dane, stopy tytanu
Napisano Ponad rok temu
oznaczenie wg grade, rosyjskie, czy też bez nazwy - tylko oznaczenie kodowe składu chemicznego
proszę o linki na jakieś tabelki, zestawienia, może wykresy, moze coś na pocztę??
język w sumie dowolny - ale bez ekstrawagancji - może se poradze
pozdro
Napisano Ponad rok temu
A ten tytan.... czyżbyś chciał nas czymś zaskoczyć?
Napisano Ponad rok temu
natomiast potrzebne mi są temp. przesycania i starzenia stopów tytanu o duzej wytrzymałości - musze wiedzieć co moze bedem zamawiał
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Dla przykłada niezły stop BT14 klasa α+β [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] hartuje się od 850-880 st.C na wodę i starzy się przy 480-500 st.C od 12 do 16 godz. Pełny odpusk 750- 800 st.C, nie pełny - 600-650.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Praktycznie osiągnąć 45-47 HRC bardzo trudno. Chyba, że powierzchownie na TiNi. We Lwowskim Instytucie Fizyko-Matematycznym Akademii Nauk Ukrainy pracowali nad technologją obróbki i azotowania stopów tytanu.
Jesli sie nie myle to tytan mozna poddawac także naweglaniu i molibdenowaniu. I uważ sie ze WT6(b. ZSRR) ma optymalne własnosci fizyczne
Napisano Ponad rok temu
Właśnie BT(WT)14 to analog z molibdenem. TC(TS)6 osiągi ma lepsze. Ale jak to obrabiać?Jesli sie nie myle to tytan mozna poddawac także naweglaniu i molibdenowaniu. I uważ sie ze WT6(b. ZSRR) ma optymalne własnosci fizyczne
Napisano Ponad rok temu
ale to juz chba twardość nie w hrc ,
a czy taka dużu jest potrzebna, nie zastanawiałęm się jeszcze, b. trudno bedzie, tytan to jednak mietkie gówno jest, za to kolor tytanowy ma !!!!!!!!!
pozdro
Napisano Ponad rok temu
mam pomysł, kce w nim umoczyć trochu kasy, moze co z tego wyjdzie
mieć monopol na technologię wytwarzania...........mmmmmmmm............ to byłoby coś
pozdro
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]...ale to juz chba twardość nie w hrc ,
a czy taka dużu jest potrzebna, nie zastanawiałęm się jeszcze, b. trudno bedzie, tytan to jednak mietkie gówno jest, za to kolor tytanowy ma !!!!!!!!!...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ale to wygląda na ciekawsze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mój drugi mosaic
- Ponad rok temu
-
micarta
- Ponad rok temu
-
kto mi z usa sprowadzi dwa scalaki?
- Ponad rok temu
-
Kształt dolnej części ostrza w folderze a blokada
- Ponad rok temu
-
moja przeróba
- Ponad rok temu
-
Palenisko, piecyk
- Ponad rok temu
-
Wycinanie ksztaltu - Bandsaw / Pilarka tasmowa etc.
- Ponad rok temu
-
Rodzaj poroża - pytanie
- Ponad rok temu
-
PRZETARG NA ZROBIENIE NOŻA
- Ponad rok temu
-
Nóż łańcuchowy ;)
- Ponad rok temu