Fajne! Podoba mi sięhttp://pl.youtube.com/watch?v=FHlldJ2CsS0
Wielkie dzięki hara-kiri.... trochę się nudziliśmy z bratem i coś się wymyśliło na zapchanie czasu ... pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Fajne! Podoba mi sięhttp://pl.youtube.com/watch?v=FHlldJ2CsS0
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fikcyjne? Kaeshi (返し) to odwrócenie, powrócenie, np. do domu, a w kontekście np. aikida odwrócenie ról. To co jest na tym filmie jak najbardziej kwaifikuje jako kaeshi waza (返し技) bo płynnie zmieniają się role. Akurat co jak co, ale kaeshi tu jest, może rozmydlone, jak to bywa w aikido, ale nie fikcyjne.Kaeshi waza to techniki kontrataku (...) Dla odmiany tu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jest kaeshi fikcyjne :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kaeshi na pierwszym filmie są wymagają są znacznie bardziej skomplikowane. Kaeshi na drugim wymagają jedynie pamiętania o tym żeby się trzymać prosto i trzymać kontakt. Akurat w tej dziedzinie prosto znaczy łatwiej, lepiej i zwiększa szanse na skuteczne zastosowanie.na tym pierwszym filmie są normalne techniki możliwe do zastosowania a na tym drugim 100-procentowa choreografia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A propos stażu realnego aikida w innym topicu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Eee? Porównujesz jakiegoś serbskiego mitomana z całkiem solidnym nauczycielem aikido.faktycznie lepiej wykonywać techniki tak
w życiu bym nie dał komuś kto nie umie zrobisz shiho nage stopnia wyższego niż 5 kyu choćby to była moja siostra..
Napisano Ponad rok temu
No popatrz, grand master nie ma takich oporów kiedy nadaje stopnie (szczególnie sobie ).w życiu bym nie dał komuś kto nie umie zrobisz shiho nage stopnia wyższego niż 5 kyu choćby to była moja siostra..
Napisano Ponad rok temu
faktycznie lepiej wykonywać techniki tak
w życiu bym nie dał komuś kto nie umie zrobisz shiho nage stopnia wyższego niż 5 kyu choćby to była moja siostra..
Napisano Ponad rok temu
A możesz rozwinąć temat tego shiho nage?faktycznie lepiej wykonywać techniki tak
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu