co z cenami i ilością zajęć w tygodniu
Napisano Ponad rok temu
Myśle że po wyzwoleniu się od miesięcznych characzy i ogólno krajowych wytycznych co do ilości i zakresu zajęć "...nadejszła wiekopomna chwila ..." coby się zastanowić nad wysokością cen za treningi , bo z tego co się oriętuje to ilość zajęć w tygodniu będzie uzależniona od czasu wolnego delikwenta i zasobności jego portfela.
Trzy treningi w tygodni Judo dla dzieciaka kosztują mnie za cały miesiąc 30pln. Dla dorosłych dwa treningi po półtorej godziny kosztują za cały m-c 35pln. Czy wysokość opłat miesięcznych nie jest zbyt wysoka za KM .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
istotne sa 2 rzeczy
1. niech odchodza, ale najpierw i tak zaplaca - to ta mniej idealistyczna
2. jesli ktos chce cwiczyc to zaplaci i 500zl bo warto - to ta idealistyczna
jestem oczywiscie za ta druga
z tego co zauwazylem to srednia cena krav maga w polsce to 120zeta za mc za zajecia 2 razy w tyg a i tak obecnie cwiczy w klubach KM wiecej ludzi niz u mnie, a gdybym ja dal taka cene pewnie cwiczyloby ze mna 5 - moze to i dobrze by bylo, dla tych 5 zwlaszcza
ostatn w opolu byl rabat dla kobiet - placily 50 po potrzebuja na kosmetyki
pozdrawiam Cieplo!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(ich koszty trenowania są mniejsze czy to poprostu taki chwyt marketingowy?)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
g.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sory ale nie ma porównania.
Boks w jednym Łódzkim klubie to koszt 30 zł/msc a zaplecze mają takie, że inne sekcje mogą jedynie pozazdrościć.
Karate Shidokan 70 zł, 3 razy w tygodniu + zajęcia thai boxingu 3 razy w tygodniu - wszystko w cenie.
Czasami ludzie na forum pytają, dlaczego na sekcji KM mało jest "konkretnych zawodników", powód jest prosty - cena.
Ja ćwicze KM i bardzo mi się podoba. Ale ceny to nie są w tych sekcjach dla normalnych ludzi.
Dla mnie KM powinna kosztować za 3 treningi w tygodniu nie więcej niż 60 zł., wtedy jej poziom by gwałtownie skoczył - wierzcie mi.
Napisano Ponad rok temu
seminarium bylo, od startu w październiku, jedno za 10 zł ...słownie dziesięć :-) w programie zajęcia w autobusie, parter, dźwignie, w sumie 3 x po 1,5 h ...
coz mamy wolny rynek ( podobno ;-) ) wiec popyt robi cene, skoro sa ludzie ktorzy trenuja za taką kase to po co to zmieniać? , poza tym organizacja zajęć tez kosztuje, a ludzie ktorzy sie tym zajmują muszą coś z tego mieć, to raczej normalne...jasne ze chcialbym płacić jak najmniej i dostać jak najwięcej...to tez normalne ...ale jak to sie mowi "wszystko jest sztuką możliwego ..." z tego co widze płace średnią cene ...a ponieważ chce trenowac właśnie Krav Mage, pozostaje mieć nadzieje ze cena sie utrzyma i nie bedzie rosła ....
no chyba ze pojawi sie konkurencja ktora zaoferuje conajmniej taki sam poziom treningow za niższą cene ( WKMF ? ) ....no to sze wtedy pomyszli i mosze sze zrobi jaki geszeft ;-) ...
Napisano Ponad rok temu
Ja za 120 zł to miałbym opłaconą niezłą sekcję + suplementy po części. Generalnie mało ludzi ćwiczy KM, mnóstwo ludzi odeszło z sekcji własnie przez cene.
KM nie może być systemem dla wybranych-majętnych bo wkrótce będzie tak, że jedyni ludzie na sekcji to 40 -letni lekarze, prawnicy, biznesmeni, którzy za wiele do systemu nie wniosą.
Treningi muszą kosztować ale bez przesady.
Podstawowym zarzutem przeciw KM jest jej cena, bo żeby naprawdę być skutecznym, to trzeba dużo ćwiczyć (bardzo dużo ćwiczyć), co okazuje się być bardzo dużym wydatkiem.
Lepiej ćwiczyć boks, czy inną sztukę walki - tańszą i wierzcie mi, skuteczność również wysoka w samoobronie.
Uważam, że jeśli składki byłyby niżesze na sekcje przychodziłoby więcej ludzi, młodych, zapalonych fighterów a mniej "dziadków którzy chcą się po ruszać."
Napisano Ponad rok temu
"Lepiej ćwiczyć boks, czy inną sztukę walki - tańszą i wierzcie mi, skuteczność również wysoka w samoobronie" oki oki ....ale ja chce ćwiczyć krav mage ;-) nic innego mnie nie interesuje ...
ćwiczysz kravke ? gdzie ? we wro sa sami młodzi ludzie ....raczej nie widzialem 40-sto latkow no moze z dwoch ...( m.in. instruktora )
i na koniec dobra rada nie zamęczaj sie idź na BJJ ....albo kickboxing
ps. slowo wyjasnienia pracuje na czarno na budowach + rodzina na utrzymaniu wiec raczej kokosow nie mam ale daje rade ...bo chce... wszak chcieć znaczy móc ...
Napisano Ponad rok temu
i jeszcze a propo cen moj kupmel za aikido dla córy płaci 80 zl miesiecznie ...karate ( jakieś tam ) sala w centrum Wro 100 zl za 8 treningow ( ciekawy system, karnety na treningi, jak opuscisz nie tracisz kasy )...a np. kolesie z Prudnika za karate 5 razy w tygodniu ! 30 złotych !!! ...mówiłem wolny rynek
Napisano Ponad rok temu
A KM jest fajna i ciągle ją trenuję. Jednak u nas na sekcji sporo ludzi w przedziale wiekowym 30 - 50 lat, już nie tak sprawnych ale za to majętnych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tomasz Kobuciński
- Ponad rok temu
-
Hock Hockheim
- Ponad rok temu
-
CITY EXTREM
- Ponad rok temu