Lynn i spółka zrobili wielką akcję mailingową rozsyłając spam do wsyztskich w branży, załączając raport prywatnego detektywa i jakieś dokumenty. Tak, też dostałęm tą paczkę gnoju. Skupili się na Micku, bo na Duane'a nic nie znaleźli (bo to miły człowiek jest). A Mick... generalnie ani mnie to grzeje ani ziębi co przeskrobał Mick 10 lat temu (bo że nie jest grzecznym chłopcem, to chyba wiadomo od zawsze), i w sumie Mick też by to olał, gdyby nie fakt, iż w korespondencji pojawiły się osobiste dokumenty Micka, Duane'a i ich rodzin, adresy dzieci, szkoły do jakich chodzą, adresy rodziny itp. A szczególnie w USA maja pierdolca na punkcie prywatności, więc sprawa przerodziła się w niezłe gówno. Nie mam nawet zamiaru dochodzić o co chodzi i kto jest good a kto bad. Dla mnie od zawsze Mick & Duane są GOOD, a Lynn Thompson jest poniżej standardów mojego języka.
Mam dużą dozę szacunku i sympatii dla Micka i Duane'e, nie będe tego ukrywał. Szczególnie Duane, dusza - człowiek. Obaj pomogli mi nie raz i zawdzięczam im niejedno. O obu mogę powiedzieć jedynie ciepłe słowa. Dla tego omijam tą sprawę dalekim łukiem i moje relacje z nimi co najwyżej się wzmocniły. Zaś Lynn jako prowodyr całej akcji zszedł u mnie już na samo dno shit-listy, choć i tak juz dawno sobie w środowisku nagrabił i tak czy inaczej nie mam za grosz szacunku dle niego.
Tim z Maxpedition trochę się w tym wszstkim pogubił. W pewnym momencie odciął się od całej akcji, ale niestety, sprawa przypomina zabawę z gorącym żelazem, jak się dotkniesz to sie poparzysz. Więc sporo osób olało Maxpedition... i nadal szukają czym zastąpić FatBoya.
Więc jak dla mnie sprawa jest prosta. W ogóle nie zajmuję się tą sprawą, na plecach noszę Condora a w nim D-AL Dwyera. I jakoś się nie pozagryzały póki co. Może kiedyś sama się wyjaśni do końca? Kto wie, mnie w kazdym razie te opoweści z pogranicza kiepskiego filmu detektywistycznego i czesko-enerdowskiej komedii nie ruszają.
W każdym razie jedno jest pewne:
![Dołączona grafika](http://img270.imageshack.us/img270/935/bladea1167an.jpg)
a to noszę na plecach:
![Dołączona grafika](http://img270.imageshack.us/img270/4639/piterwinter046ep.jpg)