Nowości w ofercie Maxpedition
Napisano Ponad rok temu
Jestem szczęśliwym posiadaczem Fatboya i używam go codziennie (dokumenty, latarka, nożyk, drugi nożyk, telefon i kilka jeszcze szpejów zawsze są przy mnie ). Wielkość Fatboya jest optymalna do takich zastosowań.
Natomiast Jumbo kierowany jest do ludzi myślących o wycieczkach za miato. Swoją wielkością będzie zachęcać do zabrania większej ilości rzeczy. I tu mam wątpliwość co do jego przydatności. Więcej rzeczy znaczy - większy ciężar, a system noszenia na jednym ramieniu zdecydowanie przegrywa z normalnym plecakiem.
Po całym dniu biegania z Fatbojem odczuwam to na ramieniu, a w przypadku Jumba, z pełnym obciążeniem, nie było by to już tak zabawne.
Warto przed zakupem Jumba rozważyć czy plecaczek (20-35 L) nie jest lepszym wyborem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jumbo wydaje sie byc spoko...ale zeby wiedziec na pewno trzeba by bylo go ponosic (czyli kupic) niestety...
Napisano Ponad rok temu
A dla mnie Jumbo to przegięcie... FatBoy ma być też WYGODNY, a Jumbo to kawał torbasa. Ja wolę plecak w takich ojemnościach, choć oczywiście do swoich, innych niż FB, zastosowań, to Jumbo jest OK
Wiesz Piotrze, tylko że w trakcie upalnego lata to z plecakiem mi ciut za gorąco w plecy. Poza tym wcale nie jest zbyt wygodnie z plecakiem na plecach biegać i asekurować dzieciaka który zaczyna chodzić.
Jumbo wydaje się dokładnie w sam raz na taktyczną wycieczkę z dwójką dzieci do ogrodu botanicznego (picie, jakaś przekąska, zapasowe ciuszki, chusteczki, pampersy ;-) itp itd.) . W Fatboja niema szans, żeby się z tym zapakwać, dlatego Jumbo to dla mnie bomba. Właśnie na coś takiego czekałem.
Napisano Ponad rok temu
Zaletą toreb noszonych przez ramie jest łatwy dostęp do ich zawartości, ale jest i druga strona medalu. Zdarza mi się nieść córę na rękach i wtedy Fatboy trochę przeszkadza. Po takim "spacerze" z małą na rękach moja torba jest odrobinkę skopana.
Mając dwójkę dzieci i Jumba u boku, może być trudno poruszać się. Mały plecak w takiej sytuacji sprawdzi się zdecydowanie lepiej.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym slusznie zauwazono ze to juz przedzial plecakow.Podobnej pojemnosci jest Proteus i ma o niebo lepiej rozwiazany system nosny.Mozna go naprawde nosic jak sie chce.
Ale to tak zawsze, jak sie robi cos na fali dobrego produktu to wynik jest przegiety...
Napisano Ponad rok temu
Widzialem kiedys link tu na forum do takiej wschodniej firmy co miala podobne wyroby i mieli taki fajny pas.Logo mieli o stylistyce podobnej do Maxpedition...Tylko nie pamietam juz gdzie i co.
Napisano Ponad rok temu
Jumbo wydaje się dokładnie w sam raz na taktyczną wycieczkę z dwójką dzieci do ogrodu botanicznego (picie, jakaś przekąska, zapasowe ciuszki, chusteczki, pampersy ;-) itp itd.) . W Fatboja niema szans, żeby się z tym zapakwać, dlatego Jumbo to dla mnie bomba. Właśnie na coś takiego czekałem.
A wiesz, że masz rację?! Poważnie, man, właśnie mnie olśniłeś... a ja ostatnio na wózku wieszałem MPB wypchany taktycznymi Huggies'ami, tylko że MPB jest nieco za duże jak na krótki spacer, a to wydaje się być idealne!
Napisano Ponad rok temu
Tak apropos nowosci to czekam az wreszcie wypadna na pomysl jakiegos paska taktycznego.
Widzialem kiedys link tu na forum do takiej wschodniej firmy co miala podobne wyroby i mieli taki fajny pas.Logo mieli o stylistyce podobnej do Maxpedition...Tylko nie pamietam juz gdzie i co.
Liger Belt? Jeśli tak, to nawet mam rozmiar 40, bo rozprowadza je właśnie Maxpedition
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kojaży mi się z NRDowskimi wynalazkami z ceraty sheissmetalu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
falcon do laptopa? może i niezły, ale czemu nie kupić plecaka stworzonego w tym celu, np jakiegoś Samsonite'a?
No bo pytanie padlo w watku o maxpedition
Napisano Ponad rok temu
Za duzy do miasta jak na moje potrzeby.Cahir... no falcon! i tylko falcon... Wój nosi w swoim laptopa. Nie wyobrazam sobie lepszego plecaka do takich zastosowan.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piter czy monsoon gearslinger bedzie taka komore posiadal?
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki kolor plecaka wybierasz
- Ponad rok temu
-
Oswieccie mnie!!!!
- Ponad rok temu
-
POLSKI plecak survivalowy- recenzja po wyprawie.
- Ponad rok temu
-
Jak przypiac?
- Ponad rok temu
-
TAKTYCZNE/EDC --RADIO--JAKIE KTO POSIADA-UŻYWA-OPINIE
- Ponad rok temu
-
czy lina alp. po 2 latach leżenia sie do czegoś nadaje ??
- Ponad rok temu
-
Glo-Toob
- Ponad rok temu
-
INOVA X1-REGULACJA NAPIĘCIE-- POGROMCY MITÓW!!!
- Ponad rok temu
-
taktyczny pendrive
- Ponad rok temu
-
Kabury...
- Ponad rok temu