mocne mięśnie rąk a CAPOEIRA ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja na rece radze pompki wszystkie rodzaje, drazek, stanie a rekach no i cwiczac wkoncu wyrabia ci sie rece , poprostu zacznij cwiczyc, kazdy zaczynal
Napisano Ponad rok temu
Temat, o ktory pytasz, jest dosyc popularny.
Dla przykladu, pare tematow nizej :
http://budo.net.pl/v...der=asc&start=0
Widzisz, to naprawde nie jest takie trudne.
Poza tym mozesz odwiedzic dzial SPORT, TRENING, ZDROWIE I ODZYWIANIE. Gwarantuje, ze znajdziesz tam odpowiedz na nurtujace Cie zagadnienia.
Napisano Ponad rok temu
ale czy to bezpieczne?pompeczki stojąc na rękach przy ścianie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spoko.. postaw sobie pod głową coś miekkiego na początek. i upewnij sie ze w poblizu nie ma nic na co moglbys sie przewrócić.ale czy to bezpieczne?
Napisano Ponad rok temu
Ale abstrahując od tych prowincjonalno-lumpen-ploretarjackich docinek chce powiedzieć rzecz następującą.
To co już tutaj nie raz na forum było poruszane przeciwko temu ćwiczeniu to możliwość wystąpienia uszkodzenia układu krwionośnego w mózgu, co się wydaje być bardzo uzasadnione, bo wiadomo do głowy napływa więcej krwi i do tego dochodzi spory wysiłek. Wiadomo, że od trzech takich pompek nic się stać nie może, ale co jeśli ktoś pójdzie na całość i zrobi sobie krzywde? 8O
Może najpierw spróbujcie zrobić więcej niż dwie niepełne, a dopiero później radźcie innym.
Napisano Ponad rok temu
Nie wszystkim polecane jest stawanie na rękach/głowie. Wiem że np osoby z dużą wadą wzroku nie powinny tego robić ( może pogłębić) no i ludzie ze słabymi ( kruchymi) naczyniami krwionośnymi. Ale to już raczej ostra rzadkość i nie w naszym wieku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
PRadzil bym zwykle pompki (lub z nogami na krzesle)
z kolei te z nogami na krzesle mocno obciazaja kregoslup..testowane, sprawdzone
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak btw:
15. Zakaz zamieszczania linków do innych for dyskusujnych. Zakaz nie dotyczy for zagranicznych
Napisano Ponad rok temu
ble parkour
niedobry ten parkour dobra, chyba koniec tematu..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przepraszam, nie mogłam się powtrzymać, bardzo mi się podoba idea czytania czegoś przed napisaniem
Napisano Ponad rok temu
mialem na mysli 'zanim wyslesz' widac,ze tez by mi sie przydala taka wskazowka :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Samba z Bogami"
- Ponad rok temu
-
CAPOEIRA A ULICA
- Ponad rok temu
-
jogo duro