Ukłony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przed i po sparringu po prostu "przybijam piątkę".
Napisano Ponad rok temu
Moze chodzi o to ze Atalla troche wczesniej judo cwiczyl i ten nawyk zostal mu we kriw :wink: . nie widziałem czegoś takiego , co prawda w zawodach nei uczestnicze ale duzo zawodów oglądam o zawsze jest podanie reki.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U nas na JuJitsu troszke inne zwyczaje panuja. Tu nikt w srodku treningu nie wchodzi i nie wychodzi. Takie dobre maniery
Poprostu inna kultura. Czy to dobre, czy zle - nie mnie to oceniac. Jak nie lubia uklonow (przed walka) to nie, wazne ze ludzie sa mili i zawsze sluza pomoca. A to o wiele lepsze od uklonow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co sekcja to obyczaj. Jesli tam tak nie robia to moze maja jakies powody. Przychodzac tam , jednoczenie akceptuje ich zwyczaje.
Choc fakt, ze wybuch smiechu, albo cyniczna gadka po uklanie jest o dziwo dziwna, to jednak sam nie lubie mowic np. sensei do trerera. Wole mowic poprostu trenerze.
Klaniac sie lubie, przed walka, przed wejsciem/wyjsciem z maty. Jednak denerwowalo mnie
troche jak kolega z Aikido klanial mi sie za kazdym razem jak robil technike. Swoja droga wiecej czasu na uklony poswiecal niz na cwiczenia :roll: - ale takie maja zwyczaje i trzeba to akceptowac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Klaniac sie lubie, przed walka, przed wejsciem/wyjsciem z maty. Jednak denerwowalo mnie
troche jak kolega z Aikido klanial mi sie za kazdym razem jak robil technike. Swoja droga wiecej czasu na uklony poswiecal niz na cwiczenia :roll: - ale takie maja zwyczaje i trzeba to akceptowac.
He he. W aikido niestety czesto sie zdarza przerost fomry nad trescią...ale to oddzielna historia. Niestety uwazam, ze w bjj brakuje oklonow. I to nie podczas cwiczenia (tu powinna byc piatka i jest okej) ale wlasnie na poczatku i na koncu. Trener to trener i zawsze nalezy mu sie szacunek. Bjj jest i tak luzne pod tym wzgledem wiec uklon i podziekowanie na poczatku i na koncu pozwoliloby ludziom nabrac troche oglady.
Wg mnie brak szacunku do trenera to podstawa do fermentu w sekcji....A ferment jak wiadomo nikomu nie sluzy :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pokaz BJJ
- Ponad rok temu
-
Kolejne promocje Alliance Jiu Jitsu
- Ponad rok temu
-
niebieski od renzo