Filmy,filmiki, pokazy
Napisano Ponad rok temu
czyli fajnie zmontowane, można pośmiać sie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepszy jest sedzia, co zglebił jednego z fikających fajterówmoja opinia jest taka sama jak wobec tego
czyli fajnie zmontowane, można pośmiać sie
Ostatnio trafiłem na cos takiego
ciekaw jestem waszych opini :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i
[url][url=http://youtube.com/watch?v=R8wNjCScMUw&mode=related&search=]http://youtube.com/watch?...related&search=
Nic specjalnego i dziwnego. Na pierwszym klipie jest sfilmowany rodzaj ćwiczenia mającego rozwijać miękośc i płynne przechodzenie z jednej techniki do drugiej przy całkowitej współpracy tori i uke. Jedni to ćwiczenie lubią inni nie. Postronny obserwator bioracy to za "świertelne techniki" utwierdza sie w przekonaiu o aikido jako balecie :roll:
Drugie wideo to oczwiście kwestia wyboru i montażu różnych niedrzeczności, filmów dokumentujących amatorski wygłup, albo podkładającego sie Dzadka czy Seagala z dziećmi. To ostatnie traktować nalezy raczej jako wyraz niezrozumienia i pewniej niechęci autorów klipu do podkładjacych sie "cieniarzy". Bo prawdziwy fajter nie ćwiczy z dziećmi tylko urywa im głowy i wysypuje kredki z tornistra :roll: :wink:
Co ciekawe w klipe znalazł sie i master Tissier co dowodzi, że wszytkim podoba sie jedynie orkiestra dęta, a i to pewnie nie zawsze i nie kazda
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie ciekawe tu są własnie elementy miekiego odbioru ataku, sporo zblizonych mechanika rozwiązań do tego co w aikido, timeing
No i co jeszcze ciekawsze jako system wojskowy musi tu istnieć metodyka nauczania duzych grup w relatywnie krótkim czasie vs. brak metodyki u Dziadka
Napisano Ponad rok temu
Znasz tych gostków? Są z Bostonu, gdzie jak wszem wiadomo popbierałeś nauki aiki...
Pancer (ciekawy świata :wink: )
Napisano Ponad rok temu
To sa ludzie co cwicza niezwykle uduchowione aikido, naleza do federacji ASU Saotome sensei. Gosciu co prowadzi te dojo sie mieni spadkobierca duchowym Hikitsushi sensei. Pamietasz Anke co cwiczyla z nami na Karowej w czasach heroicznego aikido? Ona cwiczyla w Shobu aikido w Bostonie ze swoim mezem Garrym przez wiele lat, zanim otworzyli swoje dojo w Portland (Maine) .Mialem okazje cwiczyc z Ania i jej mezem u nich w dojo na stazu, ich zalozenia cwiczenia aikido sa zupelnie odmienne od naszych. Ale bawilismy sie niezle.Panie Modzie Szczepanie,
Znasz tych gostków? Są z Bostonu, gdzie jak wszem wiadomo popbierałeś nauki aiki...
Pancer (ciekawy świata :wink: )
Z innymi ludzmi z Shobu aikido nie mialem okazji cwiczyc i jakos mnie tam nie ciagnie...
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z góry dziękuje za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Hymm mimo iż lubię relaks i luz w technikach to to co widzałem nie podoba mi sie 8O :? Jest wręcz flejowate (IMHO) :roll: :? A duchowości to tu nie widzę[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To sa ludzie co cwicza niezwykle uduchowione aikido, naleza do federacji ASU Saotome sensei.
Ł (dumający nad tym co lużne, a co już rozlazłe) 8)
Napisano Ponad rok temu
..że niby w ringu bez obrazka i kadzidełek ?
To źłe ?
Napisano Ponad rok temu
Hymm mimo iż lubię relaks i luz w technikach to to co widzałem nie podoba mi sie 8O :? Jest wręcz flejowate (IMHO) :roll: :? A duchowości to tu nie widzę
Ł (dumający nad tym co lużne, a co już rozlazłe) 8)
Rzeczywiście ja też nie lubie takiego Aikido wszytko tam takie poukładane i kontrolowane..
Aa i założe się, że ten benbenek to nie podkład tylko ktoś na nim z boku grał :roll:
Ja osobiście personalnie to z chęcią bym pooglądał jakieś bardziej chaotyczne Aikido.
Ale chaotyczne w którym pomimo chaosu(nikt nie wie co zaraz się stanie) niby atakowany wychodzi zwycięsko a przy tym nie jest to rozlazłe jak by sie kartofle w zupie rozgotowały.
Napisano Ponad rok temu
No i co ?... ładnie robią.
To źłe ?
Dla mnie miodzio
Napisano Ponad rok temu
No i co ?... ładnie robią.
To źłe ?
W ringu i bez kadzidełek nie dlatego że tak ćwiczą na codzień, ale dlatego że KASE na utzymanie zarabiają - dając pokaz w trakcie "rosyjskich dni boksu" na przykład .
A tu podobny przykład (nie filmowy sory za offtopic) z (mego) rodzimego podwórka : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co bardziej obeznani rozpoznają na kilku fotkach ojca naszego ulubionego Miszcza Mariana
Napisano Ponad rok temu
Czy przypadkiem nie mamy tu do czynienia z słynna sesją zdjeciową Senseia Kanai i "samiwieciekogo"
Napisano Ponad rok temu
Tak, to ta sama osoba. Obecnie występuję pod nazwiskiem Jordan. Tu linki do pokazu i notki o "Leader of YESHUA-DO"Czy przypadkiem nie mamy tu do czynienia z słynna sesją zdjeciową Senseia Kanai i "samiwieciekogo"
Są nawet słynne zdjęcia z nadmorskiej sesji z Romkiem H. Ech, piekne to były acz dawne czasy. Ale technicznie Witek nadal bardzo ładnie robi. Nawet 5 dana się dosłużył :-)
Napisano Ponad rok temu
Teraz to robi video ku pamieci sensei'a a pare lat temu miecz sensei'a pocial na kawalki, to mnie wkurza najbardziej.
Napisano Ponad rok temu
8O a może dziadek założył aikido po naukach u jakiegoś jezuity
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jezykowe rozwazania o aiki oraz jitsu
- Ponad rok temu
-
Aikido-Krosno
- Ponad rok temu
-
wierzyc...nie wierzyc?
- Ponad rok temu
-
Gdzie najlepiej trenować Aikido w Bydgoszcz?? HELP
- Ponad rok temu
-
Seminarium - Shihan Seizo Takimoto 7 dan - 1-2.10 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie rozpocząć trening?
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Philippe Orban-Warszawa! :)
- Ponad rok temu
-
rzuty
- Ponad rok temu
-
Kiai
- Ponad rok temu
-
Czy jest mozliwe cwiczenie roznych styli aikido razem?
- Ponad rok temu