lat 17 co robic ?
Napisano Ponad rok temu
mam w planach kontynuowanie treningow do wrzesnia przyszlego roku.....
z jednej strony wiem ze ta cala silownia jest dla przyjemnosci (trening , samopoczucie)
i dla zwiekszenia mozliwosci fizycznych....
z drugiej natomiast moim celem glownym jest MT ktore mam w planach zaczac u serafina albo na gwardii od wakacji roku 2006....
dodatkowo rozciagam sie regularnie co 2 dzien w chacie i z nogami jest coraz lepiej tak wiec jak porozciagam sie tak do wakacji to jush bedzie z czym przyjsc na treningi
wiem ze treningow MT i silowni nie pogodze (szkola /czas na regeneracje / dieta na mase)
Po co to wszystko pisze....
zwracam sie do was z pytaniem czy dobrze robie???
Czy moj punkt widzenia na sprawe jest sluszny i czy nie lepiej rzucic silowni w cholere i zabrac sie za treningi (zazanczam ze nie jestem zadowolonyz moich miesni)....
prosze o porady z doswiadczenia... cwiczacych MT
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
siostra i mama jush mi mowia ze zaduzo przybralem ale liczy sie wlasny gust :F
zawsze od dziecka chodzilo mi to po glowie zeby chodzic na silke....
co do "pogodzenia" obu rzeczy to nie ma szansy na pogodzenie ich w pelnym wymiarze....
3 treningi na silce tygodnuiowo + 3 treningi MT = zjechany organizm / brak czasu na regeneracje / sklabsze treningi MT (po silce misnie bola itd)
po za tym masy by sie nie robilo bo takie treningi bardzo duzo spalaja kalorii i czasu jeszcze wiecej zabieraja z dojazdem wiec z przestrzeganiem diety nie da rady...
a rzecz najwazniejsza to szkola i czas nie da rady gdzie czas na jakas klasowke od czasu do czasu itd :F
zobacze moze efekty wczesniej mnie zadowola i wczesniej zaczne na mt chodzic....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z kolej jesli wolisz sylwetke i +40 w bicu to mt sobie odpusc. Bo przy 3 trenignach mt w tygodniu....przy duzej intesywnosci....po prostu mozesz sie szybko zniechecic.
Poki co mozesz sprobowac mt+silka. Nie dasz rady. Czy nie bedzie widocznych wynikow. To po prostu z czegos zrezygnujesz. I moze w pozniejszym czasie wrocisz do takiego zestawienia.
Napisano Ponad rok temu
rzeczywiscie piszecie z sensem.....
musze sie mocno nad tym zastanowic...
na pewno nie uda mi sie pogodzic tych 2 rzeczy mam tutaj 100% pewnosc...
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie można zwiększać masę trenując SW, ale to już wyższa szkoła jazdy.
W pełni popieram Zolina trzeba sie na coś zdecydować.
Napisano Ponad rok temu
carbo + bialeczko ostrovii po treningu (szybkoprzyswajalne) do tego glukoza/dextroza i tauryna
treningi sw to dlugotrwale cwiczenia aerobowo silowe
Napisano Ponad rok temu
Troche to przykre wypisywac takie rzeczy...obojetnie po czym bys nie był, lub o zgrozo, na czysto.lat 17, co robic?
walic konia!
No, ale z czym do kogo...żenujacy jestes.
prosze o porady z doswiadczenia... cwiczacych MT
A inni nie moga dać Ci porady jak rozplanować czas?
Napisano Ponad rok temu
takze odradzam silownie czesciej niz 1raz w tygodniu a preferuje duza czaestotliwosc treningow MT.a pozatym najlepiej jest powiazac wszystko razem:nauka+odpowiednie treningi=dobra przyszlosc.przemysl to sobie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do trenowania Muay Thai... Mieszkam w takiej miejscowości, gdzie nie ma żadnej sekcji MT.. bardzo chciałbym ćwiczyć ten styl walki.. jak myślicie czy można spróbować trening w domu ?? dajcie odp, będe bardzo wdzięczny
w domu mozna samodzielnie robi c to co Kapral zaleca
uzyj wyszukiwarki, temat dośc często poruszany - ponadto wypowiadasz się nie na temat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co sądzicie o ćwiczeniu na siłce SIŁY a nie masy?? oczywiście z połączeniu z treningami sztuk walk, co wy o tym sądzicie,\??
ODPISZCIE
siła mięśnia zależy od jego przekroju poprzecznego ( a ten zależy od masy miesnia), w poczatkowym okresie ćwiczeń siła mięśnia nietrenownego wczesniej wzrasta bez wzrostu jego masy, ale gdy zostanie osiagniety szczyt jego możliwośći przy danej masie, dla dalszego wzrostu siły konieczny jest wzrost jego masy.
A pozatym temat wielokrotnie omawiany
Use the google, Luke
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Thai-kickboxing w Łodzi
- Ponad rok temu
-
gdzie w gdansku mozna trenowac MT??
- Ponad rok temu
-
zdjecia k1,mt,kb ...
- Ponad rok temu
-
MUAY THAI w Białymstoku
- Ponad rok temu
-
Kickboxing w Czechowicach...
- Ponad rok temu
-
za wszelką cenę
- Ponad rok temu
-
MT Lutomiersk k/Łodzi
- Ponad rok temu
-
Uprawnienia do prowadzenia treningow Thai
- Ponad rok temu
-
Kickboxing - Zawody ( Puchar a Mistrzostwa)??
- Ponad rok temu
-
Gołota powraca...
- Ponad rok temu