Samorobny 'Prajat'
Napisano Ponad rok temu
Jako fan MuayThai chciałem dostać 'Prajat' niestety nigdzie w Polsce nie mogłem tego znaleźć tak więc wykombinowałem coś samemu.
Oto moja propozycja, aby samemu spróbować zrobić trudno dostępny w Polsce (jeśli wogóle gdzieś można) 'Prajat'
Wykonałem go z plecionki, wzorując się na schemacie zamieszczonym tutaj: [http]
Na zagranicznych sklepach internetowych wyczytałem że jest to robione z Nylonu głównie, ja jednak użyłem wełny. Można też zapewne kombinować także z innymi materiałami np. sznurek.
Na w/w stronce jest pokazana plecionka z '6 kabelków' ja składałem to także z '6 kabelków' z tym że każdy kabelek składał się z '3 nitek wełny', użyłem tyle żeby było grubsze, bo z samych 6 nitek wełny jest to zbyt cieniutkie. Ale można zawsze pokombinować z jakimś grubszym materiałem.
Z kolorami można sobie kombinować jak się nam podoba.Postępujemy zgodnie z krokiem '1' i '2' i dalej już powtarzamy 'KROK 2' i tak pleciemy aż osiągniemy odpowiednią długość.
Na początku możecie jest troche plątać i denerwować ale po pewnym czasie idzie coraz lepiej.
Nie wiem jeszcze czy nie bedzie spadał podczas walki bo nie próbowałem, ale chyba dobrze zawiązany nie powinien spadać ,ani przeszkadzać.
Życzę powodzenia.
Poniżej wklejam fotki moich 'tworów'
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mistrzostwa polski w boksie 7-11 wrzesnia
- Ponad rok temu
-