Liofilizaty
Napisano Ponad rok temu
Wariantów MRE jest 24 w zestawach A i B (duże kartony po 12 sztuk, zawierające mieszanki 12 MRE z menu A lub 12 z menu . Same posiłki składają sie zwykle z jakiejś tam potrawy do odgrzewania chemicznego - jedno lub dwu składnikowej, oraz jakiegoś "snacka" i czegoś na deser, ponadto przyprawy, jakiś napój do przygotwoania (kawa instant, herbata, shake w proszku). Generalnie najbardziej zjadliwym menu MRE jest chyba nr.21. Unikajcie Jambalayi z krewetkami. Kawa to g..wno nie kawa. Dwuskładnikowych menu (np klops + oddzielne ziemniaki puree) nie brać bo jest problem z podgrzewaniem z tym durnym podgrzewaczu chemicznym.
Tu macie jakąś tam listę zawartości tego śmiecia: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jambalaya smakuje jak podgrzewany paprykarz szczecinski , chociaz ja tam w sumie wszystko wciagam.. mimo ze to same chemiczne swinstwa i konserwanty i wogole nie ma tam nic ani naturalnego ani zdrowego, nawet krakersy nie sa krakersami
Napisano Ponad rok temu
natomiast kurczak w panierce smakuje mi nieodmiennie , risotto dobre, ... trzeba chyba samemu wypróbować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to x 3 daje 18.000 kalorii, coś mi się zdaje, że nawet Pudzian tyle nie zeźre..... 8OInstrukcje wojskowe zalecają w trakcie wzmożonej aktywności jeść do 3 MREsów dziennie, ale nie znam jeszcze nikogo kto zje jednego MREsa i tego samego dnia będzie jeszcze głodny! Jedna taka porcja to ok 6000 kalorii
g.
Napisano Ponad rok temu
Pzdro
g.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorki. Taki mój idiotyczny nawyk. Postaram sie oduczyć.Sorry za OT ale grzesiu naprawde nie musisz konczyc KAZDEGO zdania wykrzyknikiem
dziękuję za konstruktywną krytykę :twisted:
g.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jadłem, da się przeżyć.
Napisano Ponad rok temu
g.
Napisano Ponad rok temu
nie widziałem niczego na opakowaniu i zdaje mi się że one nie maja czegos takiego jak data przydatności
Napisano Ponad rok temu
a właściwie po co taki żołnierz ma o tym myśleć , jeszcze zacznie marudzić, że on w taki warunkach to walczył nie będzie i wraca do domu ... ludzie z zaopatrzenia to kontrolują, on ma zjadać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
g.
Napisano Ponad rok temu
g.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
NukAlert
- Ponad rok temu