Palenisko, piecyk
Napisano Ponad rok temu
Jak skonstruować takie palenisko? co jest potrzebne itd.
P.S.:
Nie wiem czy to mądre pytanie ale oczekuje odpowiedzi.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
-orbi-
ps.a ja dopiero palenisko budowac bede
tak a propo, ktory wariant wybrac ?
Napisano Ponad rok temu
W Polsce raczej wiekszość chodzi na odkurzaczu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Nie masz racji, to jest miesięcznik "Zrób To Sam" który ukazywał się chyba od końcaTo wygląda jak "Młody Technik"!!!!!!
Mam rację? :>
lat 70 do początku lat 90 a może nawet połowy, niepamiętam. Było to czasopismo o szerokim profilu tematycznym dla wszelkiego rodzaju majsterkowiczów i szkoda
że znikło.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli sie bedziesz zajmował głowniami japońskimi to zbuduj japońskie palenisko, zawsze to bardziej po japońsku sam też będę takie budował jak przeniosę kuźnie z garażu do nowego pomieszczenia - oczywiscie wykonanego na wzór kuźni Yoshiharytak a propo, ktory wariant wybrac ?
Aczkolwiek typowe palenisko kowalskie jest bardziej uniwersalne od japońskiego.
stal 45 należy kuć w zakresie temperatur 1100 - 850 *C czyli od żóltobiałego do jasno czerwonopomarańczowego.Jaka temperatura jest potrzebna do rozgrzania do czerwoności ( lub tak by dało się z tego wykuć płaskownik ) stali 45???
Napisano Ponad rok temu
zrobione z felgi, otwory zaspawane, przez glowny przechodzi rura , na dole popielnik, a z boku nadmuch z odkurzacza. jara az milo, do bialosci
troche to wyszlo wszystko zerdzewiale, ale to zludzenie, jedyne co jest zerdzewiale to ta felga, reszt nie. ach te aparaty z kom. :?
Napisano Ponad rok temu
ps. pytanko mam, czy w ksiazce Yoshikary jest to palenisko i miech inaczej rozplanowane? czy wystarcza mi informacje z tej stroy co podalem wczescniej ? bo jesli w ksiazce < bede mial swoja,ale dopero pod koniec wrzesnia> Yoshikary jest to lepiej rozrysowanew itp. to jak bym mogl, to poprosze o jakis maly skan tego rysuneczku , bo juz dzis zamierzam cos w tym kierunku zaczac robic.
pozdrawiam
-orbi-
Napisano Ponad rok temu
Nie masz racji, to jest miesięcznik "Zrób To Sam"
OK źle to wyraziłem. W jakimś z numerów "Młodego Technika" widziałem dokładnie podobny ( ) artykuł, tylko tej skali po lewej nie było. Oczywiście widziałem tytuł na górze strony, myślałem więc, że Jelec sam "zmontował" swoją prywatną książeczkę z innych czasopism. Już taki jestem, że wszędzie podstęp wietrzę
Dzięki za info
Napisano Ponad rok temu
Nie masz racji, to jest miesięcznik "Zrób To Sam"
myślałem więc, że Jelec sam "zmontował" swoją prywatną książeczkę z innych czasopism. Już taki jestem, że wszędzie podstęp wietrzę
bo zrobiłem jest ok. 14 numerów w tej książece , numerów zrób to sam . księga gruba na 10 cm
Napisano Ponad rok temu
To mi rozjasnia sytuacje . Ogladalem filmiki na ktorych widac kuznie mistrza Abenteuer.Leben.-.Samurai.Schwert_Sword_Yoshindo_Yoshihara_..... > wieeele razy. I wlasnie z gory brakowalo mi spojrzenia na to wszystko. Ale i tak nienajgorzej zrobilem sobie projekt,
Moze masz jakies swoje uwagi Shirotatsu ? jak Ty to chcesz zrobic ?
ps.ehem,i przepraszam za literowke , Pan Yoshihara oczywiscie, a nie jak napisalem wczesniej Yoshikara ....
ps2. ehh... i znowu sie rozpisalem
pozdrawiam
aha, -simon- ubije Cie tu zaraz , nie pokazywac mi tu zadnych kowadel
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wycinanie ksztaltu - Bandsaw / Pilarka tasmowa etc.
- Ponad rok temu
-
Rodzaj poroża - pytanie
- Ponad rok temu
-
PRZETARG NA ZROBIENIE NOŻA
- Ponad rok temu
-
Nóż łańcuchowy ;)
- Ponad rok temu
-
Do Konusownerów.