu sytuacjach na tym filmie :-) oraz faktu otwartosci Dziadka na filmach, ale trudno oceniac dlugobrodego staruszka z brada do ziemi gdzy on moze robic techniki na zupelnie innym poziomie percepcji niz my mlokosi :-)
A jak mam oceniać, co
a jak Ci sie podoba :-) i nie daj sie prowokowac :-)
Napisano Ponad rok temu
Ja niezwykle cenie sobie obecnie tzw "prace centrum" (cokolwiek przez to rozumiemy :-) ). Yokota to było takie raczej siłowe aikido, ale na tym filmie widać, że on pracuje właśnie nad centrum i to mi się podoba (choć poweru nie porzucił )
Co do otwarć, "kontrola centrum" skutecznie niweluje wszelkie problemy - jeżeli jest, to nie ma z "czego" poprowadzić kontrataku - np. uderzenie nawet jeżeli dotrze nie bedzie miło żadnej znaczącej siły
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
On nie tylko pokazuje, ale też gada. Tłumaczy nie tylko jak robić który rzut, ale przede wszystkim kiedy. Ten rzut, który ci się nie podoba to tylko jedna z wielu opcji.A mnie się nie podoba jak ten Yasuno bije uke z łokcia/bara... po jakiego konia to?
Gdy może zaboleć, to rzuca w inną stronę.Może rzeczywiście zaboleć.
Napisano Ponad rok temu
Ja niezwykle cenie sobie obecnie tzw "prace centrum" (cokolwiek przez to rozumiemy :-) ). Yokota to było takie raczej siłowe aikido, ale na tym filmie widać, że on pracuje właśnie nad centrum i to mi się podoba (choć poweru nie porzucił )
no wiem nawet dlaczego cenisz prace centrum :-) taki maly Yokota choc wielki mistrz niewiele by wskoral z Toba silowka :-)
Co do otwarć, "kontrola centrum" skutecznie niweluje wszelkie problemy - jeżeli jest, to nie ma z "czego" poprowadzić kontrataku - np. uderzenie nawet jeżeli dotrze nie bedzie miło żadnej znaczącej siły
to mowimy o tym samy ale chyba inaczej
to w takim razie powiem ze brak kontroli centrum na omawianym filmie, tori jest zbyt nonszalancki, a to tylko dlatego ze uke sa jak zaby i se skacza dowoli :-)
[ Dodano: 2010-03-30, 14:34 ]
A mnie się nie podoba jak ten Yasuno bije uke z łokcia/bara... po jakiego konia to? Może rzeczywiście zaboleć.
hehe
bije bo to szpanersko wyglada, zobaczcie ze wspolczsnie japonczycy sa zupelnie inni niz mistrzowie starszej daty
ci nowi gadaja i laza po macie jak adwokaci w amerykanskim sadzie :-)
zajefajnie jest tak luzacko sie popisywac, tylko ze madry uke dawno by go w leb zdzielil :-)
a ze zaboli, trudno, czasem zycie boli
Napisano Ponad rok temu
to mowimy o tym samy ale chyba inaczej
to w takim razie powiem ze brak kontroli centrum na omawianym filmie, tori jest zbyt nonszalancki, a to tylko dlatego ze uke sa jak zaby i se skacza dowoli :-)
No tak tak samo jak w tzw aikido Kobayashi, nie? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jezykowe rozwazania o aiki oraz jitsu
- Ponad rok temu
-
Aikido-Krosno
- Ponad rok temu
-
wierzyc...nie wierzyc?
- Ponad rok temu
-
Gdzie najlepiej trenować Aikido w Bydgoszcz?? HELP
- Ponad rok temu
-
Seminarium - Shihan Seizo Takimoto 7 dan - 1-2.10 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie rozpocząć trening?
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Philippe Orban-Warszawa! :)
- Ponad rok temu
-
rzuty
- Ponad rok temu
-
Kiai
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe cwiczenie roznych styli aikido razem?
- Ponad rok temu