CAŁA PRAWDA O KRAVMAGA
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym dowiedzieć się kto jest kto w Kravmaga,
na skutek walk i wzajemnego obrzucania się błotem przez poszczególne federacje człowiek ma mętlik w głowie.
Jak to jest ile jest Federacji które są z Izraela a które z innych części świata? Która to ta prawdziwa?
Na stronach internetowych w Izraelu i USA podana jest informacja iż jest tylko jedna Organizacja Kravmaga „Kravmaga Association” założona przez Imiego, zamieszczone są tam filmy z Imim.
Jak to jest może ktoś orientuje się w temacie?
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj założyłem nowy temat, niestety został usunięty.... Dlaczego?Jak to jest ile jest Federacji które są z Izraela a które z innych części świata? Która to ta prawdziwa?
co wg Ciebie znaczy "prawdziwa"??
Napisano Ponad rok temu
Nie wiesz jaka jest prawda?
Jest tylko jedna prawdziwa, najprawdziwsza federacja KM. Ojca-Dyrektora
Zapytaj go a napewno zrobi Ci wykład na ten temat. Nic nie pominie i powie "najszczerszą prawdę"
Napisano Ponad rok temu
Można doczytać iż jest to Stowarzyszenie założone przez Imiego Grand Masterem jest Haim Na pierwszej stronie napisane jest iż jest oficjalnym spadkobierca systemu i Gramd Masterem Krav Maga.
Moje pytanie czy jest inne Stowarzyszenie w Izraelu i gdzie zarejestrowane jest . International Krav Maga Federation
Kto w końcu ma uprawnienia do wydawania papierów z ramienie Krav Maga?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
IMI? WĄTPIE
MOŻE NAD TYM TRZEBA BY SIĘ BYŁO DŁUŻEJ ZASTAOWIĆ??
Napisano Ponad rok temu
Kto w końcu ma uprawnienia do wydawania papierów z ramienie Krav Maga?
wydaje mi sie, ze pytanie jest rangi "Ktore karate jest prawdziwe?" i "kto moze nadawac dany z ramienia karate"?
ja to widze tak - ktos stworzyl jakis tam combat.zalozyl sobie szkole podszkolil w tym kupe ludzi. nie chcial nikogo wyrozniac wiec oficjalnie nikogo nie naznaczyl na nastepce liczac, ze jego uczniowie sie dogadaja i beda dalej ciagnac jeg wozek. niestety nie mogli sie dogadac bo w gre zaczely wchodzic coraz wieksze pieniadz,wiec kazdy poszedl w swoja strone zakladajac swoje szkoly-wyciagneli i podkloloryzowali wszelkie mozliwe fakty i zdazenia swiadczace, ze to oni byli najblizej z zalozycielem i to ich szkola jest jedyna i sluszna i w prostej linii dziedziczy mysl zalozyciela. a co to za roznica,ktora szkola jest promowana przez np jakies tam ministerstwo obrony.dzis wszystko jest z przetargow.jesli jest przetarg na szkolenie ludzi np przez 2 lata i startuja "szkola kravmaga a" i oferuja np kurs za 10$ od lebka i "akademia krav maga b'' chcaca za kurs 12$ do wygrywa "szkola'' i juz na swojej stronie pisze, ze szkoli komandosow i dlatego jest jedyna prawdziwa.
aler przeciez za rok sytuacja moze byc odwrotna.
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$$$$$ :blus:
Napisano Ponad rok temu
Przeglądałem stronę Izraeli Kravmaga i faktycznie kolesie są nieźli...
Czy jest jakieś przedstawicielstwo ich w Polsce?
Napisano Ponad rok temu
Śmiem szczerze w to wątpić...Eyal jest wychowankiem Imiego.
Proponuje nie powtarzać oklepanych sloganów, a bazować na faktach!
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i najważniejsze
Troche rózni się prawda od tego co jest napisane na stronie Yanilova. Wszyscy na świecie to wiedzą i wiedzą kim jest Haim Gidon.
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli mówimy o stronie to ja proponuje [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i najważniejsze
Troche rózni się prawda od tego co jest napisane na stronie Yanilova. Wszyscy na świecie to wiedzą i wiedzą kim jest Haim Gidon.
Pozdr
Jacy wszyscy? I czemu informacje na stronie Haima Gideona mają byc bardziej wiarygodne od informacji na stronie Yanilowa?
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Bo Imi nie nadawał stopni w dziwacznym systemie: Master level 3/Expert level 8, wymyślonym przez Yanilowa a po prostu nadawał pasy mistrzowskie (brązowy, czarny, 2dan itd...).
Napisano Ponad rok temu
Obaj otrzymali stpopień stworzony TYLKO przez Imiego, dla nich.
Wszystko jest w dokumentacji Amerykańskiego Stowarzyszenia Krav Maga.
Napisano Ponad rok temu
A to drugie:
Obaj otrzymali stpopień stworzony TYLKO przez Imiego, dla nich
brzmi po prostu śmiesznie
Napisano Ponad rok temu
ale istnieje możliwość zniżki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wydaje sie mi ze jemu chodzilo o to ze dyplomy ktore im Imi nadał były potwierdzeniem ich umiejetnosci (bo to byli jego najlepsi uczniowie posiadający najwiekeszą wiedze).
Jak zwykle liczy sie tylko to co jest napisane.
pozdro.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
IKMF a ISKM
- Ponad rok temu
-
Krav maga
- Ponad rok temu
-
Krav Maga Gliwice